Schizofrenie controlata

18-09-2008
gaby_em
Nu este medic/terapeut
gaby_em
Scuzati daca gasiti greseli in acest topic, dar eu sunt inca socat cand mi-am vazut mare parte din viata printre simptomele bolii numita schizofrenie... Am auzit de aceasta boala la scoala, cand profesoara de biologie parea oarecum nelinistita vorbind de schizofrenie, ca un subiect care a aparut intamplator in cartea de biologie, si spunand ca persoanele afectate au o rupere de personalitate, ca si cum ar mai avea pe cineva in ei, cu care s-ar consulta si ar vorbi...(adik ca si ar vorbi cu sine insusi).

"Schizofrenia nu are la baza nimic insultator pentru persoana celui care se manifesta ca atare. Este numai o dezordine psihica ce se caracterizeaza prin distorsionarea realitatii si dezorganizarea gandirii. Traducerea textuala a termenului schizofrenie din greaca este aceea de "minte divizata". Se poate dezvolta lent si poate aparea din tinerete, in urma stresului unei vieti fie in izolare, fie a unor traume traite."

Ar fi niste traume in perioada 10-15 ani...(simptomele au inceput sa apara pe la 14, 15 ani) [mentionez ca acu am 16 ani si jumatate] care imi reveneau mereu si mereu in minte, fara sa ma pot gandi la altceva... Si imi povesteam parca eu insumi traumele, si tot eu imi spuneam sa incetez... dar nu conteaza asta... Nu am halucinatii sau alte cele...

"Cand cel de langa tine incepe sa se certe sub pretextul unei realitati ilogice, cand refuza chiar dovezi demonstrabile ca lucrurile nu sunt asa cum vrea el sa para, nu e intotdeauna rezultatul unei meschinarii si al ticalosiei. Respectivul poate fi intr-adevar atins de acest sindrom bovaresc al schizofreniei, in sensul ca si-a creat deja o realitate a lui, in care se simte mai confortabil si pe care se lupta s-o pastreze."

Pai cam pe aici s-ar putea zice ca "as controla" acest sindrom... Nu sunt deloc in momentul de fata cum am fost in varsta mentionata mai sus... si pe la 15 ani si jumatate cand, m-am mutat din oras, si a fost o schimbare mai mare, am inceput sa-mi fac ca sa zic asa, un univers al meu, si sa ma conving ca cel de acum cativa ani nu am fost eu... In momentul de fata aproape ca nu am nicio problema, decat ca trebuie mereu sa gasesc metode noi de a uita de "mine"-le din trecut dar odata gasite ma comport normal...

"Piesele acestei realitati artificiale sunt ca structura unui domino: a indeparta o piesa din mijloc, prin dovada certa ca s-ar fi bazat pe lucruri nefondate, ar duce la prabusirea altor elemente care te-au facut sa gasesti viata mai suportabila. Irationalitatea a devenit un mijloc de a-ti cladi iluzia unei vieti si-a unor conceptii mai usor acceptabile, iar schizofrenicul va refuza logicul si rationalul fiindca acestea nu mai primeaza si nu-l ajuta, indiferent cat de adevarate ar fi."

Nu as accepta ca cineva sa-mi spuna ca eu sunt cel din trecut, ca cel de la 10-15 ani e acelasi cu mine...Cum spuneam m-am schimbat complet fata de acea perioada... Si eu traiesc ca si cum as fi nascut de pe la 15 ani jumate... Nu vreau nici sa-mi explic mie ce s-a intamplat mai inainte de acea data, si de unde stiu informatiile care le am din acele perioade...

"Schizofrenicul va purta discutiile in contradictoriu prin strigate si acoperirea celuilalt, isi va impune argumentele fara a lasa drept la replica, sub pretextul indignarii extreme si ca n-ar mai fi nimic de obiectat la cat de evident e ceea ce sustine el. Daca reusesti totusi sa-i aduci dovada incontestabila ca realitatea nu-i cum o vede, va trece imediat la altceva, fara sa aiba un moment de reflectie si sa constientizeze ca s-a inselat. Ca exemplu, daca a dat banii pe ceva in trecut si-i dovedesti aceasta cu chitanta gasita prin acte, in caz ca acel lucru ar aduce prejudiciu realitatii false dar confortabile pe care si-a cladit-o, va trece imediat la altceva, refuzand sa se uite la chitanta, dorind poate chiar s-o distruga, iar peste un timp iti va reveni ca si cum nimic n-a fost si va nega iar evidenta."

