Somnambulism sau alta tulburare ??

28-08-2008
Sarah30
Nu este medic/terapeut
Sarah30
Buna,
imi pare bine ca exista acest forum si am putut citi si invata din experienta voastra ! As avea nevoie sa ma "luminati" si pe mine intr-o problemutza, va rog.
Povestea mea e lungutza dar incep cu putin ca sa nu plictisesc pe cineva.
Nu am fost niciodata la vreun psiholog si nici nu am curajul de a merge.
Incerc sa fac o mica introducere.
Am avut o copilarie agitata si ca atare am fost intotdeuna o persoana destul de nervoasa, chiar copil fiind. Cred ca am avut si obsesii (tot in copilarie, dar si mai tarziu) cel putin unele sunt asemanatoare cu ce ati descris voi aici.
Cum am scris si mai sus nu am fost la specialisti si nici nu am citit carti pe aceasta tema, dar am citit ceea ce ati scris voi despre atacurile de panica. Mi se intampla de cateva ori pe saptamana sa am aceste " trairi ciudate" : am o stare de frica, stres, incepe sa mi fie cald uneori, am palpitatii, transpir am senzatia ca ceva va fi rau, nu stiu exact ce, viata mea probabil. Singurele diagnostice care mi s-au dat vreodata in aceasta privinta au fost : usor prolaps de valva mitrala (medicul cardiolog) si spasmofilie-tetanie (medicul endocrinolog). Asa imi explicau tahicardia (palpitatiile) si tremuratul muschilor din cauza caruia am ajuns la urgente. Episodul a fost urat atunci, aparent fara motiv, imi tremura tot corpul si nu ma puteam tine pe picioare de tremuraturi.
Ca sa nu lungesc prea mult povestioara, trec peste o perioada a vietii si cateva evenimente.
Undeva in timpul facultatii am inceput sa am vise ciudate. Nici macar nu stiam ce se intampla. Ma trezeam noaptea cu ochii fixati intr o directie si aveam impresia ca cineva se uita fix la mine. stateam cateva zeci de secunde si imaginea imi disparea, dar eram treaza si constienta. Apoi a inceput si ziua. Ma puneam in pat dormeam si apoi deschideam ochii si vedeam pete negre de ceva ulei curgand pe perete. Bineinteles ca imaginile imi dispareau treptat. Dar eu ramaneam consternata. Il intrebam pe prietenul meu daca a vazut si el.. Visele acestea in care mintea mea nu diferetiaza visul de realitate au continuat in ani. Am aprins becul si mi-am aruncat patura din pat ca vedeam ca mi se urca un sarpe in pat sau am luat-o la fuga (mi-am sucit piciorul ) ca visam sobolani si nu faceam distinctia intre vis si realitate.
Ceea ce am descris sunt o parte din vise si va rog pe voi, cei care cititi sa-mi spuneti daca ati patit asa ceva si daca ati vorbit cu cineva de specialitate despre asta.
Mersi,
si va doresc o zi buna tuturor !!
9 comentarii
0
29-08-2008, ora 00:00
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
cel mai bun raspuns il poti afla de la un medic psihiatru bun.
el iti poate spune daca e vorba de o usoara tulburare sau poate altceva. dupa cum vezi, suntem aici sa ne sustinem dar dupa ce am trecut pragul unui sau mai multi doctori.
lasa teama si du-te la doctor!
0
29-08-2008, ora 00:00
Sarah30
Nu este medic/terapeut
Sarah30
Multumesc pentru raspuns prozac.
Motivul pentru care nu merg la psihiatru : mi-e jena. Familia ar zice ca e o exagerare s.a.m.d. In plus de asta nu am nici cea mai vaga idee cat ar costa.
0
29-08-2008, ora 00:00
robymat
Nu este medic/terapeut
robymat
Trebuie musai sa lasi jena la o parte si sa mergi la un medic bun. Nu mai amana, ca poate se agraveaza simptomele tale.
0
30-08-2008, ora 00:00
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Flori, chiar daca nu ai curajul sa mergi la un psiholog, eu cred totusi ca esti foarte curajoasa! Nu oricine poate sa treaca prin ce treci tu si inca sa mai reziste...
Intrebarea mea este cat timp esti dispusa sa mai astepti pana sa faci ceva in aceasta privinta, cati ani din viata sa-i mai pierzi fiindu-ti frica?
Este (relativ) usor pentru cineva sa-ti spuna ca exagerezi, atata vreme cat nu acea persoana este nevoita sa traiasca asa ceva! Nu lasa pe altcineva care nu are idee prin ce treci sa decida in locul tau.
Ultimul lucru de care trebuie sa-ti fie teama cand mergi la un psihiatru sau un psiholog, este ca te judeca cumva gresit sau ca isi face o parere proasta despre tine. Un astfel de specialist este format in asa fel incat sa faca diferenta intre tine, ceea ce esti tu ca om, si anumite probleme pe care le ai la un moment dat. Cele doua nu se confunda!
Iti recomand sa soliciti un consult atat unui psihiatru, cat si unui psiholog sau psihoterapeut. Gandeste-te ca pur si simplu soliciti niste servicii pe care le platesti (nu-ti face nimeni nici o favoare).
In ceea ce priveste costul, difera destul de mult, de la un cabinet la altul, depinde si in ce oras locuiesti.
0
03-09-2008, ora 00:00
Sarah30
Nu este medic/terapeut
Sarah30
Azi noapte s-a intamplat din nou. Stateam in mijlocul patului, ridicata pe jumate si cu spatele la perete ( visam ceva). Nu stiu cum am ajuns in pozitia asta. Cert este ca m-am speriat (de cele visate) si am vrut sa o iau la fuga, cumva sa plec si m-am lovit de perete. M-am trezit de la lovitura dar m-am trezit vorbind cu sotul meu pe care aproape ca l-am trezit.
0
09-09-2008, ora 00:00
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Buna! De ceea ce suferi tu, sufera o foarte mare parte din populatia mondiala. In 2007 OMS a facut un studiu conform caruia 1 din 4 oameni la nivel mondial sufera de o boala psihica grava, in Romania raportul fiind de 1 din 2!!! Nu trebuie sa iti fie rusine, frica sau sa fi complexata de aceste simptome, tot ce trebuie sa faci este sa te duci la Sp. Clinic de Psihiatrie din Bucuresti - "Alexandru Obregia" unde sunt foarte multi specialisti. Mai mult ca sigur este vorba de o psihoza usoara insotita de halucinatii si vise anormale. Tratamentul se compenseaza si uneori este chiar gratuit.

