Scurgeri vaginale abundente!!!!

22-12-2011
analialia
Nu este medic/terapeut
analialia
Buna!Am 19 ani si de aproximativ 3 luni am scurgeri vaginale abundente si mancarimi pe toata zona vaginului.Mentionez ca scurgerile isi schimba culoarea din alb intr-o culoare verzuie...Curge sub forma de lapte, apoi sub forma de cheaguri de branza...si tot asa.Cand ma ridic in picioare e ca si cum as urina.Nu este o zi in care sa nu am astfel de scurgeri.As vrea o parere inainte de a consulta un medic ginecolog.Sunt din fire timida..merg la medic cand nu mai este nici o iesire.:) Va multumesc!
4 comentarii
0
22-12-2011, ora 09:06
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
În mod evident este vorba de o inflamaţie vaginală. O candidoză sau o vaginoză sunt variantele cele mai probabile. Fără un consult, e cam greu de pus un diagnostic. De aceea, varianta de departe preferabilă ar fi să mergeţi la un consult. Iată, nu sunteţi chiar aşa de timidă din moment ce vorbiţi despre aceste lucruri pe un forum public. Atunci, de ce să vă intimidaţi pentru o examinare şi o analiză foarte simplă, în care aveţi toată intimitatea asigurată ?

Dacă, totuşi, ceva irezistibil vă inhibă în a merge la un consult, o variantă de a doua alegere în a încerca să vedem dacă e vorba de o candidoză sau de un altfel de inflamaţie vaginală este următorul test terapeutic empiric: timp de trei zile faceţi spălături cu soluţie de bicarbonat. Cumpăraţi, de la orice băcănie, bicarbonat de sodiu alimentar. Faceţi o soluţie de bicarbonat în apă cu o concentraţie de o lingură de bicarbonat la un litru de apă călduţă. Este preferabil să folosiţi un irigator. Acestea se găsesc la magazine de tehnică medicală, în ultima vreme şi la unele supermarketuri. Se mai găsesc şi la farmacii (unde sunt mai scumpe). În lipsa irigatorului, o seringă de 20 de ml fără ac poate oferi rezultate satisfăcătoare. După irigaţie, observaţi ce se întâmplă: dacă apare o amelioare care durează câteva ore, testul este pozitiv pentru Candida. Dacă nu observaţi nimic, înseamnă că este negativ pentru Candida. Ţineţi-mă la curent prin mesaj privat.
0
22-12-2011, ora 10:54
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Fata draga, lasa prostiile si incercarile si fa-ti PAP si analiza secretiei cu antibiograma!
Parerea mea e ca nu ai, probabil, numai candidoza, ci si tricomonas (daca scurgerea este verzuie si ai mancarimi asa mari), ceea ce e mult mai serios. Nu mai spun ca sunt transmisibile si nu te vindeci cu bicarbonat...
Esti femeie matura, ginecologul e medicul care te ajuta in caz de nevoie, jena e de neinteles cand ai deja o varsta.
Ti-o spun cu toata grija.
Daca iese ceva la analize intreaba ce tratament sa faca si partenereul, altfel va reinfectati permanent.
Sanatate!
0
22-12-2011, ora 19:53
analialia
Nu este medic/terapeut
analialia
Va multumesc!Voi incerca acel test cu solutie de bicarbonat (oricum de sarbatori nu merg la medic), iar daca este la fel ca pana acum voi merge neaparat la un control.Sper sa nu fie nimic grav.:)
Dar, ma tot intreb...daca la fiecare act sexual prietenul meu a folosit prezervativul, care ar putea fi o alta cauza a acestei infectii??
0
11-01-2012, ora 11:42
anacorina
Nu este medic/terapeut
anacorina
buna, am si eu o intrebare...in 20 august am nascut.iar in 6 noiembrie am avut ciclu menstrual dar de atunci nu mi-a mai venit si aceasta este a doua luna.am facut sex neprotejat dar a ejaculat jos, mi-am fkt vreo 5 teste si toate ies negative.pana se regleaza oare menstruatia?astept raspuns din partea unui medic.va multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Secreții (scurgeri) vaginale albicioase - normale sau nu?
  • Tratamentul candidozei vaginale cu iaurt - funcționează?
  • Candidoza vaginală recurentă - opțiuni de tratament și sfaturi utile
  • Scurgere vaginală - ce e normal și ce nu
  • Secreție vaginală infectată - gravitate în funcție de agentul patogen
  • Secreții / scurgeri genitale la femei - cauze, diagnostic, tratament
  • Un tratament mai eficient pentru candidoza vaginală
  •