Sindromul oboselii cronice ?

24-10-2005
ForumVechi
Nu este medic/terapeut
ForumVechi
Am 31 ani si sunt genul de om foarte activ, angrenat in multe activitati. Totusi, acum 6 luni si jumatate, am inceput sa ma confrunt cu o boala ciudata. Am sa incerc o descriere rezumativa a evolutiei bolii.
Pana la declansarea bolii, am trecut prin mai multe evenimente emotionale iar in zilele premergatoare declansarii acesteia, mai ales spre sfarsitul orelor de lucru, ma simteam epuizat. Apoi, totul a inceput printr-o senzatie fulgeratoare de dezechilibru (stand pe scaun) urmata de o stare de rau general. In seara aceleiasi zile, am inceput sa am ameteli insotite de o stare de slabiciune generalizata. Starea mea evolua spre lesin si de aceea m-am prezentat la Urgente, de unde m-au trimis acasa spunandu-mi ca sunt doar niste manifestari vegetative datorate stresului. Insa din ziua urmatoare totul a devenit mai complicat pentru ca aceste manifestari vegetative s-au amplificat. Acestea constau intr-o presiune pe care o resimteam la nivelul creierului insotita de o senzatie de arsura (sau de acid) pe creier si de tot felul de senzatii de tremur ale stomacului sau de sagetare si apasare pe inima asociate cu stari subfebrile. In prima faza (cam o luna) am avut si fotofobie puternica. Stateam cu ochelari de soare chiar si in interior si nu puteam sa ma uit la televizor. Intre timp ameteala a devenit permanenta si s-a instalat si starea de anxietate. M-am internat la Neurologie, unde mi-au facut testele necesare (inclusiv tomografie computerizata si punctie in coloana) si nu au descoperit nimic. In final m-au trimis la psihiatru cu un bilet cu diagnosticul prezumtiv - nevroza astenica. Psihiatrul mi-a prescris un antidepresiv (Floxet) care mi-a agravat starea de anxietate (care a atins un nivel aproape paroxistic) si am renuntat la el. Am facut cateva atacuri de panica. Apoi, am incercat si alte terapii si am dus pana la capat programele prescrise. Rezultatele au fost modeste. Am inceput o terapie 'sa-i zicem ' naturista: beau ceai sedativ si iau Sedocalm. In momentul de fata sunt intr-o stare oarecum imbunatatita pentru ca ameteala a disparut iar manifestarile vegetative la nivelul inimii si stomacului si-au diminuat intensitatea. Totusi, "arsura" pe creier continua, impreuna cu starea de anxietate iar temperatura e fluctuanta si creste spre 37 grade. Au trecut sase luni si jumatate si nu-mi dau seama cand ma voi insanatosi. Alerg seara si ma simt mai bine cand ma plimb in aer rece.
Pentru ca in Suceava medicii sunt foarte expeditivi, am nevoie sa consult un medic care sa stie despre ce e vorba. Pana acum, a trebuit sa ma informez singur si am aflat multe. Cea mai plauzibila pista este cea a Sindromului Oboselii Cronice insa trebuie sa consult un medic cu adevarat profesionist, care sa dea o parere avizata si o solutie in acest caz. Am nevoie de un indrumator.

Va multumesc
7 comentarii
0
24-10-2005, ora 00:00
ForumVechi
Nu este medic/terapeut
ForumVechi
Manifestarile dvs se incadreaza undeva intre neurologie si psihiatrie. Dvs ati fost la ambele specialitati, si cel putin cei de la neuro si-au facut treaba.
Realmente nu stiu ce sa va recomand. Aveti intr-adevar manifestari vegetative insotite de depresie si anxietate. Poate ar trebui sa consultati si alt psihiatru. Dar data viitoare trebuie sa urmati tratamentul pana la capat. De ex. antidepresivele trebuie continuate cel putin 3 saptamani pana sa-si faca efectul, iar in aceasta periada starea de depresie se poate agrava. Dar asta nu unseamna ca trebuie sa le opriti. Exista unele tulburari de ordin neuro-psihiatric care se manifesta prin senzatia de percepere a organelor interne. Astfel, noi va recomandam sa mai faceti o vizita la un psihiatru, acelasi la care ati mai fost, sau altul.
Exista tulburari psihice de care doar ei ne pot scapa.
0
24-10-2005, ora 00:00
ForumVechi
Nu este medic/terapeut
ForumVechi
NUMELE MEU ESTE RAVIA SI AM CITIT CU F MARE INTERES MESAJUL DVS.EU VA POT SPUNE CA MA CONFRUNT CU ACEEASI SITUATIE DE 2 LUNI DE ZILE IN CARE AM FACT O MULTIME DE INVESTIGATII CARE AU IESIT F BUNE DAR MIE CONTIUNUA SA-MI FIE RAU.ACUM FAC NISTE PERFUZII CU VITAMINE SI CA SI IAU DOAR XANAX DIMINEATA SI SEARA DAR STAREA MEA NU SE IMBUNATATESTE ABSOLUT DELOC.SPER SA MA MAI TINETI SI PE MINE LA CURENT CU STAREA DVS SI SA-MI SPUNETI CE ATI MAI REZOLVAT.
VA DORESC SA AVETI MULTA RABDARE SI SA APARA SANATATEA CAT MAI REPEDE POSIBIL
0
24-10-2005, ora 00:00
ForumVechi
Nu este medic/terapeut
ForumVechi
Medicina alopata este excelenta in bolile in care se poate vizualiza sau masura ceva, dar este neputincioasa in toate celelalte (pe care le numeste "functionale"). Oricate investigatii veti mai face nu veti ajunge niciodata la un diagnostic (si cu atat mai putin la un tratament). Numai medicina "alternativa" si cu precadere homeopatia va poate fi de ajutor.
Sanatate va doreste
dr. Mihnea Dragomir
www.doctordragomir.ro
0
24-10-2005, ora 00:00
ForumVechi
Nu este medic/terapeut
ForumVechi
Va scriu deoarece si eu ma confrunt cu simptome asemanatoare, insa mai accentuate. Starile de care vorbeati de subfebrilitate s-au transformat la mine intr-o adevarata obsesie de masurare a temperaturii. Din cele ce am citit eu si din terapia facuta, inclin sa cred ca e o problema psihica, care are manifestari la nivel fizic, in special legate de oboseala, probleme intestinale, febrilitate, cefalee si alte simptome. Un tratament clar nu am gasit, insa am descoperit ca are radacini foarte vechi si foarte adanci, ascunse in subconstient, care incep sa se manifeste datorita unui stres puternic sau unui soc. Va recomand un tratament de consiliere psihoterapeutica, nu neaparat psihiatrica, si nu neaparat cu calmante. De asemenea, remediile homeopate si cele naturiste ajuta foarte mult.
Sa ma tineti si pe mine la curent va rog cu evolutia si cu o eventuala solutie. Multa sanatate.
0
20-05-2007, ora 00:00
mamaia
Nu este medic/terapeut
mamaia
As vrea sa intreb daca tomografia computerizata la creier a iesit normala.Cineva in familia mea avea simptome asemanatoare si dupa o perioada indelungata am reusit sa aflam de existenta unui lichid in spatiul subarahnoid care dadea aceste simptome cind crestea si facea presiune.Dupa operatie au disparut si simptomele fizice si cele psihice.
Multa sanatate
0
24-03-2009, ora 20:45
ionut_1986
Nu este medic/terapeut
ionut_1986
aceasta problema apare la foarte multi oameni din cate am vazut.din punctul meu de vedere faptul ca ne simtim rau fizic ne face sa ne speriem si psihic.trebuie sa ne intarim un pic psihic si sa aflam ce ne supara fizic.daca diminuam problemele fizice si zic doar fizice pt ca nu vad ca astea sa treca vre-odata de tot dak nu apare nimic la tomografie... cititi un pic despre "sindromul picioarelor nelinistite" eu asta cred ca am.incercati sa cautati un medic bun care sa va asculte si incercati sa faceti toate demersurile pt a afla exact ce se intampla pt ca majoritatea nu va baga in seama.nu este problema care nu sa fie rezolvata.dak erati fii de presedinti sau vedete internationale se rezolva problema asa ca nu va baga nimeni in seama.ajutati-va voi !!!
0
25-04-2010, ora 11:58
alexapre
Nu este medic/terapeut
alexapre
Sindromul oboselii acute este o boala adevarata care nu tine de psihiatrie sau de lene. Mama mea a aflat de curand de ea dupa 20 de ani in care a suferit crezand ca este vina ei ca se simte asa. Se fac cercetari mai serioase in ultima vreme si desi nu se stie sigur de vreun tratament, pe ea o ajuta faptul ca a aflat ca mai sunt si alti oameni in aceeasi situatie. Daca este cineva care simte la fel, va rog sa ma contactati -*


(*modificat de administrator)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Obosit tot timpul - cauze medicale frecvente
  • Oboseala cronică, semnul unei probleme de sănătate
  • Legătura dintre hipotensiune și oboseala cronică
  • Aproape jumătate dintre pacienții cu COVID-19 îndeplinesc criteriile de diagnostic pentru sindromul de oboseală cronică
  • Femeile sunt mai grav afectate de sindromul de oboseală cronică - studiul DecodeME
  •