Senzatie extrem de ciudata

02-06-2015
Radu20
Nu este medic/terapeut
Radu20
Ma numesc Radu, am 24 de ani si de o luna de zile mi-au aparut niste simptome care mi-au stricat viata la propriu. Adica nu mai pot face nimic.
Acestea apar de obicei dimineata, dar apar si in cursul zilei daca stau mai mult jos culcat. Cand ma trezesc, simt o senzatie de emotie foarte puternica in stomac, ca un fior ( eu ii zic adrenalina) si de multe ori cum sunt obisnuit sa ma dau jos repede din pat, cand ajung in ortostatism senzatia imi provoaca palpitatii si parca nu mai pot respira. Uneori, in acel moment, simt cum se modifica ritmul inimii si daca nu trag aer brusc in piept, cred ca fac stop cardiac. Mi se pune un nod in gat si asa raman cu el toata ziua. Obosesc la efort, uneori, chiar daca nu fac efort ma dor gambele fara un motiv aparent. De obicei am pulsul 96 chiar 120 dimineata in repaus, dar dupa o ora ajunge la 70-80/min. Am fost la cardiologi, cred ca vreo 8 pana acum din cauza tahicardiei si extrasistolelor pe care le simteam, dar acum am scapat de ele si mi-au aparut aceste simptome; am impresia ca se agraveaza tot mai mult. Ultimul cardiolog la care am fost i-am explicat aceste simptome, mi-a spus ca e pe fond nervos. Daca ar fi asa, de ce le am continuu si nu pot scapa de ele? Mi-a dat un Metoprolol de 25 (aveam pulsul 117 atunci) si pentru 2-3 zile nu am mai avut aceste simptome. Apoi au reaparut, dar ma tem sa iau Metoprolol de capul meu. Am mainile reci tot timpul, sunt slab am 54kg si 180 inaltime (asa am fost mereu), mananc des si consistent insa fara rezultat. Am inceput sa iau vitamine si minerale Alive de cum mi-au aparut simptomele, dar degeaba, a inceput sa-mi cada parul. Analizele de sange perfect normale. Am facut si RMN cardiac, totul a iesit bine. Totusi, poate fi vorba de insuficienta cardiaca? Mi se mai intampla uneori ca pulsul sa fie atat de slab batut, aproape imperceptibil la gat si tahicardic si sa am senzatia de greata, fara sa ma stresez sau ceva, toate simptomele apar brusc si dimineata. Tin sa precizez ca nu obisnuiesc sa fac sport, lucram cam 8 ore la calculator cu pauze scurte la 2 ore, iar cand veneam acasa, ma plimbam cam jumatate de ora prin oras. Ma tem sa alerg, sa nu o ia pulsul razna sau sa-mi apara iar extrasistole. Va rog cei care ati avut astfel de simtome, senzatia aceea de emotie in stomac care iti taie respiratia si iti opreste inima sa imi spuneti cum ati reusit sa depasiti aceste momente si ce fel de tratament ati luat.Opinia unui specialist conteaza la fel de mult. Va multumesc!
1 comentarii
0
04-06-2015, ora 12:51
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
dupa cum spunea si medicul cardiolog Radu aceste simptome par a tine mai degraba de functionarea ta psihica si nu ar strica sa consulti un psihoterapeut pentru a te ajuta
sa scapi de ele

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata familiala & profesionala
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.