Simptome VERTIJ

01-02-2011
RoxanaBucur
Nu este medic/terapeut
RoxanaBucur
Buna seara,

Imi primul rand imi cer scuze daca am mai creeat vreun topic ce tine de aceasta problema.
Am o problema cu mama mea, anul acesta in toamna va implini varsta de 50 de ani.
De la inceputul anului, dupa o incercare de a lua ceva de pe un raft destul de inalt a inceput sa aiba o stare de ameteala, stare ce se agreaveaza de la o zi la alta. Am fost cu ea la medicul de familie. Aceasta ne-a recomandat o serie de analize. Am fost la spitalul Gerota din Bucuresti, internata ambulatoriu. A fost la cardiologie, ecografie, neurologie si psihiatrie. In urma acestor analize, diagnosticurile au fost :
- Spondilodiscartroza cervicala cu tulburari circulatorii vertebro - baziliare
- Suspiciune vertij paroxistic pozitional benign
- Ateromatoza carotidiana stg incipienta
- Cefalee mixta vertrebrogena si de tip tensional
- Tulburare depresiva cu elemente de somatizare
- Hipercolesterolemie
- AOMI
- Ulcer duodenal.

Starea pacientului la externare : ameliorat, ceea ce nu este adevarat. Simptomele mamei mele sunt o ameteala " iesita din comun ", senzatie de rotire a obiectelor din incapere, stari de voma ( dupa 2 saptamani de ameteala, intr-o noapte a vomat), intepaturi in ceafa pe partea stanga si de asemenea dureri de cap infernale.
SUnt zile cand are o ameteala suportabila, zile ( ca azi cand simpte ca nu mai poate )
A fost la ORL si i urma unui consult mediocru spun eu, a cautat-o ca pe copii mici in urehiusa si nasuc, i s-a spus ca nu are nimic sa incerce la neurologie, a fost pasata de la o sectie la alta, in acest timp mama adresandu-se medicului care i-a facut internarea ca ea se simte din ce in ce mai rau.

Betaserc nu isi mai face efectul. Isi continua tratamentul dat de doctor. Intrebarea mea, am auzit ca sunt si alte controale ORL care iti poate spune ceea ce iti provoaca acest vertij.
Cunostinte mi-au spus de un "tratament" intr-o camera intunecata, medicul spunandu-ti sa faci niste miscare ( gen mers spre dreapta, spre stanga.etc )

Va rog frumos daca imi puteti recomanda si alte analize care pot sa depisteze exact ce are mama mea.


Va multumesc anticipat si astept si parerile dvs sau experientele dvs pe acest caz.

O seara placuta si multa sanatate!!!!
16 comentarii
0
02-02-2011, ora 09:35
monica pl
Nu este medic/terapeut
monica pl
Poate fi un sindrom vertiginos sau mai rau sindromul Meniere trebuie investigatii la sp. orl Hociota sau multe probleme de acest fel au fost rezolvate cu tratament dat de prof. dr. Onaca il gasiti la Biomedica International tel. 0213117793, 3117794..97, d-nul Onaca este medic neurolog.
0
02-02-2011, ora 20:50
RoxanaBucur
Nu este medic/terapeut
RoxanaBucur
Multumesc pentru sfat. Are programare la spitatlul Panduri peste o saptamana.
Am citit acum despre Sindromul Meniere, nu are probleme cu auzul.

Multumesc pentru sfat, voi reveni cu informatii dupa vizita la medic !!

O seara buna !
0
10-02-2011, ora 12:25
RoxanaBucur
Nu este medic/terapeut
RoxanaBucur
Buna ziua,

Acum am venit cu mama de la ORL... este perfect sanatoasa !!! A fost trimisa din nou la neurologie !!
La toti doctorii la care am fost pana acum a iesit perfect sanatoasa... si ca se rezolva din medicamente ! Mama inca mai are ameteli.
O sa incerc iar, la un alt medic neurolog, poate la cel recomandar de monica pl.

Multumesc, sper sa rezolv..m-am saturat !!!

Sanatate !
0
10-02-2011, ora 13:25
monica pl
Nu este medic/terapeut
monica pl
Daca doriti sa discutam despre acest subiect ma puteti -*

(*modificat de administrator)
0
16-12-2018, ora 17:17
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 (dupa o incercare de a lua ceva de pe un raft destul de inalt a inceput sa aiba o stare de ameteala))
in acesasta fraza se ascunde tot secretul
trebuie tratament serios pentru coloana cervicala..acolo a fost blocajul
DAR.
2 foarte important este si Calitatea sangelui.. un sange gros, vascos.. nu poate treece prin vasele ingustate
asa ca faceti INvestiagtii serioase la gastrologie pentru ficat si intestine...acolo se face sangele
analizati daca alimentatia si hidratarea e corecta, KG>. si tensiunea pacientului
0
16-12-2018, ora 20:53
Catalina Sanda
Nu este medic/terapeut
Catalina Sanda
Buna seara. Eu am o problema cu amețeala. Acum 2 săptămâni am avut o amețeala puternica, se învârteau lucrurile din jurul meu și m-am prins de cineva sa nu cad. Am stat jos pana s-au echilibrat toate in jurul nuu, am fost pusa pe un scaun cu rotire și in 10 minute m-a consultat un medic. Am avut tensiune arterială buna, bătăile inimii bune, glicemia normala și control la plămâni, gât și urechi bune. Au spus ca am nevoie de odihna și sa nu Ma stresez. Am început sa iau vitamine, in ultima perioada fiind foarte ocupată și obosita. După 6 zile am mers din nou la policlinica, aveam dureri de cap in creștet. Au spus ca ar fi o sinuzita minora dar tot ziceau ca e pe baza de stres. După încă 7 zile am mers la urgente la spital, tot cu dureri de cap și amețeli, simteam ca am capul plin de puroi. Începusem sa iau augmentin unul la 12 ore și Parasinus. Luam deja de 5 zile și nici o îmbunătățire. Au spus ca e afectată Urechia interna de la sinusuri, aveam și țiuit in urechi, dureri de cap, gât uscat, nas înfundat. După încă 4 zile am mers la GP. Mi-a spus sa iau un sprei de nas și ca o sa Ma simt mai bine. Am făcut și un control la ochi și totul e normal, nu a crescut dioptria la ochelari. Am și polipi. La doua săptămâni după ce am terminat cu antibioticul am făcut analize de sânge. Toate au ieșit bune, inclusiv cele hormonale. Decât proteina și albumina puțin mărita. Proteina max era 80 și eu am 87 și albumina de la max 50 am 53. După ce am terminat cu sângele am luat iar antibiotic, Sumetrolim 7 zile. Deci 10 zile cu augmentin și 7 zile Sumetrolim cu pauza de 2 săptămâni între. Sprei nazal cu sare de mare, inhalatii cu apa cu sare, ulei esential de eucalipt și mușețel. Am început sa elimin pe nas sau din gât ceva albicios ca gelatina, reziduri de la infecția din sinusuri. Acest diagnostic de sinuzita mi l-au dat pe baza consultului și a privit in urechi și nas cu un aparat. M-am simțit mai bine, după 7 săptămâni am început munca. Am rămas cu amețeli nu foarte mari și dureri in frunte, între ochi uneori. Ce credeți ca trebuie sa iau pentru amețeli. In corp nu am nimic, mănânc și corpul funcționează bine, nu am stări de voma, nu sunt stricata la stomac. De fiecare data am avut tensiunea buna. Mi-au făcut și teste neurologice și au spus ca sunt bine. Ma dor și urechile, dar nu rău. Uneori când e gălăgie mare și metroul merge in sens invers. Când sunt in metrou la subsol îmi pocnesc urechile. Eu sunt in Anglia, aici muncesc. Aici se fac investigații mai complexe decât dacă e necesar, de asta nu pot sa va dau mai multe detalii. Am mai avut sinuzita acum 5 ani cu amețeala mai ușoară și după 7 zile cu augmentin mi-a trecut tot. Acum am 8 săptămâni și încă nu sunt bine. Ma acuzați pentru cât am scris și va mulțumesc pentru un viitor răspuns. Ce tratament ar trebui sa urmez pentru amețeli ?
0
17-12-2018, ora 18:42
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
------*

(*modificat de admin)
0
17-12-2018, ora 20:31
Catalina Sanda
Nu este medic/terapeut
Catalina Sanda
Dacă puteam sa vin in țara veneam. Nu pot urca in avion cu urechile mele înfundate și pana Ma refac se pare ca mai dureaza. Cu mașina este greu sa vin pe perioada de iarna. O sa ajung in România abia in Aprilie. Va trebui sa Ma refac cu ce medicamente îmi trimit din țara pana ajung in România. De asta v-am cerut un sfat cu privire la tratament.
0
17-12-2018, ora 20:58
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu am dat adresa clinicii pentru consulatii
acolo se explica ce teste trebuie sa faceti la un laborator specializat
fiindca Vertijul paroxistic pozitional benign (VPPB) NU necesita mediacamente ci doar manevre de repozitionare a otolitilor
0
17-12-2018, ora 21:04
Catalina Sanda
Nu este medic/terapeut
Catalina Sanda
Mulțumesc mult. Credeam ca am nevoie de vreun tratament medicamentos. Cei de aici îmi spun ca am nevoie de odihna și liniște și o sa îmi revin.
0
18-12-2018, ora 10:24
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
pe youtube gasiti filmultete cu exercitii pentru asa gen de probleme
0
05-01-2019, ora 19:18
Catalina Sanda
Nu este medic/terapeut
Catalina Sanda
Tot eu va deranjez cu o intrebare. După ce am oprit tratamentele și am făcut decât inhalatii, am făcut și exerciții pentru otolitii, au început din nou amețeli și dureri de cap groaznice. Ma durea fruntea, intreochi și tâmplele. Simteam ca totul e prins intr-o menghina. Paracetamolul și Nurofenul nu aveau nici un efect. Asta la o luna și ceva după ultimul antibiotic. Am început din nou tratament cu Klabax de 500, nurofen și spreiuri nazale. După 4 zile durerea s-a mutat pe partea dreapta. Elimin din gât putina infecție. După 5 zile mi-a mai trecut durerea, dar tot Ma apasă pe partea dreapta in frunte și in creștetul capului. Am făcut și tomograf după 7 zile de antibiotic și a spus ca e normal, nu am tumori sau sângerări. La gp medicul mi-a spus sa merg la dentist ca as avea probleme cu o măsea care are infecție. Mi-a dat nurofen de 400 și omeprazone. A spus ca durerea de cap și gât in spate pe os ar fi de la măsea. Și am momente când Ma arde in creștetul capului și nu mai pot respira. Marți sunt programată și la dentist. Credeți ca ar fi ceva grav? Sa merg la urgente la spital? Am luat antibiotic in 2 luni, aproape 3 săptămâni. Au spus ca o sa îmi trimită și scrisoare acasă cu o programare la neurolog. Măseaua nu Ma doare, are nervul scos și are o plomba și carie pe lângă plomba. Nu mi-a făcut probleme pana acum. Acum e puțin umflata. Va rog mult sa îmi dați un răspuns dacă puteți.
0
05-01-2019, ora 20:51
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
radacina dintilor de sus stau in sinusul maxilar
un dinte cu nervul scos..nu doare..dar unfectia se propaga in sinus
e cazul de radiografiii la radacina dintilor de sus
si radiografie la sinusurile fetii
0
09-02-2019, ora 20:54
Catalina Sanda
Nu este medic/terapeut
Catalina Sanda
Am mers la stomatolog și mi-a făcut radiografii la rădăcina dinților de sus. Se pare ca nu e nici o problema acolo. Nu infecție. Decât faptul ca plombele au fost puse de mult ar trebui scoase și umplut spatiu și puse Alte plombe. Pe data de 12 Ianuarie am făcut și RMN la cap. Rezultatul a fost normal. Nu am nici o problema la cap. Decât niște migrene. Între timp am aflat ca sunt și însărcinată. Adică la începutul lui Ianuarie am rămas însărcinată in aceiași perioada când am făcut și tomograful și RMN și radiografiile la Dinți. Nu mai pot schimba acum plombele și nici tratament. Eu încă am dureri de cap, de frunte între ochi. Nu la fel de puternice ca pana sa iau clabaxul, dar tot sunt prezente zilnic. Nu am aflat ce le declanșează. Control la ochi am făcut, la Dinți am făcut, tomograf și RMN am făcut. Nu știu ce tratament Naturist as putea lua sa Ma simt mai bine. Sau regim alimentar. Nu fumez, nu beau alcol, nu beau cafea. Înainte beam o cafea mică. Analizele la sânge sunt bune. La fel și tensiunea, cardiograma sau ce am făcut. Decât înfundată pe nas, polipi și durerile de cap. Dacă aveți timp va rog sa va dați cu părerea despre ce as putea face. Va mulțumesc
0
10-02-2019, ora 08:16
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Încearcă să te hidratezi corect. Durerea de frunte e semn de proastă circulație cerebrala
Magneziu cu vitamina B6.
Nasul trebuie tratat operat la orl
0
16-08-2019, ora 15:09
Catalina Sanda
Nu este medic/terapeut
Catalina Sanda
Mulțumesc pentru răspuns. Se pare ca am avut probleme la rădăcina dinților de sus. Am scos 2 masele. Cea de minte și următoarea care avea nervul scos. Se pare ca și la următoarea de lângă canin am o problema la rădăcina. Încă am amețeli și dureri de cap, dar mai rar. Am făcut și ecograf și toate analizele din nou. La ecograf mi-a ieșit pietre la colecist și mici chisturi simple hepatice (1, 4 și 0, 8 cm). Cu fierul stau cam rău, dar in limite. Am 35 și intervalul este între 30 și 400. In rest toate vitaminele și toate analizele sunt bune. Și toate organele interne. Credeți ca astea sunt problemele mele de sănătate care îmi provoacă durerea de cap și amețelile? Și durerile de burta? Ar trebui sa merg și la un neurolog? Am fost la ORL, dentist, oftalmolog, ginecolog, analize de hepatite, , toate bune in afara de ce am specificat. Va mulțumesc pentru răspuns.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: