Simptome dupa artroscopie

01-01-2014
gabi31ro
Nu este medic/terapeut
gabi31ro
Buna seara...

Am si eu cateva probleme, si as dori sa stiu daca ma poate ajuta cineva specializat cu cateva sfaturi.
Acum un an jumate am facut ligamentoplastie. Totul a decurs bine dupa operatie ma refer la recuperare, ulterior la 4-5 luni am reluat alergarile progresiv. In septembrie la un joc de volei am simtit cum s-a deplasat genunchiul spre interior iar dupa cateva zile a inceput sa se blocheze din ce in ce mai des la pivotari, iar la revenire simteam dureri cumplite. Am facut un RMN m-am dus la acelasi doctor si am facut o alta artroscopie de data aceasta fiind inlaturat cam 2/3 din menisc (piciorul drept interior). Toate bune si frumoase..la fel recuperare timp in care imi simteam piciorul mai instabil. La o luna- o luna jumatate am facut o injenctie cu PRP, si am continuat recuperarea la un cabinet de kinetoterapie fara sa fortez, iar piciorul incepea sa se simta din ce in ce mai stabil. Acum 2 zile insa facand o pauza cam de o sapt cu sarbatorile cu recuperarea si facand doar acasa exercitiile genunchiul a inceput sa pocneasca spre exterior in spate si sa il simt iar instabil ( simt cum patineaza spre interior) nu stiu daca am folosit bine termenul de 'a patina' cer este ca il simt foarte instabil. In acesta perioada nu am suferit nicio trauma la genunchi (poate doar in somn dar mi-e greu sa cred), si am facut o infectie gastrica ce m-a slabit in 2 zile 3 kg. Sunt foarte ingrijorat de aceste simtome si vreau, daca imi poate spune cineva care ar fi cauza: poate fi din cauza aceste slabiri bruste sau din cauza schimbarii vremii? De mentionat ca intre muschiul stang si cel drept este o diferenta de 2.2 cm.

Cea de-a doua problema este : Doctorul mi-a recomandat ca dupa ce imi revin cu musculatura si mai trece o perioada de 1 an, 2 ani as putea recurge la un transplant de menisc (allogrefa) dat fiind faptul ca in urma interventiei s-au inlaturat 2/3 din menisc pentru ca in 20 de ani sa nu fac atroza. Si aici doresc sa ma sfatuiasca cineva daca aceste transplante dau rezultat, sunt bune, s-au mai facut in Romania sau nu ? Se merita sa incerc in alta tara?

V-as fi foarte recunoscator daca m-ar putea ajuta cineva cu cateva sfaturi.

Doamne ajuta
Va multumesc
5 comentarii
0
03-01-2014, ora 20:43
gabi31ro
Nu este medic/terapeut
gabi31ro
Chiar nu ma poate ajuta nimeni..o parere ceva?
0
03-01-2014, ora 23:02
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
situatia este destul de complexa din moment ce ati avut mai multe interventii la genunchiul respectiv si nici stabilitatea musculara nu este inca suficienta. din pacate fara un examen fizic este imposibil de precizat daca problema Dvs este una majora sau una nesemnificativa. deci ar trebui sa va duceti la un ortoped bun in chirugia genunchiului, ideal, cel care operatorul anterior. ceea ce trebuie sa stiti
- un menisc operat statistic sufera leziuni mai des ca unul sanatos
- debicei pocniturile sunt ligamente, cicatrici, benzi care sar peste structuri osoase, rar este o problema osoasa, insa nu poate fi exclus
- ligamentul nou, statistic, este mult mai vulnerabil ca unul original, mai ales in primul an
- transplanturile de menisc nu dau rezultate foarte bune pentru ca meniscurile sunt tesuturi fara vascularizare, deci au o capacitate minima de vindecare - cereti parerea unor centre de medicina sportiva mai ales din SUA unde se practica mai des procedura
0
04-01-2014, ora 10:05
gabi31ro
Nu este medic/terapeut
gabi31ro
Acum, in urma interventiei si inlaturarea a 2/3 din menisc, fiind un loc liber acolo unde trebuia sa fie meniscul va exista un loc, p alunecare, patinare, instabilitate a piciorului care va ramane pentru totdeauna? sau odata cu refacerea si cresterea masei musculare piciorul se va stabiliza si voi avea o viata normala, unde as putea sa mai ma duc sa alerg si alte activitati sportive usoare (excus fotbal sau alte sporturi precum tenis, volei.s.a.m.d)

Medicul care m-a operat este un medic foarte bun, in care am incredere si daca transplatul de menisc mi-ar rezolva problema as fi dispus sa il fac. Acum dupa cum am mai spus, daca aveti cateva feedback-uri din partea unor persoane care au facut acest transplant de menisc m-ar ajuta enorm. Pare o operatie destul de complexa si nu stiu daca s-au mai facut in Romania

Va multumesc
0
04-01-2014, ora 12:50
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
genunchiul nu este instabil din cauza lipsei meniscului. rolul principal al meniscului nu este stabilizarea, ci cresterea suprafetei de contact, prin acesta implicit impartirea uniforma a presiunii, este un fel de amortizor in genunchi.
daca cu un menisc integru greutatea se imparte pe sa zicem 10 centimetrii patrati, acum se imparte pe o suprafata mult mai mica si din aceasta cauza si presiunea creste. presiunea crescuta nu este buna pentru cartilajul hyalinic (care acopera suprafata articulara) ducand la o artroza rapida.
instabilitatea este produsa sau de lipsa ligamentelor (mai ales LIA) sau de deficienta feedbackului proprioceptiv. o masa musculara foarte bine dezvoltata poate compenza o vreme chiar si lipsa ligamentului incrucisat, insa proprioceptia este cel putin la fel de importanta, acesta poate fi inbunatatita cu antrnamente specifice care puteti sa le invatati la kinetoterapie.
0
04-01-2014, ora 17:23
gabi31ro
Nu este medic/terapeut
gabi31ro
La mine exista LIA..am facut ligamentoplastie acum un an jumatate, numai ca doctorul mi-a spus ca nu l-a facut foarte strans si l-a lasat un pic mai liber ca sa nu se frece cartilaj pe cartilaj. Nu stiu daca ma exprim bine. Dupa accidentarea care a dus la ruperea meniscului din cat am inteles doctorul mi-a spus ca a fost afectat si grefa ligamentoplastiei dar in proportii mici. Pentru detalii mai concrete eu detin si RMN-ul inaintea operatiei si detin si artroscopia facuta la menisc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul