Se intampla ceva ciudat cu ochii mei.

31-03-2011
kind
Nu este medic/terapeut
kind
Am fost diagnosticat cu astigmatism usor, cca -0.5 la ochiul drept si -0.75 la ochiul stang. Pana aici totul bine si frumos. Mi-am facut ochelari de vedere si inainte sa-i port vedeam mai bine (dar cu stari de oboseala excesiva). Am vreo 5 luni de cand ii port si observ ca devin tot mai dependent de ei, in sensul ca daca merg pe strada si ma uit dupa masina, totul e dublu pana foarte aproape de mine (7m). Acum 5 luni cand am fost diagnosticat, vedeam destul de departe chiar daca la departare se vedea dublu si trebuia sa dorm 2 ore pe zi ca sa nu ma doara capul.
Ochelarii sunt facuti la swiss optic si sunt cei mai buni de pe piata. Am dat pretul maxim posibil.

In fine, aici incep problemele paranormale si anume:

Intr-o seara cand ma frecam la ochiul stang si citeam un articol pe internet, am observat ca vederea mi-a revenit dintr-o data si parca totul se vedea mai perfect decat cu ochelari. Prima data am crezut ca mi se pare, apoi am insistat de mai multe ori ca sa ma asigur si chiar vederea imi revenise mai bine decat am putut sa vad in viata mea cu sau fara ochelari.
In cele din urma am descoperit si sursa. Daca apas usor cu degetul in partea inferioara a globului ocular (la ambii ochi) dintr-o data vad scrisul mai bine decat cu ochelari sau fara. Nu mi se pare, am testat foarte mult acest fenomen si pot spune ca e adevarat.
Intrebarea mea este, care e explicatia? E posibil sa-mi fi gresit diagnosticul? E posibil sa am probleme de stres cu muschii ochilor? Nu se poate remedia cumva printr-o operatie usoara de repozitionare a muschiului?
1 comentarii
0
03-04-2011, ora 08:24
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata! Iti recomand un nou consult oftalmologic si cicloplegie; cauza astigmatismului este reprezentata de modificari ale formei corneei, modificari cu care te-ai nascut; as deduce ca, apasand pe glob, cumva, forma corneei se apropie de normal si atunci se imbunatateste vederea; astigmatismul se poate corecta chirurgical ; se face chirurgie refractiva, chirurgie care modeleaza forma corneei si astfel, vederea devine buna; totusi, cand astigmatismul este mic, sub 1, 00 dioptrii, nu se este indicata aceasta chirurgie pentru ca dupa interventiile de chirurgie refractiva, mai pot ramane vicii reziduale de pana la 1, 00 dioptrie; poti sa vorbesti cu un oftalmolog care face chirurgie refractiva; atigmatismul nu este indicatie pentru interventia la nivelul musculaturii extrinseci a globului ocular ; poti face exercitii oculare, de ce nu???Numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.