Nu inteleg cum poate sa se ingrase daca manaca ce mananca si face aproape zilnic sport

03-06-2009
camir
Nu este medic/terapeut
camir
Buna seara,
Va rog sa ma ajutati in legatura cu un consult medical, dar nu stiu ce fel de medic ar putea sa rezolve urmatoarea problema cu fiica mea (a fost la 6 medici nutritionisti si vreo 3 ginecologi)
In urma cu 3 ani, a inceput sa faca sport, (a mers la sala de 4-5 ori pe saptamana), sa manance sanatos, si a reusit sa slabeasca 18-20 Kg, cam intr-un an. Starea psihica era foarte buna, ciclu normal. Acum 2 ani s-a mutat in Bucuresti cu serviciul, a inceput o viata foarte stresanta, 24 h din 24, locuia cu o persoana cu care a fost total incompatibila (sefa ei) licenta etc, nemultumire pe plan afectiv, si cu toate ca mergea in continuare la sala si avea grija ce manca, a inceput sa se ia in greutate., 10 luni nu a mai avut ciclu, si starea psihica s-a deteriorat, a devenit anxioasa nervoasa tot timpul si fara incredere in ea. Acum face sport, merge de 4 ori pe saptamana la sala, mananca numai salate si fructe, ciclul a revenit la normal dar nu mai reuseste sa slabeasca, a pus la loc 10 Kg. II este frica sa nu ajunga la punctul din care a pornit (73 kg) dupa atatea sacrificii si munca, nutritionistii la care a fost, dupa ce le-a urmat dietele, nu au dat rezultate. Nu are o viata sexuala, este foarte singura, traieste cu acesta frica permanenta, nu mai are incredere in ea si imi spunea ca nu-si mai poate controla corpul, CE sa faca si unde sa mai mearga sa-si revina la starea de normalitate. Nu inteleg cum poate sa se ingrase daca manaca ce mananca si face aproape zilnic sport. Daca ar manca normal si nu ar face sport ce s-ar intampla, mi-e si groaza sa ma gabdesc.Va rog sa ma ajutati cu un sfat, ca nu mai stiu ce sa fac.Multumesc
3 comentarii
0
05-06-2009, ora 12:05
Amalia24
Nu este medic/terapeut
Amalia24
la un medic endocrinolog a mers?
0
05-06-2009, ora 13:36
maria_70
Nu este medic/terapeut
maria_70
Of, e o situatie destul de complicata. Ce cred ca ar fi mai bine ar fi sa se adreseze unui psiholog, sau unui doctor care sa aiba rabdare si capacitatea sa vada mai departe de o dieta sau o problema de tiroida. E destul de greu sa gasesti asa ceva, eu am cautat pentru o prietena care avea probleme similare. Unde a ajuns dupa ceva cautari nereusite e la ----------* unde a fost multumita de tratament. Acolo a facut o investigatie completa de metabolism. Sunt o echipa de doctori specializati doar pe probleme de greutate, cu experienta si in psihologie, iar pentru cazurile dificile lucreaza in echipa cu alti psihologi. E o alta abordare fata de nutritionistii care iti dau o dieta si gata. Nu lucreaza decat personalizat, in programe de cel putin 8 saptamani. Prietena mea nu a slabit foarte mult, (e deabia de 5 saptamani in program) dar imi zice ca e multumita ca nu se mai ingrasa si ca se simte mult mai bine de cand merge acolo. Eu am vazut cum a inflorit si nu mai e posaca si nervoasa tot timpul.
Pana la urma te sfatuiesc sa gasesti un om care sa te inteleaga, sa te ascute, pentru ca nu pare doar o problema a trupului. Oricum, capul sus!

(*modificat de admin)
0
06-06-2009, ora 12:40
camir
Nu este medic/terapeut
camir
Va multumesc pentru raspuns
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: