Sebum, dermatita periorala si alte probleme cu tenul | Forumul Medical ROmedic

Sebum, dermatita periorala si alte probleme cu tenul

04-01-2013
NotToday
Nu este medic/terapeut
NotToday
Buna!
Problema mea e legata strict de ten. Mai exact, de ceva vreme (doi, poate trei ani) am inceput sa 'transpir' la fata si sa mi se inroseasca, mai ales cand stau in casa (afara nu sunt probleme). Dupa ce ma spal cu apa, roseata si transpiratia trece pentru o perioada. Am incercat tot felul de creme, masti, dar fara nici un rezultat... Am urmat anul trecut un tratament cu Zynerit si Skinoren, care (cred) a dus la aparitia unei dermatite periorale (zona uscata in jurul gurii si apritia unor cosuri albe). In vara am fost operat de hernie, iar in urma unui tratament cu antibiotice, tenul meu a fost ca nou (pana la intreruperea acestuia). Mai mentionez faptul ca sunt adeptul unei alimentatii sanatoase (de mai bine de un an) si mai nou folosesc doar produse BIO, dar fara folos pentru ten. Ce mi-ati putea recomanda in legatura cu aceste probleme? O alternativa sanatoasa a antibioticelor sau o crema buna... Orice sfat e binevenit!
Va multumesc, Emil!
3 comentarii
0
25-01-2013, ora 18:29
Marius15
Nu este medic/terapeut
Marius15
Un sfat prietenesc, ranunta la a mai manca zahar timp de doua saptamani, adica fara cola, ciocolata, cafea, orice fel de dulciuri/produse care contin zahar, iar problema cu sebumul poate fi rezolvata prin a consuma cat mai multe produse care contin vitamina A.
0
26-01-2013, ora 08:58
NotToday
Nu este medic/terapeut
NotToday
Mananc zahar o data pe luna. Cel mult o ciocolata dar si aia cu minim 60% cacao. Voi incerca sa iau niste suplimente de Vitamina A (am luat si inainte si parca se observa diferenta). Problema mea e zona uscata din jurul gurii. Sebumul s-a mai retras, dar imi apar constat cosuri albe in jurul gurii, din cauza ca imi simt foarte uscata partea aia.
0
26-01-2013, ora 09:00
NotToday
Nu este medic/terapeut
NotToday
Mierea nu mi'e prea benefica, dar iaurtul cu uleiul de masilne ma ajuta mult. O sa ma interesez de acel salon. Multumesc de sfat!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Noi medicamente pentru dermatita atopică
  • Cum să-È›i îngrijeÈ™ti faÈ›a uscată (sfaturi pentru bărbaÈ›i)
  • Mi se usucă pielea după ce mă spăl pe față - ce să fac?
  • Dermatita cauzată de săpun È™i dezinfectanÈ›i
  •