Simptome intoleranta la gluten: nu pot manca deloc, nici fierte, legume, fructe, lactate, dulciuri

24-01-2009
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
As fi foarte interesata sa intreb pe cineva care sufera de boala celiacala ce simptome a avut pana a inceput dieta. E posibil sa am aceasta intoleranta, dar pana imi fac analizele nu pot elimina glutenul tocmai pentru a nu imi da un posibil rezultat fals negativ. Deocamdata am diagnosticul de intestin iritabil, nu pot manca deloc, nici fierte, legume, fructe, lactate, dulciuri, imi dau diaree si stari foarte neplacute. Multumesc!
6 comentarii
0
28-01-2009, ora 19:29
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Teosophia, te rog sa intri pe link-ul de mai jos pentru a citi cu atentie tot tabloul de semne si simptome specifice bolii celiace.

http://www.romedic.ro/boli/Boala_celiaca_062/Semne_si_simptome_03594.html

Numai Bine si multa sanatate!
0
28-01-2009, ora 20:28
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Multumesc mult pentru raspuns! M-am tot interesat, da, astea-s simptomele, slava Domnului eu nu prea le am pe astea, dar stii cum e: pana nu vad rezultatul negru pe alb stau cu grija...Eu sper sa nu fie asta. Si tie tot binele si sanatate deplina!
0
14-08-2010, ora 02:13
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Hmm, nu este obligatoriu sa ai simptome exact ca in boala celiaca:

Dr Davis avea intoleranta la gluten si l-a reintrodus dupa cativa ani. Iata cum a reactionat:

********************************
Urmările grîului - ARTICOLUL COMPLET
http://alergic.weblog.ro/index.php/2010/06/15/urmarile-graului/

După "incidentul" meu cu cele 113 g de pîine, ce a determinat un vîrf glicemic de 167mg/dl, comparativ cu 110 mg/dl după pîinea einkorn, am îndurat 36 ore de suferinţă. Obţinînd glicemia de 167 mg/dl, am pedalat din greu timp de o oră, revenind astfel la valoarea de referinţă, 80. Am simţit o alterare în percepţia spaţiului pentru următoarele cîteva ore şi de asemenea dezgust. În orice caz, cam 12 ore mai tîrziu, m-am trezit cu o copleşitoare senzaţie de greaţă şi o hipersalivaţie ce apare doar înainte de vomă.

Dimineaţa următoare aveam dificultăţi de concentrare. Încercînd să lecturez un studiu (ce-i drept despre un subiect complex cum este genetica agricolă), a trebuit să citesc fiecare paragraf de 4-5 ori. Aveam crampe abdominale şi o senzaţie de balonare, deşi puteam să mănînc.

A doua noapte a fost plina de vise incredibil de animate si reveniri intermitente la starea de veghe. M-am trezit de 5 ori de-a lungul noptii, în perioadele de somn avînd vise cu detalii si culori. Am visat că o mare corporaţie încerca în secret să cîştige controlul asupra rezervei de apă a lumii şi m-am furişat într-un sistem complex subacvatic de conducte în lucru, ce făcea legătura cu ţărmul Marilor Lacuri. Ciudat.

Am identificat aceste trăiri ca faţete variate ale intoleranţei la grîu, de vreme ce erau amintiri...
.
.
*****************************************************
0
14-08-2010, ora 02:16
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Experienta mea a fost ceva mai terifianta, cred ca o celiachie latenta, declansta pe un fond de deficit proteic, glutamina.

Pana acum 3 luni aveam de mai multe ori intr-o luna vise apocaliptice, inundatii, cutremur, peisaje suprarealiste asociate cu senzatie de groaza. Visele au revenit EXACT in ziua cand am mancat iar grau (budinca).

Daca ar fi stiut Gabricevschi (pictor schizofrenic) de gluten, poate nu ar mai fi desenat asa ceva, doua din ele imi caracterizeaza perfect starea de veghe - ADHD-ul
http://ro.wikipedia.org/wiki/Fi%C8%99ier:Schizo06.jpg
si de somn - visele
http://ro.wikipedia.org/wiki/Fi%C8%99ier:Schizo04.jpg
-
Iar acum toate astea sunt de domeniul trecutului.
0
22-02-2011, ora 10:08
celiaclife.org
Nu este medic/terapeut
celiaclife.org
Ma numesc Marian si am un baiat Alex de 6 ani. Acesta a fost diagnosticat cu boala celiaca la varsta de 2 ani dupa aproape un an de chinuri, internari si diagnostice gresite, Acest lucru se datoreaza sistemului sanitar precar, in acesta specialitate mai putin cunoscuta care este celiachia sau enteropatia glutenica. Deoarece nu dorim nimanui sa trreaca prin momentele grele pana la diagnosticul corect, am infiintat Asociatia Romana de Boala Celiaca, care se vrea a veni in sprijinul persoanelor cu intoleranta la gluten. De 4 ani copilul nostru s-a dezvoltat normal este sanatos, acest lucru realizandu-se numai printr-o dieta aglutenica stricta. Dieta este destul de costisitoare din punct de vedere financiar dar datorita produselor fara gluten care incep sa apara in magazine incercam sa trecem mai usor peste acest impediment. Pentru un acces mai facil la informatii despre boala celiaca si despre diata aglutenica am realizat din fonduri proprii un site/blog http://celiaclife.org unde am incercat sa adun informatii cu privire la produsele fara gluten, producatori de produse fara gluten si importatori si distribuitori si linkuri catre acesti distribuitori, precum si informatii privind simptomele, cauzele si posibilitatile de diagnosticare. Mai multe informatii pe celiaclife.org.
0
19-11-2019, ora 21:20
Andreea Flo.
Nu este medic/terapeut
Andreea Flo.
Buna seara! Vi s-a intamplat ca, deși copilul sa fie pe regim fără gluten, valoarea la calprotectina sa ii crească mult?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Noi abordări terapeutice în colonul iritabil și constipația cronică idiopatică
  • Dieta fără gluten - suficientă pentru a controla complicațiile în boala celiacă?
  • Diareea bebelușului
  • Senzorul care detectează glutenul din alimente în cel mai scurt timp
  • Nu evitați alimentele cu gluten dacă nu aveți boală celiacă (Studiu)
  • Noi speranțe de tratament pentru boala celiacă (inactivarea enzimei TG2)
  • Ești „nutricondriac”?
  • Diareea cronică
  • Cum afli dacă ai intoleranță la gluten
  •