Multa sanatate si credinta in Dumnezeu!
0
09-09-2008, ora 00:00
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Studiul OMS este realizat la nivel mondial dupa cum am mai spus insa ca si medie, nu inseamna ca daca esti cu 4 oameni intr-o incapere, 2 dintre ei sunt sigur bolnavi psihic.
0
10-09-2008, ora 00:00
Sarah30
Nu este medic/terapeut
Sarah30
Nicusor, nu sunt din Bucuresti si nu locuiesc in tara. Asa ca nu am cum sa jung acolo. De ce imi recomanzi spitalul de psihiatrie ? Nu tine mai degraba de psiholog?
0
10-09-2008, ora 00:00
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Buna!
Ti-am recomandat un medic psihiatru pt ca ai nevoie de sfaturile si medicatia acestuia. Din cauza traumelor din copilarie, ti-a fost mai mult sau mai putin afectat echilibrul psihic.

Nu ti-am recomandat psihiatrul pt ca ai fi nebuna, in nici un caz; un om nebun nu este capabil sa scrie constient pe un forum si nici atat sa gandeasca logic, un om traumatizat (ca si mine de altfel) poate!

Eu in 2005 am facut un soc anafilactic, din pacate sau din fericire am supravietuit dar pana la inceputul lui 2008 am fost foarte afectat din cauza stresului post traumatic. Aveam momente cand retraiam "evenimentul". Am urmat un tratament psihiatric cu Remeron si mi-am revenit!!! Nu este nici o rusine daca te duci la psihiatru!!!

Cu atat mai bine daca nu locuiesti in tara. Adreseaza-te unui medic psihiatru, in strainatate ai acces la mai multe scheme terapeutice!!!

Multa sanatate!!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: