Secretii in gat la 1 an si 10 luni

10-11-2009
andreea_peter
Nu este medic/terapeut
andreea_peter
Buna ziua, domnule Doctor!

Va rog sa ma ajutati in 2 probleme. prima si cea mai suparatoare este cu fetita de 1 an si 10 luni, care de cateva zile are secretii in gat, care o supara doar in somn si tuseste. I-am dat antiinflamatoare (paracetamol), sinupret - 15 pic x 2 ori pe zi, eurespal 5 ml x2, biorinil 2 pufuri x2, seara i-am dat aerius 2, 5 ml si 1 pic de vibrocil/ nara (cand avea nasul infundat).

a doua intrebare este legata de fetita mea de 4 ani si 5 luni, care a fost operata de polipi la 2 ani si 8 luni, dar care s-au refacut. medicul ORL mi-a spus ca inca are flux nazal si s-o educ sa respire pe nas, ceea ce e cam greu dat fiind ca merge la gradinita pana la 4 pm. Problema e ca sforaie noaptea si pentru ca respira pe gura i se inflameaza amigdalele destul de des. Ii mai pun colargol in nas cateva zile la rand si e mai bine, dar nu cred ca pot sa-i il aplic la nesfarsit. va rog sa-mi spuneti ce se poate face sa evitam aceste efecte si pe cat posibil sa mai amanam operatia de polipi.

Va multumesc din suflet
3 comentarii
0
10-11-2009, ora 08:22
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Buna Andreea.
solutia pentru fetita mica este simpla.. trebue curatat bine nasul.
se administreaza ser Efedrinat ca sa se desfunde nasul.. sa administreaza ceai cal in nas cu pipeta si imediat se aspira cu batista bebelusului.!

Pentru fata mai mare.. e mai complicat.. Odata operata si polipii refacuti.. nu prea exista tratamente alopate care sa micsoreze polipii.,
colargol se administreaza in cure cate 10 ziel de 3 ori pe zi!
cautati un medic Homeopat.. poate reuseste sa gaseasca remediu care se potriveste.. si o sa micsoreze in volum tesutul limfatic( si polipii si amigdalele).
0
10-11-2009, ora 18:12
andreea_peter
Nu este medic/terapeut
andreea_peter
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri. Va rog mult sa-mi spuneti de cate ori trebuie sa administrez ser efedrinat, daca ceaiul de musetel (sau din alte plante?) ar fi indicat pentru curatarea nasului, si daca mai mentin ceva din tratamentul de pana acum (sinupret, paracetamol, eurespal)

Va multumesc, multa sanatate
0
11-11-2009, ora 15:14
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
tratamentul se face cam 10 ziel!
administrarea serului si a ceaiului.. se face in functie de cat dedes se infunda nasul.. se poate si forte des de folosit!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce îmi dreg vocea întruna?
  • Flegma în gât - ce este și de ce apare?
  •