Seroxat tratament a doua oara

06-08-2015
mihaela1983
Nu este medic/terapeut
mihaela1983
Buna ziua.
Am revenit pe acest forum cu aceeasi problema ca in oct 2013, cand am fost diagnosticata cu tulburare anxioasa, in urma careia am urmat tratament cu seroxat 20 mg, una pe zi si trititco 150 mg, o pastila seara. Am luat acest tratament pe o perioada de 1 an si 5 luni, mai putin tritico pe care l-am intrerupt mai devreme, timp in care m-am simtit foarte bine. Tocmai de aceea am incercat sa-l reduc treptat, astfel: o zi da, una nu, apoi o zi da doua nu, si tot asa pana cand am ajuns la o pastila pe saptamana. Sincera sa fiu, cred ca nu am procedat bine, dar faptul ca ma simteam bine am luat aceasta hotarare. Acum 2 saptamani, in urma unei calatorii cu avionul (frica a fost de mari proportii) am simtit ca imi revin starile de anxietate. Tot de 2 sapatamani am reluat tratamentul cu seroxat (tritico il iau de 5 zile si ultimele doua zile am injumatatit pastila). Din pacate nu simt nici o ameliorare a starii mele, ma simt aeriana, concentrarea este redusa, capul parca imi este 'incoresetat', ma simt agitata, parca mintea goala si lista poate continua. Cel mai tare ma doare cand vad ca sunt ca o leguma, si nu ma pot bucura de fetita mea de trei ani, cum o faceam inainte. Nu stiu ce sa cred, seroxatul nu-si mai face efectul, trebuie sa-l inlocuiesc cu altceva? Sunt disperata, tocmai de aceea va rog, pe cei care au trecut prin asa ceva, poate puteti sa-mi dati un sfat.
3 comentarii
0
06-08-2015, ora 14:59
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Incercati sa mai adaugati inca 10 mg de seroxat dimineata sau dupa-amiaza !
0
06-08-2015, ora 15:38
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Ai reluat tratamentul la indicatia medicului?
Actiunea paroxetinei (seroxat) se poate instala mai lent uneori iar ceea ce simti ar putea fi efecte secundare ce mai apar in primele saptamani, pana cand te obisnuiesti din nou cu tratamentul. Mai ai rabdare pana in saptamana 4 cand poti contacta din nou medicul...sau daca starea persista ia legatura mai repede cu el/ea.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
0
07-08-2015, ora 09:09
mihaela1983
Nu este medic/terapeut
mihaela1983
Va multumesc pentru raspunsuri. Tratamentul l-am reinceput din proprie initiativa. Am luat legatura cu medicul la care merg si mi-a zis ca a doua oara tratamentul isi face efectul mai lent, insa imi este atat de greu sa trec peste zilele astea... Din pacate nu pot face altceva decat sa astept...pana isi face efectul seroxatul.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul