Simt ca trebuie sa nu inspir ca inima sa nu faca o pauza

09-07-2009
MICHELINA
Nu este medic/terapeut
MICHELINA
In antecedente am avut extrasistole ventriculare, acum nu mai apar la electrocardiograma.In prezent tratamentul meu se rezuma la 2 tablete verapamil de 40/zi, mai mult pt. tensiune dar si pt.ca am avut stari de anxietate cand pulsul crestea la 140 iar crizele durau 3ore.Acum probl mea e aceasta:imi tin respiratia sau tusesc, ca sa nu simt ca inima vrea sa stea, apoi apare si ameteala scurta.
Poate fi un inceput de astm sau o problema psihica?
2 comentarii
1
11-07-2009, ora 07:58
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Cred ca este o problema psihica.Dar ar trebui sa repeti controlul cardiologic, eventual sa afaci si o ecocardiografie.Daca totul este bine medicul de familie ti-ar putea prescrie sedative usoare, calmante a hiperexcitabilitatii cardiace gen Extraveral sau Distonocalm.
0
11-07-2009, ora 09:52
MICHELINA
Nu este medic/terapeut
MICHELINA
Multumesc d-na doctor ptr.raspuns!Am facut si o ecocardiografie si nu par probleme grave.Cat despre extraveral, citind prospectul, cum am obiceiul, apoi speriindu-ma de efectele adverse, nu mai iau medicamentul!De ex. la extraveral scrie ca interactioneaza cu blocante de calciu, iar cum spuneam, eu iau verapamil.Iau in schimb preparate naturiste pe baza de valeriana, altele cu paducel, nu stiu sigur daca imi fac vreun bine.
Oricum, prefer sa cred ca e o problema psihica, multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici