Sensibilitate miros, gastrita

29-04-2009
claudia.neacsu77
Nu este medic/terapeut
claudia.neacsu77
Buna ziua! Ma numesc Neacsu Claudia, am 32 ani si sunt diagnosticata de 5 ani cu o gastrita hiperacida. Dupa nasterea primului copil (acum 7 ani) am ramas cu o sensibilitate la mirosuri. In primii ani s-a manifestat doar dimineata cand nu mancam, dar acum, in orice moment al zilei. ( parfumuri, piele, tusul de la ziare...). In legatura cu gastrita, dimineata daca nu mananc in general, sau am mancat cu ceva timp in urma, am dureri in capul pieptului, raman fara aer(daca sunt intr-un mijloc de transport in comun si mai sunt si anumite mirosuri tari trebuie sa cobor), simt ca imi ia foc fata, dupa care daca trag aer in piept de cateva ori imi revin si dispare instantaneu si durerea asta in cazul in care nu am ceva de mancare la indemana. Dupa ce am luat cateva inghitituri simptomele dispar. Mi-am facut ecografii - fiere, ficat, splina normale, in schimb aceeasi gastrita. Cu sensibilitatea mi s-a spus ca este ceva normal, ca se mai intampla dupa nastere. Nu mi se pare un raspuns plauzibil intrucat creeaza disconfort. Nu pot intoarce capul sau sa plec. Ar trebui sa ma izolez.
Multumesc pentru timpul acordat.
3 comentarii
0
29-04-2009, ora 22:29
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Da, problemele stomacului si in special o vezica biliara (fierea) cu probleme pot da senzatii de greata la mirosuri. Trebuie sa vezi exact ce iti intretine gastrita (eventual test pentru helicobacter pylori) si tratament cu antiacide pentru perioada pe care o considera gastroenterologul ca fiind optima. Pe masura ce se remediaza problema stomacului, dispare si sensibilitatea la mirosuri. Senzatia poate fi insa si data, printre altele si de modificarile hormonale. deci e de vazut de la ce e, izolarea nu are sens...Sanatate!
0
30-04-2009, ora 14:46
claudia.neacsu77
Nu este medic/terapeut
claudia.neacsu77
Multumesc pentru timpul acordat si pentru sfaturi. Cu izolarea.era o gluma.
0
30-04-2009, ora 14:47
claudia.neacsu77
Nu este medic/terapeut
claudia.neacsu77
Multumesc pentru timpul acordat si pentru sfaturi. Cu izolarea.era o gluma.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Noi cercetări dezvăluie impactul pierderii mirosului
  • Distorsiunile olfactive apărute la pacienții cu COVID-19: care sunt diferențele dintre parosmie și fantosmie?
  • Pierderea gustului și a mirosului - cauze posibile
  • Tratament gastrită
  •