De multe ori imi imaginez ca incerc sa spun ceva si cineva nu ma lasa sa vorbesc, iar eu incep sa strig ca sa-l acopar si astfel sa audca ce am eu de zis ca sa nu ma poata contrazice...

"Schizofrenicii mai pot trece drept mitomani, fiindca fauresc episoade din trecut care n-au existat sau au existat sub cu totul alta forma. Schizofrenicul "stie" mai bine ca tine ce-i in capul tau, ce gandesti, ce doresti. Chiar daca esti cinstit cu tine insuti, daca incerci sa-l convingi ca totusi se inseala, te va contrazice. Asta fiindca persoana ta a devenit mai putin importanta decat confortul realitatii obtinute prin plasarea dominourilor cum vrea el."

Dap... Totusi in acea perioada de 10 - 15 ani mi-o imaginez in felul meu si cum vreau eu, oricum neexistand dovezi despre cum a fost defapt, eu mutandu-ma in alt oras, la alte persoane, care m-au cunoscut doar pe "mine"-le de acum, care e cum am spus mai sus aproape normal... In mare aceste simptome le controlez, si aproape uit complet de ele cand sunt inconjurat de prietenii mei, si de alti apropiati... Aici am vorbit de cateva din simptomele schizofreniei... Mai stiu ca sunt afecatate de obicei persoanele cu o inteligenta peste medie... Si intamplator am un iq de 144, si inteleg orice tip de informatii legate de orice din domenii cum ar fi astronomie, informatica, chimie, sau orice lucruri care altora l-i s-ar parea greu de inteles... Pot sa-mi dau seama de cat de itneligenta e o persoana, si in mare de cum este ea, purtand o simpla discutie legata de orice vrea anumita persoana... As vrea sa stiu cat se poate de multe informatii despre aceasta "boala"... Raspund cu placere oricarei intrebari, si vreau sa ii ajut si pe altii care au trait ce am trait si eu... In prezent nu mai am majoritate din simptomele de mai sus... ciudat e ca pot parca sa-i dau o comanda reierului meu sa uite... adik daca e o faza legata de ceva din trecutul meu, cel pe care nu-l accept, pot "parca sa dau o comanda" si sa uit acea intamplare numaidecat... dar nu pot sa-mi uit trecutul...
17 comentarii
0
19-09-2008, ora 00:00
ileana_cons
Nu este medic/terapeut
ileana_cons
Buna ziua,
Cartea pe care o cititi este o carte proasta. E mai multa literatura (si aia de proasta calitate), nicidecum psihiatrie. Exista criterii clare de diagnostic ale schizofreniei, e o boala serioasa, nicidecum 3 rinduri de filozofie asternute pe pagina asa la stress sau plictiseala. Nu aveti schizofrenie si nici n-ati avut.
Multa sanatate,
Dr. Ileana Constantin
Medic rezident psihiatrie
0
19-09-2008, ora 00:00
gaby_em
Nu este medic/terapeut
gaby_em
pai defapt n-ar fi doar simptomele alea... as putea sa vorbesc destul de mult despre asta... dar din motive personale n-o sa le discut... se poate inchide topicul ^_^
0
28-09-2008, ora 00:00
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Gaby_em

