Spondiloza cervicala

02-03-2007
andree
Nu este medic/terapeut
andree
Creste Tensiunea Arteriala din cauza Spondilozei Cervicale in faza incipienta?
3 comentarii
0
03-03-2007, ora 00:00
stefd
Identitate neconfirmată
stefd
Nu.. nu creste tensiunea arteriala. De fapt cele doua afeciuni sunt independente.. spondiloza cervicala este o boala a Oaselor (coloana vertebrala cervicala) iar hipertensiunea arteriala esteo boala a vaselor de sange..
0
24-02-2009, ora 21:07
vali_83
Nu este medic/terapeut
vali_83
va rog sa ma ajutati sufar de cifoza si spondiloza cervicala; aceasta din urma imi provoaca dureri mari in zona cervicala; vroiam sa va intreb ce pot sa fac pentru ameliorarea bolii? ce metode de tratament sunt cel mai eficiente si cu rezultate?
Va multumesc
0
24-02-2009, ora 21:30
stefd
Identitate neconfirmată
stefd
Un prim pas ar fi acela de a face un consult la medicul specialist ortoped sau la reumatolog; oricare din acestia v-ar putea recomanda (daca nu a facut-o deja cel care v-a pus diagnosticul) un examen RMN al coloanei pentru a stabili severitatea modificarilor (spondiloza, cifoza). In functie de aceste date, precum si de varsta dumneavoastra si prezenta altor boli asociate, se pot alege diferite metode de tratatment: fie tratamentul chirurgical de corectare a defectelor coloanei, fie tratamentul ortopedic cu corset corector care se poarta o anumita perioada, fie gimnastica medicala, fie tratament simptomatic antialgic, fie o combinatie a tuturor acestor variante. Decizia se poate lua doar avand toate datele problemei corect evaluate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: