Senzatie gadilat gat + durere spate.

14-05-2014
blanarucristi
Nu este medic/terapeut
blanarucristi
Buna ziua, am 27 ani, sex masculin. De ceva vreme, am dureri de spate, iar in acelasi timp simt ca un gadilat in gat (ca si cum mi-ar veni sa tusesc, dar nu tusesc), iar daca respir mai mult cantitativ, imi vine sa tusesc. Problema este oarecum veche (peste 6-7 luni), insa sunt perioade in care trece, apoi reapare, insa in 95% din cazuri, simptomele sunt dependente una de cealalta, adica nu am gadilaturi in gat daca nu ma doare spatele si/sau viceversa.
Intre timp am si fost operat la ureche, de mastoidectomie radicala, si bineinteles ca pentru operatie mi s-au facut analize sange, EKG, si radiografie pulmonara, neiesind nimic rau. In gat, dupa operatie s-a uitat un rezident, si mi-a spus ca nu am nimic, doar un pic gatul congestionat, mi-a dat Bioparox spray, dar nu pot sa zic ca a avut foarte mare efect.
Am uitat sa precizez ca stau mult pe scaun la birou, iar simptomele se acutizeaza cand stau pe scaun, dupa ce plec de la birou, sau in weekend, acestea se mai amelioreaza. Oricum in urma cu 2 ani, mi s-a pus diagnosticul de scolioza toracala convexa (in urma unei radiografii la coloana). Oare de la asta sa mi se intample aceste probleme sau ar fi cazul sa ma alarmez ?
1 comentarii
0
01-10-2019, ora 17:08
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună ziua! Nu e cazul să vă alarmați. Durerile sunt cel mai probabil de la coloană care vă poate da și o disfuncție ventilatorie restrictivă. Mergeți să faceți o spirometrie pentru a evalua funcția pulmonară, și mergeți și la alergologie, acea senzație pe care o aveți în gât poate fi de la o sensibilitate crescută la anumiți iritanți. O zi liniștită!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.