Nu-mi dau seama daca esti "socat" de posibilitatea de a fi schizofrenic, sau esti fascinat de ea... sau poate fascinatia ta se indreapta (si) spre procesele si fenomenele mintii umane si din acest motiv esti extem de receptiv la orice apropiere de acest domeniu.
Spui ca ai trait niste evenimente in perioada de varsta cuprinsa intre 10 si 15 ani, evenimente pe care tu le-ai resimtit ca fiind traumatice prin continutul lor si prin influenta ulterioara pe care au avut-o asupra vietii tale psihice. Apoi, la 15 ani si jumatate, te-ai mutat si ai folosit acest prilej pentru a potenta efectul schimbarii mediului: ti-ai imaginat ca esti "altul nou" care nu are nicio legatura cu "vechiul". Evident ca acesta din urma mai are zvacniri ocazionale, insa se pare ca reusesti sa-l reduci la tacere de fiecare data. Mai mult, acum te comporti fata de cei din jur ca si cum ai fi chiar personajul pe care-l interpretezi.
Tot acest proces pe care-l traiesti este dovada vie a capacitatii uriase de adaptare care este disponibila in creierul tau. Cu alte cuvinte, nu este semn de boala, ci de sanatate.
In termeni psihologici, ceea ce ai facut tu poarta numele de comportament de coping. In cazul tau, a fost un comportament bine ales, pentru ca si-a atins scopul pentru care l-ai creat: ai reusit sa depasesti acele fapte din viata ta, sa iti continui viata intr-un mod satisfacator si sa le reduci influenta in existenta ta de acum.
Acum, insa, ai nevoie sa descoperi, sa creezi (daca nu poti singur, cere sprijin acest sens) un alt comportament de coping, unul care sa te ajute sa traiesti cu "vechiul", sa transformi acele fapte pe care le-ai trait in niste extraordinare surse de experienta si cunoastere reala, adevarate resurse de reactii si comportamente, din care va decurge, poate, unicitatea ta.
A interpreta impulsurile contradictorii din psihicul tau drept simptome de schizofrenie este si acesta un mecanism de coping, insa unul care te va conduce spre altceva decat o constructie fericita a existentei tale.

Succes!
Psiholog clinician,
Munteanu Simina
0
12-01-2010, ora 18:13
Denis_sergian23
Nu este medic/terapeut
Denis_sergian23
Buna seara!
Intamplator, am intrat pe acest forum, sperand sa gasesc o explicatie la niste probleme care ma macina de ceva timp. In urma cu aproximativ o luna am fumat impreuna cu un prieten, niste amestecuri din plante, in genul marijuanei, cumparate de la magazinele spice shop (magazinele de vise), care mi au provocat niste stari ingrozitoare (halucinatii vizuale in momentul in care inchideam ochii, anxietate puterinca, teama, reactii violente si posibil delir mistic mai exact imi era teama sa nu mor si ma rugam la dumnezeu sa ma ierte). A doua zii mi am revenit si m am hotarat sa merg la un medic psihiatru care mi a spus ca am avut o stare confuzionala si mi a dat o schema de tratament cu vitamina B. Dupa aproximativ o saptamana am intrat intr o depresie, cauza fiind faptul ca imi era si imi este teama sa nu fac schizofrenie) M am prezentat a doua oara la medicul psihiatru care mi a spus ca nu am nici o problema si ca nu are rost sa ma mai documentez de pe internet legat schizofrenie pentru ca nu am asa ceva. Am primit o schema de tratament cu antidepresive, cred ca sunt mai bine, dar inca imi este teama si multe simptome (incapacitate de concentrare, indispozitie plus ca imi studiez si comportamentul in mod obsesiv ) inca le mai am.
0
12-01-2010, ora 18:20
titi37
Nu este medic/terapeut
titi37
buna seara, dupa ce am facut vacinu contra gripei porcine, dupa cit timp pot sa gust un pic de vin.
0
19-01-2010, ora 23:24
nikkodor
Nu este medic/terapeut
nikkodor
Buna ziua,
Am si eu cateva intrebari la care nu am gasit raspuns.Acum aproape 3 ani am avut un "episod psihotic" cu halucinatii auditive si vizuale si delir mistic, de atunci sunt pe tratament cu amisulprid, tratament pe care l-am micsorat cat am putut de mult in tot acest timp.Simptomele mele coincid f mult cu cele ale schizofreniei daca le compar cu descrierile din wikipedia;doctora mea s-a eschivat atunci cand am intrebat-o daca am asa ceva sau nu(probabil sa nu ma dezamageasca)..Ce imi este neclar este ca am vorbit despre simptome si cu alte persoane care sufera de aceasta afectiune si la nici unua nu am intalnit "simptomele de debut" pe care le-am avut eu si pe care nu le regasesc nicaieri.. Ca sa va lamuresc despre ce este vorba..mai intai am inceput sa aud "albinute" in urechea stanga si "clipoceli" in cea dreapta, sa-mi vibreze puternic si dureros timpanele, apoi tot creierul, treptat, incepand cu zona frontala spre ceafa, iar cand a ajuns acolo am simtit intepaturi si arsuri puternice..simptome care revin imediat daca intrerup tratamentul pe o perioada mai lunga de timp(o luna).Mai vreau sa specific ca inainte de "episod" nu eram in depresie, eram doar foarte nervoasa din cauza unor certuri zilnice cu persoana cu care locuiam la vremea respectiva.
Multumesc frumos si astept raspunsurile d-stra.
0
22-01-2010, ora 09:53
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Trebuie sa aveti rabdare, un episod psihotic nu inseamna neaparat schizofrenie, desi fenomenele psihotice pe care le relatati sunt sugestive pentru asa ceva.E nevoie sa treaca o perioada de timp de observatie psihiatrica si psihiologica pentru a pune un asemenea diagnostic, iar faptul ca reactionati pozitiv la tratament este un lucru bun.Debutul nu are mare importanta, ce s-a intamplat descris secunda cu secunda, medicul retine ceea ce este sugestiv, cum ar fi halucinatiile si delirul mistic.Dca simptomele psihotice nu mai apar se poate circumscrie intr-o alta afectiune boala Dumneavoastra(de aici si retinerea medicului psihiatru, care nu are ce sa va ascunda).Ar trebui sa descrieti mai bine halucinatiile pe care le-ati avut, contextul in care au aparut, daca ati fost internat si unde si ce ati facut acolo etc.Eu nu sunt specialist, dar am oarecare idee despre bolile psihice si sufar si eu de depresie majora.Sper ca v-am fost de ajutor.Multa sanatate si Doamne Ajuta sa nu se mai repete episodul psihotic!
0
29-01-2010, ora 19:38
nikkodor
Nu este medic/terapeut
nikkodor
Nu am fost internata nicaieri, sunt in tratament ambulatoriu de aproape 3 ani.. sa descriu halucinatiile... auzeam voci care imi spuneau (sau mi se parea) ce sa fac ca altfel am sa mor, apoi am crezut ca eu sunt isus si vorbesc cu dumnezeu..nu stiu de unde ideea asta fiindca eu sunt ateu convins. apoi am plans vreo trei saptamani...apoi vedeam egipteni pe strada.. si mi se parea ca sunt conectata cu toata lumea si totul e o mare conspiratie..si mai pot sa spun ca a fost inspaimantator, ca nici cel mai horror film nu se compara cu ce am trait eu 4 luni...pana cand cineva m-a dus la spital si am primit medicatia...
0
26-08-2011, ora 15:22
Psiholog Popa Anca
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Popa Anca
Calin, este foarte periculos sa imprastii atata informatie falsa intr-un forum medical.
Pana in prezent NU s-a dovedit stiintific ca glanda pineala ar secreta DMT; acest lucru doar a fost speculat de Rick Strassman, psihiatrul care a organizat prima cercetare in Statele Unite dupa o pauza de decenii care a implicat substante psihotrope interzise de lege. De fapt, el chiar a precizat in nenumarate randuri ca nu exista dovezi ca glanda pineala secreta DMT, si ca este doar o parere personala.
In al doilea rand, nu exista dovezi care sa ateste existenta "spiritelor". Fiecare este liber sa aiba propria opinie, dar de aici pana la a o prezenta drept fapt concret intr-un forum in care oamenii cauta ajutor este o distanta mare.
De asemenea, youtube nu este o sursa credibila de informatii, si nici neurosoup. Exista si surse credibile (ex. maps.org sau google scholar) unde se pot gasi informatii in legatura cu ultimele cercetari in domeniul utilizarii substantelor psihotrope ilegale cu scop psihoterapeutic, substante ce s-au dovedit a fi de ajutor pentru cei care sufera de cancer terminal sau de sindromul posttraumatic.
Sper ca moderatorii sa vada posturile tale si sa le steraga, mai ales pe cel care contine linkuri catre magazine virtuale care vand etnobotanice.
0
26-08-2011, ora 18:16
calin_turcan
Nu este medic/terapeut
calin_turcan
p-u Psiholog Popa Anca

