Sinuzita maxilara odontogena.. este necesar sa mai fac o radiografie sau eventual o punctie?

24-02-2009
Madutza24
Nu este medic/terapeut
Madutza24
Buna ziua! Ma numesc Madalina si de ceva vreme ( 3 ani ), sufar de aceasta afectiune a sinusurilor.Mai tarziu am aflat ca am sinuzita maxilara odontogena (dreapta) care se manifesta cu durere de masea, gingie, durerea maxilarului la atingere, presiune asupra ochiului care imi lacrameaza, dureri groaznice de cap in special in zona tamplei frisoane si febra.Cu toate ca am facut numeroase tratamente, injectabile ( gentamicina), medicamentos (augumentin, oxacilina lekoclar...etc), plus aerosoli, tot nu am reusit sa scap.In prima faza imi drena, asta atunci cand am desoperit ca am sinuzita dupa radiografie, nu am reusit sa scap de aceasta boala.Chiar si acum ma doare foarte tare si ca mijloc rapid de combatere a durerii iau oxacilina.Din nefericire nu imi mai dreneaza...doar foarte rar la conditii de cald.Intrebarea mea este, credeti ca este necesar sa mai fac o radiografie sau eventual o punctie? Va multumesc!
5 comentarii
0
24-02-2009, ora 18:28
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Parerea mea este ca cam ai intarziat cu punctia.. !! Punctia trebuea facuta din prima cand ai aflat ca este Odontogena!
o sinuzita odontogena se diferentiaza de o sinuzita simpla.. prin faptul ca porneste de la o infectie... la os.
radacina dintelui face o ostioliza.. incepe sa se dizolve osul in focarul de infectie.. si cum osul este cel mai putin vascularizat.. antibioticul prin sange practic nu ajunge acolo.
Corect este 1. de scos urgent acel dinte care provoaca infectia
2. de facut punctii zilnice.. ( cu internare e si mai bine)... pana la 10 zile.. si de spalat totul din sinus.. si de introdus antibiotice local.
Daca sa scapat timpul debutului osteita se extinde.. se lezeaza osul.. care desparte sinusul de ochi.. si se incepe propagarea infectiei.. cu coplicatii oculare pana la cerebrale!!!
Dupa cum descrii simptomele.. deja ai un sinus inchis.. care nu mai dreneaza( da puroiul se formeaza in continuare)... o sa creasca presiunea pana n.o sa cedeze un perete osos... care este mai lezat.. !!
Urgent te internezi in clinica ORL.. acolo o sa se decida daca mai sunt sanse prin punctii !
Sau mergi direct la MAXILO_FACIAL.. acolo nu discuta.. asa gen de patologie l;a ei se opereza din prima.. se extrage dintele.. se curata focarul de infectie !
0
24-02-2009, ora 19:50
Madutza24
Nu este medic/terapeut
Madutza24
Va multumesc.Am sa va urmez sfatul.
0
25-02-2009, ora 09:50
Madutza24
Nu este medic/terapeut
Madutza24
Imi puteti recomanda o clinica sau un medic in Iasi (sunt studenta in Iasi).Azi m-am trezit si mai rau, deja am vederea slabita la ochiul drept si capul ma doare ingrozitor.Am senzatia de furnicaturi ce parca la simt pana in creier.
0
02-05-2013, ora 17:32
alx camelia
Nu este medic/terapeut
alx camelia
am si eu la fel sinuzita odontogena pe dreapta cu puroi dar fiind GRAVIDA in 6 luni jumatate nici un stomatolog nu face nimic un remediu naturist se poate sau un tratament imi trece apoi apare iar cam o data pe luna ce sa fac sunt GRAVIDA
0
02-05-2013, ora 22:08
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
inhalatii, aerosoli, spalaturi nazale.medicul ginecolog decide ce medicamente aveti voie sa luati si ce nu
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: