Simptome multiple

25-11-2009
Air23
Nu este medic/terapeut
Air23
Buna ziua!

Am mai scris pe acest forum, acum cateva zile si mi s-a raspuns, insa as mai avea cateva probleme. O sa mai trec mai jos inca o data textul respectiv, la care o sa mai adaug si alte elemente. Sper sa mi se raspunda. Multumesc!

"Am si eu o problema care dureaza de ceva timp. In luna martie 2009 am suferit un accident de masina, care din fericire nu s-a soldat cu urmari, nu mam lovit, nu am avut nici un traumatism. Totusi pentru linistea mea, mai ales ca in urmatoarele saptamani dupa accident tot simteam o amorteala pe partea dreapta (cap, tample, ochi, mana, picior) si niste ameteli am fost si am facut un CT cerebral. Nu a iesit nimic asa ca m-am mai linistit. Totusi, in perioada urmatoare CT-ului, am tot simtit ameteli si din cand in cand, aceleasi dureri pe partea dreapta (tampla, deasupra ochiului, uneori si maxilar dreapta) insotite sau nu de un fel de amorteala pe partea dreapta in mana si picior.Tinand cont ca aceasta durere aparea si tinea cateva zile, dupa care trecea iar dupa un timp iarasi aparea, am fost si am facut un RMN cerebral, cu angio RM fara substanta de contrast, la inceputul lunii noiembrie 2009. Rezultatul a fost normal, fara nici o problema. Totusi, durerea respectiva din partea dreapta a aparut din nou, de mai multe zil insa observ ca in ultimele zile s-a ameliorat, insa mai imi da din cand in cand un fel de pulsatii, de junghiuri in tampla, cap, pe partea dreapta. In ultima perioada, de vreo doua saptamani, am avut si greata si fiind foarte panicos m-am gandit la un anevris, AVC sau o tumoare, chiar daca am efectuat acel RMN!!!! Nu stiu ce sa mai fac? Credeti ca este posibil sa fie ceva care nu s-a vazut la RMN sau poate doctorul care a interpretar RMN-ul sa nu fi facut o interpretare corecta?Sunt foarte speriat. Durerea nu este insuportabila, insa are un caracter continuu si nu cedeaza la pastile obisnuite. Pot sa spun, ca din cand in cand, atunci cand privesc fix vad in fata ochilor niste mici puncte negre care se misca dupa felul in care imi misc eu ochii la stanga sau la dreapta. Plus ca uneori, ma apasa deasupra ochiului. Mi-este frica totusi sa nu fie ceva poate in zona tamplei, fruntii. La RMN cerebral, investigatia vede si zona respectiva sau pentru frunte, tample trebuie sa fac alt RMN? Va multumesc si astept un raspuns cat mai repede, daca se poate!"

Acesta era textul scris de mine acum cateva zile.

Totusi, inca sunt panicat, nu doar din cauza simptomelor de mai sus dar si din cauza altor simptome.
Am o stare de greata, fara voma, de vreo 3 saptamani, mai ales dimineata si seara. Am incerca pastile contra gretii, parca uneori isi fac efectul, alteori nu. Pe langa aceasta stare de greata au fost vreo 3 zile in care m-a durut stomacul foarte tare (acum vreo 4-5 zile) insa se poate sa fi fost de la un antiinflamator care am inteles ca este foarte tare si anume Movalis. Pana la urma, am luat niste debridat si niste pastilute care refac flora intestinala si ma simt mai bine. Totusi, greata persista (o simt undeva la baza gatului sau in cerul gurii), un fel de ameteala, care nu ma doboara de pe picioare dar care creeaza o senzatie urata. Am si balonari, multe gaze. Acum doua saptamani am fost si am facut si o endoscopie digestiva la Medlife, la doctorul Bobulescu iar aceasta investigatie nu a reliefat nimic rau, totul fiind in regula cu duodenul, stomacul, cardia sau esofagul. Colonoscopie am facut acum aproape doi ani, in urma careia mi s-a zis ca am colon iritabil, iar acum mi s-a zis ca nu are rost sa o mai fac, pentru ca la varsta mea, daca am facut acum 2 ani este ok. Totusi, sunt speriat, datorita acestei stari de greata, ameteli, plus ca atunci cand am scaun, dupa defecatie, simt o jena, o durere in toata zona stomacului, si uneori intepaturi in partea stanga, intepaturi care mai apar si in timpul zilei. Pot fi si gazele insa...la felul meu de a fi ma gandesc la ce e mai rau: cancer de colon, cancer de stomac (chiar daca am facut endoscopia). Cand mi s- a facut endoscopia aveam ceva mai multa saliva in zona investigata. Acest lucru ar putea sa fie un impediment pentru un diagnostic corect, adica, e posibil ca anumite zone cu probleme din aria investigata sa nu se fi vazut la endoscopie datorita salivei? Chiar nu stiu ce sa mai fac?! Analizele de sange, facute acum doua saptamani au fost bune, doar colesterolul era putin marit, restul (hemoleucograma, vsh, fibronogen, proteina C reactiva, testele de hepatita B si C, calciu, magneziu, potasiu etc) erau ok. Endoscpoia ok, fibroscopie ORL a fost ok cat si radiografie pulmonara si bronhoscopie (ultimele acum vreo 2 luni maxim, datorita faptului ca dupa niste puseuri de tuse mai puternica mai scuipam ceva sange, insa nu s-a gasit nimic si mi s-a zis ca probabil datorita efortului de tuse, undeva in zona ORL unde era iritat gatul si mucoasa pocnea un capilar micut care dadea acea sangerare si care se inchidea imediat). Puteti sa imi dai un sfat, daca trebuie sa mai fac ceva investigatii? Sunt foarte panicat si doborat psihic din cauza acestor stari si mi-e frica de o boala grava?
1 comentarii
0
30-04-2010, ora 12:53
Florance
Nu este medic/terapeut
Florance
Buna ziua,

Nu sunt medic, dar citind ce ai scris se vede cat esti de stresat. Cred ca toate simptomele care le ai sunt pe sistem nervos. Ai facut atatea investigatii si nu s-a dovedit nimic grav. Parerea mea e ca odata cu accidentul din 2009 s-ar putea sa se fi declansat un soi de psihoza. Desi starile tare par reale si tu asa le percepi, poate ca tin de psihic. Te sfatuiesc sa vorbesti cu un specialist psiholog. Cred ca te va ajuta mai mult decat daca repeti toate analizele (ti-ar produce un stres si mai mare).
Punctele alea negre care se misca odata cu privirea le am si eu. Doctorii au spus ca tine de vascularizare. La mine apar mai ales cand sunt stresata.
Deci te rog sa iei in considerare o discutie cu un psihiolog. S-ar putea sa te linisteasca si simptomele sa dispara.
Sanatate multa!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.