Sex fara testicule

07-11-2009
pager61
Nu este medic/terapeut
pager61
As dori o opinie calificata despre cum afecteaza lipsa testiculelor calitatea orgasmului si a placerii din timpul actului.
Multumesc !
4 comentarii
0
08-11-2009, ora 11:17
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Trebuie sa deosebim intre necoborarea testiculelor in scrot si lipsa completa a testiculelor (castratia).
In primul caz, in care testiculele exista, dar sunt in alta parte decta trebuie, calitatea orgasmului si placerea nu este afectata in nici un fel (decat, cel mult, psihologic). Fertilitatea insa, poate sa fie grav afectata.

In al doilea caz, al barbatilor castrati (fameni sau eunuci) erectia si orgamsul se mai mentin cam 6 luni de la castrare, dupa care devin imposibile. Placerea, insa, nu este afectata, deoarece placerea si atractia sexuala sunt, la om, independente de testicule si in general de jocul hormonal, viata sexuala fiind complet psihizata.
0
19-07-2011, ora 14:27
pager61
Nu este medic/terapeut
pager61
Exista vreo explicatie pentru care placerea sexuala se localizeaza fizic la nivelul testiculelor ?
0
04-09-2011, ora 07:53
aricii
Nu este medic/terapeut
aricii
Se pare ca castrarea este un subiect tabu se gasesc foarte putine informatii despre acest subiect, desi se practica din diferite motive nimeni nu vrea sa vorbeasca despre asta
0
10-09-2015, ora 11:41
pablomioson
Nu este medic/terapeut
pablomioson
Castrarea normala este legata de eliminarea in mare masura a productiei de hormon testosteron. Dupa castrare se mai gasete o mica cantitate de hormon testosteron produs pe alte cai de glandele corticosuprarenale.
Castrarea definitiva se practica prin anularea completa si a hormonului produs de aceste glande corticosuprarenale, in cazul cancerului grav de prostata.

Castrarea are efecte majore asupra sanatatii fizice si psihice ale individului. In medicina se practica pe principiul "raul cel mai mic si beneficiul maxim". Astfel, in cazul cancerului de prostata, castrarea prelungeste mult viata pacientului, cu toate lipsurile mentionate. In absenta castrarii viata pacientului este pierduta rapid.

In cazul castrarii normale este posibila o activitate sexuala redusa si dificila datorita restului de hormon testosteron produs de glandele corticosuprarenale.
In cazul castrarii definitive nu mai exista nici o activitate sexuala.

Placerea sexuala este legata exclusiv de existenta hormonului testosteron. El activeaza centrii nervosi ai activitatilor sexuale, inclusiv cei ai placerii sexuale. Acesti centri nervosi au niste receptori de hormon testosteron care activeaza sau dezactiveaza functionarea centrilor.

Pentru mai multe amanunte vezi humaninstinctology.net
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: lipsa unui testicol