Simptome dupa traumatism cranian urmat de cadere de calciu

22-08-2012
iuliaris
Nu este medic/terapeut
iuliaris
Buna ziua! Acum mai bine de 2 saptamani m-am lovit la cap in partea dreapta in zona parietala prin contact cu un obiect metalic de care m-am izbit. Dupa acest traumatism am simtit doar o durere accentuata, nu ameteala su alte tulburari (mentionez ca acum 4 ani am mai avut un traumatism asemanator pe partea stanga si m-am simtit usor ametita dupa el asa ca m-am dus sa ma culc...apoi au urmat mari dureri de cap luni intregi si chiar si acum le mai am cand sunt stresata... am mers la un doctor la spital care mi-a spus ca e posibil sa am niste cheaguri care se vor absorbi de la sine, sa evit cola, cofeina, ciocolata, soarele pt o perioada si ca nu e necesar un CT).
In ziua respectiva nu m-a mai deranjat decat durerea, am mers la munca, la fel si a doua zi. Cand m-am intors acasa dupa 8 ore de stat in picioare a inceput sa mi se faca rau in timp ce faceam baie. Nu mai imi simteam cate un membru pt cateva momente, apoi cand m-am ridicat am simtit o senzatie de lesin, sfarseala, nu mai auzeam nimic altceva decat niste zgomote care veneau din capul meu, ma simteam moale...ca sa nu cad acolo in baie si sa ma lovesc de cada am mers in camera, unde am inceput sa am diverse senzatii: ameteala, dificultate de a respira, tremuram din tot corpul, aveam frisoane la o temperatura de cel putin 30 de grade, apoi ma treceau toate caldurile, ma simteam slabita ca si cum nu mai puteam sa imi controlez membrele. Dupa ce am vazut eu si ai mei ca nu imi trece starea asta de vreo ora si eu ma speriasem chiar rau, am decis sa chemam o salvare. Doctorita mi-a administrat calciu gluconic si cred ca si o pastila calmanta. Pentru restul noptii m-am simtit rau pt ca aveam si o durere de cap accentuata mi s-a spus, de faptul ca nu mi s-a oxigenat creierul in timpul crizei suficient, si de asemenea aveam si un ritm cardiac neregulat, care s-a continuat si in zilele urmatoare, cu palpitatii. Nu stiu daca aceasta cadere de calciu poate avea legatura cu faptul ca trebuia sa imi inceapa menstruatia a doua zi.
A doua zi, fiind duminica si trebuind sa merg la munca pentru inca 8 ore, am mers la farmacie sa vad ce pot lua pt a mi se ameliora starea. Farmacista mi-a recomandat calciu cu vit D cate 2 pastile pe zi timp de 10 zile si aspacardin pt palpitatii care, spunea ea, mi se trag de la atacuri de panica pe care le-as avea ca urmare a caderii respective. Doar ca din cate am citit, atacurile de panica sunt doar pe moment si eu am zile intregi cand ma chinuie aceste simptome.
In zilele urmatoare am inceput sa am si alte probleme, accentuate poate si de faptul ca nu ma puteam odihni suficient (bunica cu care locuiam de mic copil a murit la 2 zile dupa caderea mea in urma unui cancer chinuitor si doar eu cu tatal meu ne-am ocupat de inmormantare). Aveam momente cand parca aveam crize de inima, cu palpitatii care nu se opreau chiar daca incercam tot felul de manevre recomandate, si intepaturi in piept, slabiciune musculara, cu maini care uneori imi tremurau dar de cele mai multe ori nu mai simteam ca lumea obiectele pe care le apucam, , , parca nu mai aveam nicio forta in ele. Ma trezeam uneori brusc in timpul noptii ca nu mai pot respira, iar in timpul zilei asta se intampla cand aveam un ritm cardiac accentuat, se oprea brusc, eu nu mai puteam respira in acel moment si pornea iarasi mai lent ca inainte.In plus, aveam dureri de cap mai ales in partea unde ma lovisem, dar din cate stiu e normal sa le ai cateva saptamani dupa ce te-ai lovit.
