Sinuzita acuta maxilara cu cauza dentara

14-11-2010
sorinm
Nu este medic/terapeut
sorinm
Buna ziua.
Acum 3 saptamani m-am trezit cu simptomele unei raceli (durere de cap, febra noaptea, nas infundat, etc.). Ca si tratament am luat aspirina, paracetamol, nufofen iar dupa o saptamana am inceput sa simt un miros urat in nas, si un gust urat in gat. Abia la mirosul urat mi-am pus semne de intrebare si cautand pe net am vazut ca ar fi simptomul unei sinuzite fapt ce m-a determinat sa merg la medicul de familie. Dupa o radiografie vazuta de un medic ORL-ist s-a confirmat prezenta de lichid in sinusul stang, dupa care am fost trimis la sectia BMF din Iasi de la Spitalul Sf. Spiridon, avand sub sinusul cu pricina doua masele netratate (radacini defapt).
Ajuns la BMF dupa ce m-a vazut un medic (s-a uitat pe radiografie si in gura) m-a programat pentru operatie de sinuzita si extractia celor doua masele afetate, cu spitalizare 1 saptamana.
Intre timp mi-au disparut simptomele (durerea de cap, secretiile purulente, febra si starea generala alterata, sinusurile nu sunt infundate).
Intrebarea mea ar fi daca este necesata operatia de sinuzita din prima, ma gandesc ca se poate elimina cauza dentara si sa incerc un tratament medicamentos, eventual punctii.
Am vazut in ce consta operatia si nu prea ma incanat :(, chiar trebuie operatie din prima?
Rog un raspuns urgent de la un specialist pentru ca miercuri trebuie sa ma internez.
2 comentarii
0
02-03-2011, ora 22:32
Siteavu Daniel
Nu este medic/terapeut
Siteavu Daniel
buna ziua ma numesc daniel am 41 de ani. de curand am avut un abces la o masea pe partea stanga jos.Dupa cateva zile, pentru ca nu mai puteam manca am spart abcesul dar am inceput sa fac febra 37, 5 -38.5.Am crezut ca este o simpla raceala si am tratat-o ca atare.Am inceput sa am si dureri de cap care nu incetau cu nimic.Am hotarat sa merg la medicul de familie si acesta m-a trimis la ORL.Aici am fost diagnosticat cu rinosinuzita maxilara acuta dreapta.Am facut si o radiografie si rezultatul a fost -ingrosare in, , chenar amucoasei sinusurilormaxilare bilateral, mai accentuata pe partea dreapta. Reducerea neomogena a transparentei regiunilor etmoidale.Aplazie de sinusuri frontale, deviatie de sept nazal. Am luat ciprinol de 500 mg, clarinase, sinupret si inhalant.Au incetat problemele dar mi s-a recomandat sa fac tratament cu areosoli.Acum am reusit sa achizitionez un aparat de aerosoli dar nu stiu ce medicament sa folosesc.Ce medicament credeti ca mi-ar fi de folos?
0
18-03-2011, ora 22:23
sorinm
Nu este medic/terapeut
sorinm
Sfarsitul povestii este urmatorul.

Inainte de a ma interna pentru operatia de sinuzita maxilara (destul de infricosatoare) am mai facut o consultatie la un cabinet ORL. Aici, dupa o consultatie endoscopica, mi s-a spus ca nu e nevoie de operatie si am urmat un tratament cu augmentin (antibiotic). Intre timp mi-am facut programare la OMF Iasi pentru extractia dentara care a cauzat sinuzita (am fost pus pe o lista lunga de asteptare). Dupa aproximativ 1 saptamana am fost la spital la OMF, mi s-a facut extractia dentara, in timpul interventiei s-a confirmat comunicarea intre sinus si cav bucala (o radacina era infipta in sinus) apoi am fost cusut pentru a inchide comunicarea.

Se pare ca a fost cu happy end pentru ca nu am mai avut probleme de atunci.

Sfatul meu este sa nu lasati problemele dentare sa va aduca alte complicatii, iar cand aveti probleme mergeti la medic, nu mai cautati pe net tratamente minune :)

Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Am sinuzită? - semne și simptome ce susțin diagnosticul
  • Sinuzita a fost asociată cu un risc crescut de boli reumatice
  •