Sput maronie

20-06-2009
Mephysto
Nu este medic/terapeut
Mephysto
Buna seara,
Am 26 de ani si de aproximativ doua saptamani, in fiecare dimineata scuip de aproximativ 4-5 ori cand ma trezesc, saliva cu sange. In ultimele doua zile a fost mai mult maronie decat rosie. Sunt fumator, aproximativ 6-9 tigari pe zi, bineinteles ca sunt si zile cand nu fumez. Totodata am si o constipatie de care parca nu mai scap. Tot beau lapte cand simt ca nu merge treaba si ma ajuta, dar sincer, desi imi place foarte mult laptele, m-am cam saturat de el.
Am o avut o pneumonie, lobul inferior stang, acum zece ani, dar de atunci nimic. Acum o luna aveam un disconfort in partea stanga si dreapta si oboseama foarte repede, semana ca micile dureri de acum zece ani cand am avut pneumonie, si am luat aproximativ doua saptamani amoxicilina forte, 1 g/ zi (500 mg la 12 ore) si multe lichide. Acum ma simt mai bine desi uneori mai am un piculet de disconfort, nu mai obosesc asa repede, sunt mai vioi.
Am si o masea cariata, am observat si, ce mi se parea mie, o mica punguta aproape vanata in masea, desi nu-mi sangereaza gingiile, si nici nu am fost la stomatolog in viata mea, avand dintii mereu ingrijiti, cel putin asa credeam pana acum.
Ma doare si gatul uneori, iar in fiecare dimineata continui cu sputa maronie.
Ce ar putea fi, si ce as putea face preventiv pana ajung la doctor?

Multumesc

P.S.: Daca nu am postat in categoria care trebuie rog sa fie mutat.
P.P.S: Daca este nevoie si de alte detalii, precum inaltime, greutate, alimentatie, istoric, etc. le voi posta la cerere.
P.P.P.S: Mi-am adus aminte de inca un amanunt, mai mereu am urechile pline de "ceara", pot sa le curat cat vreau de mult dar seara sau dimineata o iau de la capat, uneori si peste zi.
2 comentarii
0
21-06-2009, ora 20:14
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Doza de Amoxicilina a fost mica ; trebuia sa iei 1 g/ 12 ore.Sputa cu sange sau aspectul maroniu al sputei pe care spui ca l-ai remarcat nu e de bine. Ar trebui sa mergi cu o trimitere la pneumoftiziologie pentru un examen al sputei si o raza la plamani. Nu sta asa, daca este ceva serios si tie ti se pare ca ai doar o usoara raceala? Preventiv nu mai fa nimic, caci iar te autotratezi prost. Cauta sa mergi la specialistul de care am pomenit eu, si daca unde stai tu nu exista pneumoftiziolog apeleaza la un internist.Numai bine!
0
21-06-2009, ora 20:24
Mephysto
Nu este medic/terapeut
Mephysto
Multumesc foarte mult pentru sfat. Asa voi face luni la prima ora.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.