Dupa o saptamana de la acea criza am reusit sa ajung si la doctorul de familie, care mi-a spus ca am slabit foarte mult (intr-adevar, cantarindu-ma, am reaizat ca am slabit cam 3 kg dar le pun pe seama stresului), ca sunt palida si ca am pulsul accelerat (l-a masurat). M-a pus sa iau magne b6 una pe zi pt cateva zile si daca nu ma simt mai bine sa ma intorc la ea, fapt care s-a si intamplat. In ziua in care m-am intors la ea imi aparusera niste pete mici rotunde si mov pe la venele de la ambele maini (acolo de unde se ia sangele) care au disparut intre timp sau nu mai sunt asa vizibile. Uitandu-se la ele, mi-a dat trimitere la un medic internist si mi-a dat sa fac analize: hemoleucograma, calciu ionic total, tgo, tgp, vsh, glicemie, urina si copro. Probleme cu circulatia nu stiu sa am, doar ca destul de des imi amortesc membrele si aveam momente cand imi tremurau degetele cand eram obosita.
Starile de rau s-au mai ameliorat, acum mai am doar unele momente cand simt un nod in gat si apoi simt ca voi ameti din nou, inima imi bate mai tare, dar incerc sa ma calmez. Uneori mai am dureri de cap pe partea dreapta, ori genul de cefalee pe care o aveam si inainte cand simteam pulsatii dureroase, ori simt acea parte mai amortita si parca mi-ar strange cineva acea jumatate si tampla. De vreo cateva zile mi s-a marit pulsul si mai tare sau cel putin il simt mai accentuat prin tot corpul si am si un vuiet in urechea stanga (tinitus cred ca ii zice) dar doar uneori, iar la ochiul drept am vederea incetosata destul de des si simt o presiune in jurul lui. Ma simt mereu obosita si fara energie, lucru care pt mine este neobisnuit pt ca am 19 ani si inainte aveam diverse activitati, faceam sport, acum obosesc foarte repede daca incerc sa alerg din nou.
Am fost si la interne unde doctorita mi-a spus ca analizele sunt bune, cu exceptia calciului 8.8, care e scazut in conditiile in care am facut o cura de 10 zile si mi-am schimbat regimul alimentar, mancand multe lactate si eliminand pe cat posibil dulciurile. Mi-a luat tensiunea, 11 cu 6, care e buna, dar eu inainte o aveam cam 8 cu 5, apoi mi-a spus ca nu am nicio problema, sa iau aspacardin in continuare, a pus totul pe seama stresului si mai ca nu m-a trimis in concediu.. De vederea incetosata care mi-a aparut cam brusc la ochiul drept (eu aveam oricum hipermetropie la ambii ochi, cu astigmatism la cel stang), mi-a zis sa merg la oftalmolog si uitandu-se la mine inca o data, ar fi observat ca am tiroida cam marita (desi eu nu am gusa, sunt chiar slaba) si m-a pus sa fac analizele de TSH, T3 SI T4 pt eventualele tulburari endocrine care ar fi cauza tremuraturilor si problemelor de ritm cardiac.Intorcandu-ma si la dr de familie, mi-a zis sa iau calciu in continuare, si magne b6 sau supradyn pt lipsa de energie si oboseala pe care o acuz, urmand ca in septembrie sa iau o trimitere si pt oftalmologie.
Toate simptomele pe care le-am enumerat sunt destul de deranjante pt o tanara de varsta mea care trebuie sa renunte la multe activitati sau se le efectueze cu greutate. Intr-adevar, sunt mai emotiva de felul meu, mai anxioasa si am un mediu familial mai stresant, dar sunt destul de constienta de asta si dupa ce am avut unele probleme pe la 11 ani cu o tahicardie declansata de tulburari neurovegetative (extraveral si propanolol ca tratament) si apoi pe la 15-16 ani m-am luptat cu anorexia, am cam invatat sa controlez starile negative. Am o oarecare frica in subconstient legata de un alt moment in care sa nu mai am controlul corpului sau a mintii mele dar incerc sa imi ocup timpul cu chestii care sa imi alunge aceste ganduri, doar ca simptomele apar chiar si atunci...
Imi pare rau ca postul asta a iesit atat de lung, as avea nevoie de o parere, din pacate nu imi permit sa merg la doctori in sistemul privat sau sa fac investigatii amanuntite (deocamdata o sa imi fac analizele pt hormonii enodcrini). Va multumesc anticipat!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.