Sindromul postcolecistectomie

29-01-2014
Ralu dArc
Nu este medic/terapeut
Ralu dArc
Bună ziua!
Mama mea a fost operată acum 12 zile de colecist şi i-a fost extrasă vezica biliară, pentru că avea pietre. Totul este aproape în regulă, cu excepţia faptului că are o diaree foarte jenantă. Nu a făcut nicio abatere de la regimul indicat de medic, ba chiar îl urmează fără probleme.
Totul se descrie în felul următor: dimineaţa are exces de flatulenţă şi un fel de discomfort abdominal. Mai târziu, simte nevoia să se ducă la baie şi apare diareea. Èšin să subliniez că lucrul ăsta se întâmplă de vreo 3 zile încoace, iar din punct de vedere al alimentelor, zilele astea chiar a mâncat pâine prăjită, banane, a băut ceaiuri indicate de către medic, în speranţa că va scăpa de această diaree.
Întrebarea este: ce e de făcut? Înainte de această operaţie, nu avea probleme cu diareea, decât în cazurile speciale când mânca ceva care nu-i făcea bine.
Aştept o lămurire din partea dumneavoastră!
Mulţumesc!
1 comentarii
0
15-03-2014, ora 21:14
Ylla
Nu este medic/terapeut
Ylla
In septembrie anul trecut am efectuat aceeasi operatie si am avut o problema asemanatoare.Mie mi s-a spus ca este posibil ca si din alimentele permise sa nu tolerez eu ceva.Pentru diaree am luat saprosan cateva zile cu regim.Dupa aceea luam triferment la pranz si seara in timpul meselor.Am inteles ca bila produsa de ficat dupa operatie nemaifiind colecistul ar provoca aceasta diaree.Multa sanatate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul