Sindrom malformativ urogenital

28-04-2013
Malvina_
Nu este medic/terapeut
Malvina_
Buna seara,

sunt curioasa, desi au trecut 18 de ani de atunci, daca exista vreun specialist care sa imi dea macar un indiciu referitor la problema pe care-am avut-o la 15 ani si in urma careia nu vo putea avea niciodata copii.
Asadar, pe foarte scurt: mi s-a descoperit o tumora de dimensiuni deosebtít de mari pe uter (care era marit cat un cap de fat), tumora in forma tubulara, care 'sufoca' ovarele si vezica urinara, raspandindu-se in tot abdomenul inferior. Din uter se mai dezvoltau inca vreo cateva zeci de astfel de formatiuni, unele mai mici, altele mai mari, altele abia inmugurite. Medicul chirurg a luat decizia de a practica histerectomia subtotala, cu pastrarea ovarelor.
Precizari:
- eram virgina
- m-am nascut cu un singur rinichi (mai mare decat unul normal, si care nu mi-a pus niciodata probleme) si fara col uterin. Agenezie, au spus medicii.

Nu am avut niciodata un diagnostic precis, pe fisa s-a trecut 'sindrom malformativ urogenital'.

Stie cineva ce-ar fi putut fi? Ar fi putut avea cauza genetica? Ma gandesc ca medicina a evoluat foarte mult, e posibil sa se fi descoperit ceva si in aceasta privinta.

Multumesc anticipat!
1 comentarii
0
29-08-2016, ora 09:01
Clinica Oftalmologica KIDOPTIK
Identitate neconfirmată
Clinica Oftalmologica KIDOPTIK
Buna ziua,
Eu sunt oftalmolog dar din cultura mea medicala generala va pot spune ca aceste "sindroame malformative" nu sunt intodeuna ereditare.Pot fi mutatii de novo inca din viata intrauterina.
La cat de incarcat cu dioxine si alte substante toxice este mediul nostru, de la mancare, la apa, aer ma mir de se nasc inca copii fara malformatii!
Daca s-au pastrat ovarele prin insamintare artificiala si uter de la alta femeie(o prietena foarte buna) puteti avea si copii!
Aceste sindroame poarta si denumiri in omagiul celor care le au descoperit-studiat-clasificat.
Daca v-au spus"sindrom"inseamna ca are o denumire si nu este ceva atipic-neclasificat-nestiut pana acum.
Insa sunt rare si nici medicii nu le recunosc(vad de la 0 cei mai multi la 1-2 cazuri in cariera lor de la fiecare sindrom) de multe ori si le dau denumirea generica de sindrom malformativ.Agenesie inseamna(vine din Greaca) lipsa de formare, de creare.
Un singur rinichi nu pune probleme.Insa feriti va de infectii urinare si de consumul excesiv de proteine
animale ca sa-il pastrati mult timp sanatos.
Cu stima.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.