Sfat dupa ce am mers la ecograf...

07-01-2014
beku111
Nu este medic/terapeut
beku111
Buna seara ! Acum o zi, seara, m-a luat o durere de rinichi stang, destul de puternica (si mai inaite mai ma lua la amandoi mai tare dar era altfel ). M-am dus azi la ecograf, mi-a zis ca microcalculi.

Acum, eu am 17 ani, a zis ca mai rar gaseste astfel de pacienti dar vreau sa va intreb, cum pot avea grija pe viitor. Mi-a zis sa beau lichide multe (eu si asa beau la greu ceaiuri, apa si cred ca rinichii mei acumuleaza mai sarguincios depuneri, ereditar ) cat ar fi indicat sa beau nici sa ii suprasolicit !

2. Mi-a zis sa ma feresc de mai multe alimente, dar eu am luat acum mult timp si mai iau din cand in cand calciu(si altele) efervescente. Ar putea fi fi si de aici ?

Multumesc anticipat !
2 comentarii
0
07-01-2014, ora 21:56
Terapeut Denis Chiurtu
Psihologie, Bucuresti
Terapeut Denis Chiurtu
Durerile apar în momentul în care aceşti microcalculi se pun în mişcare. Vă recomand în calitate de fitoterapeut să vă faceţi urmatoarea reţetă: Piatră la rinichi ; un litru de apă cu 250g rădăcină de pătrunjel curăţată şi tocată, se fierbe până scade la o cană, se strecoară şi se împarte în 3 ceşcuţe, se bea pe stomacul gol una dimineaţa, la prânz si seara. In ziua respectivă nu se mănâncă nimic. A doua zi piatra se transformă în nisip. Tratamentul durează o zi. Apoi : Eliminarea pietrelor de la bila si rinichi
Se prepara doua ceaiuri separat :
- ceai de brusture: decoct din 2 linguri radacina maruntita se pun in 500 ml apa
clocotita si se mai lasa sa fiarba 2 minute.
- ceai de turita mare: infuzie din o lingura de planta se opareste cu 500 ml apa
clocotita.Dupa racire, cele doua ceaiuri se strecoara si se amesteca.Se bea
intreaga cantitate portionata pe o zi. Reteta se mai repeta inca 3 zile.In aceste
zile nu se mananca alimente care contin calciu (lactate, fasole etc.). Deci lăsati-o mai moale cu calciu... Am rugămintea să mă tineţi la curent.
0
09-01-2014, ora 22:15
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
Medicul meu oncolog care ma operat mia spus urmatoarea fraza: zilnic se consuma apa asa fel incat rinichiul ( eu am doar unul) sa nu devina lenes, si se merge la toaleta de cate ori este nevoie, si CEL MAI IMPORTANT ESTE SA PRIVESTI CULOAREA URINEI PT CA EA ITI SPUNE DACA RINICHII FUNCTIONEAZA CORECT, dupa cum urmeaza: dimineata urina este galbuie pt ca se elimina toxinele de peste noapte dar pe parcursul zilei ea trebuie sa fie incolora ca apa undeva pe la jumatatea zilei, dar daca urina nu se limpezeste pana seara si nici a doua zi inseamna ca rinichii nu functioneaza corect si nu filtreza bine si atunci trebuie sa mergi de urgenta la medic.Mia exista si urmatorul aspect de care trebuie sa tinem cont:la temperaturi mari adica vara torida cantitatea de apa va creste, sau daca sunteti o persoana care transpira mult la fel.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.