Sinuzita maxilara dreapta acuta

29-09-2011
rainyday
Nu este medic/terapeut
rainyday
Nedumerirea mea se leaga de faptul ca boala din titlu, descoperita in urma unui RMN cerebral nu a fost depistata de niciun medic ORL, desi am consultat mai multi. Mi s-a spus ca nu prezint niciun simptom ORL tipic. Simptomele mele au fost:

- ameteli, in sensul ca aveam impresia ca se invarte ceva in capul meu (deci nu vertij periferic)
- dezechilibru la mers (usor)
- durere pulsatila feroce la tample si urechi
- ameteli cand plecam capul in jos
- amorteala pe partea dreapta a fetei (maxilarul a iesit in totalitate plin cu lichid pe partea dreapta)

Nu am prezentat cele mai comune simptome si anume:
* congestia nazala si febra;
* sensibilitate, roseata sau umflatura a maxilarului;


E posibil ca o sinuzita sa se manifeste atat de atipic? Am tot facut controale diverse si alte probleme de sanatate nu am (in afara de o coloana stramba). La RMN a iesit 'acumulare cu semnal lichidian, cu nivel orizontal, ce ocupa aproape in totalitate sinusul maxilar drept'.
5 comentarii
0
29-09-2011, ora 21:05
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da, este posibil. fiindca aceasta sinuzita a pornit de la radacina unui dinte de sus, este o sinuzita odontogena..si abea peste 2-3 saptamani avea sa apara un miros urat in nas.
mergeti la Maxilo-facial.. e posibil un tratament chirurgical
0
30-09-2011, ora 09:33
rainyday
Nu este medic/terapeut
rainyday
Multumesc frumos, domnule doctor.

Intr-adevar acum un an si jumatate, am extras un molar de 6 ani care avea radacina in sinusul maxilar drept si a fost o operatie in toata regula, pentru ca avea o ditamai punga de infectie. Atunci imi amintesc ca am luat antibiotic. Ma gandesc ca de acolo mi se trage, pentru ca am scos atunci molarii din dreapta sus, iar ceilalti dinti (premolarii) sunt sanatosi. Probabil s-a lucrat prost si neigienic.

Deocamdata am fost la medicul de familie si mi s-a prescris Augmentin, Piroxicam si inca un antiinflamator. E posibil ca de la aceasta sinuzita sa imi amorteasca partea dreapta a fetei si mana dreapta? E adevarat ca am facut si vreo 2 atacuri de panica crezand ca am ceva mult mai grav, dar amortelile au aparut abia acum, n-am avut in viata mea asa ceva.
0
30-09-2011, ora 15:33
rainyday
Nu este medic/terapeut
rainyday
Cu alte cuvinte, maseaua respectiva a fost scoasa in mai 2010, la fel ca si molarul de langa ea, deci teoretic sursa infectiei a fost indepartata. Nu am implant dentar sau ceva in zona.

Ce se poate face acum? Mers iar pentru operatie la dentist? Augmentinul si antiinflamatoarele nu vor da niciun rezultat, nici macar partial? Macar pana ajung la un chirurg maxilo-facial. Banuiesc ca va trebui sa fiu operata la gingie, nu?

Din pacate, tot medicii dentisti m-au imbolnavit cu niste ani in urma de hepatita C, dar am fost un caz norocos, virusul a disparut din organism, la fel ca si anticorpii (cel putin asa arata analizele de la Matei Bals pe care le fac din 2003 incoace). Iar acum, aceeasi problema din cauza unei operatii executate neigienic...
0
18-02-2014, ora 20:31
bujan catalina
Nu este medic/terapeut
bujan catalina
Buna ziua
De 1 saptamana imi amorteste partea stanga a capului cu ceafa cu tot si am o ameteala si asta sa intamplat dupa o raceala.Am mers la un medic neurolog care mi-a dat sa iau augmentin 10 zile si a spus sa merg la ORL sa nu am sinuzita pe partea stanga ca am o ssensibilitate pe partea asta dar nu am fost.Ma poate ajuta cineva?Multumesc
0
19-02-2014, ora 10:02
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
cu siguranta este cazul de alt Neurolog
simptomele descrise pot relata.. o hipertensiune. o probleme de coloana cervicala sau un risc de accident vascular
este nevoie de consult la stomatolog..
si de un consult la ORL.. cu investigatii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.