Senzatii de lesin

08-10-2008
sopisor
Nu este medic/terapeut
sopisor
Intai permiteti-mi sa va salut si sa va multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra

Acum vreo doua luni de zile, in timp ce conduceam, am simtit ca ametesc, am simtit furnicaturi reci prin ceafa, am amortit un pic obraz partea stanga, si mana stanga, asa ca am tras pe dreapta si am rugat logodnica sa cheme salvarea, intrand oarecum in panica.

Mentionez ca am 27 de ani si pana acum nu am mai patit nici un astfel de episod, in afara de racelile obisnuite fiind un om sanatos. De asemenea, in vara asta am avut cateva evenimente extrem de nefericite in familie. De asemenea, in noaptea precedenta dormisem doar vreo 3 ore si bausem cateva cafele, si conduceam de vreo 300 de km ( mergeam la o nunta ).Si, nu in ultimul rand, in familie s-au descoperit in aceasta vara doua boli necrutatoare.

In urma semiaccidentului respectiv, mi s-au verificat simptomele, tensiunea buna, un pic scazuta, adica parca aveam ceva de genu 120, in rest semnele vitale in regula. Mi s-a facut o perfuzie de calciu si magneziu, si am fost lasat sa plec. In urma respectivului incident, o perioada de 2 3 saptamani de zile am ramas cu senzatii de dezechilibru permanente, precum si o frica/panica sa nu fac infarct sau sa fiu bolnav, si cu mici momente de semi amorteala.

Am facut analize la inima, la neurolog ( la neurolog a fost mai mult un consult vizual, plus cateva chestii de echilibru si forta in maini si picioare ), in urma consultului de la neurolog primind ca tratament o juma de pastila de lucetam de doua ori pe zi, si calciu si magneziu. Din acel moment m-am lasat de fumat si am inceput sa fac sport mai des ( in trecut faceam miscare saptamanal, minim 1 meci de fotbal, plus facut exercitii, dar datorita incidentelor din familie, am renuntat la ele, in perioada respectiva dormind foarte dezordonat, hranindu-ma la fel ). Dupa o luna de zile, incet incet senzatia de dezechilibru a disparut. Problema e ca uneori simt furnicaturi prin cap, si imi apare iara senzatia de frica ( nu mai e panica, o frica redusa ) sa nu patesc ceva, ametesc destul de tare ( daca sunt la volan opresc cat de repede se poate ) si am impresia ca bataile inimii sunt dezordonate ( probabil de la frica ), si mi e frica sa nu patesc ceva.

Am legat oarecum aceste evenimente de modul in care mananc, in sensul ca am observat ca lucrurile astea se intampla in momentul cand nu am mancat regulat, indiferent de timp. Se intampla rar, pentru ca incerc sa am timp tot timpul sa mananc la intervale regulate, dar se intampla. Se poate sa gresesc in privinta cauzei, aseara trezindu-ma pur si simplu din somn panicat, si parca sufocandu-ma. Mi au trebuit cateva minute bune sa ma linisitesc, in ideea ca aveam impresia ca bataile iniimii sunt prea rare. E prima oara cand m-am trezit din somn in felul acesta.

In ultimele zile parca furnicaturile au devenit mai dese. Dureri de cap nu am, dar parca am ceva in cap. ( sper ca 2 3 neuroni sunt pe acolo ). Ca sa descriu senzatia, e ca si cum simti ca ti furnica fatza cand ai o emotie foarte puternica, singura deosebire ar fi ca de obicei apare in legatura cu ametelile.

Rog un doctor sa ma indrume pe ce drum sa o apuc, mentionez ca sunt in Bistrita, asa ca optiunile locale sunt limitate, pentru o tomografie trebuind sa merg la Mures sau Cluj. Bineinteles daca este nevoie merg unde trebuie, vreau sa fiu ca inainte, drumuri de Mures fiind oricum relativ dese cu persoane bolnave din familie.
2 comentarii
0
09-10-2008, ora 00:00
sopisor
Nu este medic/terapeut
sopisor
Ca o completare, si efortul fizic mare pare a fi o cauza, ieri de exemplu cand am patit chestia cu trezitul din somn, dimineata am alergat in parc, si seara am facut flotari, genoflexiuni si abdomene.

Sincer ma simt nitel dezavantajat medical ca sunt in Bistrita, si nu am incredere in mare parte din doctorii de aici, probabil din cauza renumelui prost care l-au castigat de a lungul timpului.

Daca aceste detalii conteaza, am 1 80, aprox. 87 de kg, constitutie atletico-durdulie. Adica atletic cu burta de rigoare.
0
10-10-2008, ora 00:00
sopisor
Nu este medic/terapeut
sopisor
Lucetam am terminat tratamentul acum vreo 3 saptamani, si sincer m am simtit mai bine dupa ce am renuntat la el decat cand luam. Din pacate am condus cat timp faceam tratamentul, am citit contraindicatiile doar dupa ce am terminat pastilele, dar oricum, doza pe care o luam era sub cea minima care era trecuta la Mod de administrare, si nu am avut nici un incident in trafic.

Plimbari fac cand si cum, incet incet o sa mi permita si timpul mai mult, acum ca se linistesc apele. Vis a vis de relaxetin, m am indopat cu prea multe vitamine perioada asta, si nu as vrea sa exagerez cu medicatia, in ideea ca 2 saptamani am luat calciu si magneziu, 2 vitamina c, 2 multiminerale, samd.
Acum iau sunatoare cu ginseng, si incerc sa beau 1 2 pahare de ceai de sunatoare pe zi.
Multumesc de sfaturi, si poate dupa ce termin cu sunatoarea, o sa va contactez.
Si multumesc la fel, multa sanatate
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cauzele leșinului și ce se întâmplă în organismul nostru când leșinăm
  • De ce unele persoane leșină mai ușor decât altele
  • Sincopele cauzate de tulburările de ritm ar putea fi prevenite
  • Starea de leșin - cauze, cum o recunoști, sfaturi, tratament
  • Ce se întâmplă atunci când leșinăm? (studiu)
  •