Sermion - se poate rescrie reteta compensat sau gratuit?

26-04-2014
Mosu92
Nu este medic/terapeut
Mosu92
Pentru bunicul meu, s-a prescris la urgente o reteta cu sermion. Acolo insa se dau doar retete simple. Intrebarea mea este daca medicul de familie poate rescrie reteta compnsat (sau gratuit, tinind cont ca este veteran de razboi). Medicamentul este foarte scump si nu ne permitem sa-l luam la liber. Multumesc.
2 comentarii
0
26-04-2014, ora 10:56
Dr. Todorescu Arta-Melania
Neurologie, Timisoara
Dr. Todorescu Arta-Melania
Medicamentul este compensat 50%(pe lista B) iar pentru anumite categorii-handicap, deportati, veterani- reteta se scrie cu 100%. Medicul de familie scrie reteta compensata cu astfel de medicamente daca are scrisoare medicala cu recomandarea de la medicul specialist. Ar fi bine sa aveti la Dvs si dovada de veteran de razboi, daca nu aveti certitudinea ca in baza de date dansul figureza la categoria asigurat ca veteran.Oricum, daca pacientul este in varsta, a ajuns la urgente si i s-a prescris Sermion, poate ca ar trebui sa fie urmarit de un medic neurolog in apropiere de casa, nu credeti?
0
26-04-2014, ora 18:22
Mosu92
Nu este medic/terapeut
Mosu92
Multumesc @neurolog timisoara. Bunicul locuieste in oras si are medicul aproape. Dar, urgenta a fost aseara. Figureaza ca veteren si are mereu la el legitimatia. O zi buna va doresc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.