Sfaturi pentru pofta de mancare, ingrasare

12-07-2014
ionut3107
Nu este medic/terapeut
ionut3107
Buna ziua.
Ma numesc Ionut am 26 ani, 180cm, 63Kg, deci sub limita normala.
De cand ma stiu am fost un tip slabut, problema este ca eu nu am nici pofta de mancare. Pot spune ca micul dejun nu il pot manca, decat in jurul pranzului si ceva seara mananc.
Si ma simt epuizat, fara vlaga in mine si cu ameteli. Am incercat sa mananc fortat dar nu pot.
Daca se poate sa ma ajutati cu niste sfaturi pentru a gasi o solutie sa am pofta de mancare si i-au in greutate.
Si niste vitamine minerale ceva.
Va multumesc, va rog nu ma ignorati.
4 comentarii
0
14-07-2014, ora 01:14
aaa24
Nu este medic/terapeut
aaa24
vitamine ar fi supradyn, sunt complete. si ar trebui sa citesti si despre tonotil, sunt niste aminoacizi care ajuta in starile de oboseala. cel mai probabil insa, ar trebui sa-ti schimbi si stilul de viata, sa dormi suficient, sa faci miscare, sa te plimbi in aer liber si incet, incet sa te fortezi un pic sa mananci mai mult. o sa-ti fie greu la inceput, dar te vei obisnui. de asemenea, cauta pe net ce alimente au un continut ridicat de calorii.
p.s. tot un medic ar fi cel mai in masura sa-ti prescrie ceva corespunzator.
0
01-02-2016, ora 18:28
rawvegancafe.md@gmail.com
Nu este medic/terapeut
rawvegancafe.md@gmail.com
Depinde ce fel de mâncare foloseşti. poate nu foloseşti combustibilul prevăzut pentru motorul tau? Încetează a mai folosi în alimentaţie produse de origine animală - ele te vor îmbolnăvi mereu (citeşte carte "Studiul China"). Interesează-te despre dieta raw vegană. priveşte filmul "PĂMÂNTENII" (îl poţi găsi pe youtub)
0
15-02-2016, ora 14:31
Sweet_Angel
Nu este medic/terapeut
Sweet_Angel
Cei care ati folosit tonotil - va rog detalii. Doctorita mea mi-l recomanda dar pana acum nu l-am luat in calcul. Multumesc
0
24-02-2016, ora 08:51
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
În primul rând este nevoie să consultaţi un medic pentru a elimina alte cauze ale lipsei poftei de mâncare şi ale oboselii. Acestea ar putea fi simptomele unei afecţiuni.
Limitele greutăţii ideale conform indicelui de masă corporală şi înălţimii sunt 60-80, 5 kg.
Indicele de masă corporală al dvs. este 19.4, deci se încadrează în limitele normale (18.5- 24.9).
Încercaţi să consumaţi alimente din toate grupele alimentare si să creşteţi consumul de fructe şi legume, bogate în vitamine şi minerale.
Consumaţi alimentele care vă plac şi încercaţi să limitaţi consumul produselor bogate în zahăr, din comerţ (biscuiţi, batoane de ciocolată, etc), în cazul în care consumaţi.
Alegeţi alimentele bogate în nutrienţi (iaurtul, oul, brânza, carnea slabă) şi variantele integrale de pâine, paste, cereale.
Puteţi încerca să includeţi 2 gustări, înainte de prima masă de exemplu şi între prânz şi cină. Puteţi alege să consumaţi 1 pumn de nuci sau alune (neprăjite), fructe, iaurt, etc.
Este foarte important ce anume mâncaţi şi cât de mult când luaţi masa.
Ar trebui să consultaţi un nutriţionist-dietetician pentru realizarea unui jurnal alimentar şi pentru a identifica posibilele cauze pentru care nu luaţi în greutate.
Acestea sunt sfaturi generale, însă adevăratele recomandări ar trebui să ţină cont de programul dvs. şi de preferinţele alimentare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: