Secretiile vaginale din sarcina

14-07-2012
p_andra
Nu este medic/terapeut
p_andra
buna seara. sunt insarcinata in 10 saptamani, si de vreo 3 sapt am inceput sa am secretii vaginale mai abundente si mai albe... din cate am inteles, sunt normale.. insa in ultimele zile secretiile sunt f abundente, albe, si cu parti mai solide printre ele, mai cremoase. ma deranjeaza f mult, nu neaparat pt cantitate, ci si pt faptul k de cand le am, nu prea mai pot face sex. imi simt vaginul uscat, desi am aceste secretii, si iritat, ma ustura si ma arde in timpul actului sexual, desi folosesc un lubrifiant special pt femei gravide, Liquigel de la Multi-Gyn. acum 4 luni, inainte sa raman insarcinata, imi facusem analizele la sange si la secretiile vaginale si iesisera ok. deci, intrebarea este, daca sunt normale secretiile si acel disconfort in sarcina? multumesc anticipat.
2 comentarii
0
14-07-2012, ora 17:19
Dr. Dimitrios Harsisis
Obstetrica-ginecologie, Cipru
Dr. Dimitrios Harsisis
Salut,

Intr-adevar in sarcina secretiile sunt mai abundente dar daca acuzi si usturimi/mancarimi atunci cel mai probabil este vorba de o vaginita fungica (candidoza vaginala) care de altfel este si foarte frecventa in sarcina. Singura metoda de a fi 100% sigura este sa ti se preleveze secretie vaginala care ulterior va fi trimisa catre laborator pt examen microscopic si cultura. Pe de alta parte ai putea sa sari peste cultura si sa iei direct tratament.
Antifungicele sunt relativ contraindicate in primele 12 saptamani (desi nu avem date care sa incrimineze antifungicele locale ca fiind teratogenice ie sa produca malformatii).
Deci, fie iei miconazol solutie vaginala, si aplici crema in fiecare seara timp de 7 zile consecutiv, fie folosesti un antiseptic vaginal de 2 ori pe zi timp de 7 zile.

Toate cele bune,

Dimitrios Harisis MD
Specialist Obstetrica Ginecologie
Famagusta General Hospital
Cyprus
0
14-07-2012, ora 18:13
p_andra
Nu este medic/terapeut
p_andra
Multumesc mult pt raspuns, la candidoza m'am gandit si eu, caci am mai avut de 2 ori de la antibiotice odata si de la un dezechilibru hormonal alta data... maine voi merge la ginecolog, e putin mai complicat cu vizitele si altele acum caci sunt in grecia si nici nu stiu ce medicamente au aici... cand am mai avut candidoza, mi s'a dat irigatii cu tantum rosa de 2 ori pe zi, care au fost excelente, si un unguent de introdus in vagin, dar nu mai tin minte numele... desi cred ca era chiar miconazol. voi merge maine sa vad ce imi zice, eu insa de aseara folosesc tantum rosa, caci am luat din romania cu mine aici... insa unii medici mi'au zis ca nu e bine sa fac irigatii in sarcina... nici nu mai stiu.
in fine, multumesc mult pt promptitudine si pt sfaturi, cred ca voi urma acest tratament mentionat de dvs, sa vad si ce zice medicul aici maine.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Scurgere vaginală - ce e normal și ce nu
  • Secreție vaginală infectată - gravitate în funcție de agentul patogen
  • Secreții / scurgeri genitale la femei - cauze, diagnostic, tratament
  •