Nu s-a demonstrat nu însemnă că nu există oamenii de ştiinţă de ani tot descoperă că în cer nu e dumnezeu, că planeta e ovală, că tunetul e fenomen natural, că psihiatria e ştiinţă falsă, apropo descoperit nu demult:
http://www.youtube.com/watch?v=UDlH9sV0lHU

Şi că psihiatrii nu prea ştiu cu ce se ciocnesc cînd vorbesc cu un pacient, în dependenţă de ce zici ţi se pune diagnoza. referitor la spirite, practicele vrăjitorilor arşi pe ruguri de creştini au rămas pînă în prezent în unele ţări. ei chiar în acest moment comunică cu spiritele şi ultimele fac ceia ce li se transmite, transmite ca gînduri nu vorbe.

Noi suntem ţinuţi în vacuum informaţional despre droguri şi posibilităţile pe care acestea le deschid. Cele halucinogene sunt unica posibilitate de a vedea spiritele, stafiile, structuriledin energie. Anume sub termenul de halucinaţii e ascunsă existenţa lor. Încearcă să analizezi lumea înconjurătoare din punctul de vedere: numai drogurile îţi pot da posibilitatea de a folosi mai mult de 3-5% a creierului şi alte funcţii a creierului normal blocate ca:
http://en.wikipedia.org/wiki/Synesthesia.
religiile, masonii liberi, iluminaţii, şi alte organizaţii secrete ştiu asta şi fac totul pentru ca "oamenii simpli" nu numai să nu le încerce dar să şi lupte pentru a nu le putea folosi. Multe descoperiri ştiinţifice au fost făcute sub influenţa a LSD.
Cei de la maps.org/ sunt precis finanţate de companii farmaceutice care o să decidă la sfîrşit ce informaţie s-o facă publică. Aşa a fost cu cînepa: http://www.youtube.com/watch?v=CkyUZ6AN4QY
care s-a dovedit că lecuieşte cancerul, osteoporoza şi multe altele dar e ţinută ilegală pentru că companiile farmaceutice vor duce pierderi. noi oamenii simpli am decis în antichitate şi putem decide şi acum ce e folositor şi ce nu, mai ales că NE oficial se ştie precis ce drog ce proprietăţi are.
Informaţia expusă de mine nu e falsă pur simplu cei numiţi învăţaţi nici nu au instrumente pentru a o confirma nici nu încearcă. Şi eu seamăn cu cineva din epoca de piatră care explică matematica la aborigeni.
http://amurgul.wordpress.com/2010/05/13/cum-sa-primesti-transmiti-ganduri/
0
26-08-2011, ora 18:59
calin_turcan
Nu este medic/terapeut
calin_turcan
p-u Psiholog Popa Anca

Exemplu: a fost demonstrat că utilizarea îndelungată a cînepei duce la schizofrenie.
Acum analizează: Utilizarea îndelungată a cînepii duce la o sensibilitate a creierului care permite primirea transmiterea gîndurilor, imaginilor, vederea superficială a energiei, stafiilor, spiritelor. din cauza lipsei totale de informaţie a lumei înconjurătoare în ce priveşte spiritele, stafiile, fluxu negativ de informaţie primit de utilizator a fost special sau din greşeală inclus în categoria boală a creierului schizofrenia.
0
27-08-2011, ora 00:18
seia 29
Nu este medic/terapeut
seia 29
bunaziua numele meu ie seia as dori si ieu un sfat, fratele meu de vro 2 luni are probleme psihice am fost cu iel la uncabinet psihatru mi sa dat un tratament acasa dar am stat inpreuna cam 10 zile nu as vrea sa va povestesc ce grele au fost zilele acelia a trebui sal pazesc 24 cu 24 facem schimb cu sotul meu i sa recomandat somnifar dar iel adormea cam pe la ora 2 sau 3 dimineata egal asta situatiea la noi ieste cam neplacut finca noi locuim in germania de 4 ani avem servicile noastre la care nu putem renunta pana la inbolnavirea fratelui meu si iel a locuit cu noi tot in germania dar find situatia cum o aveam nu puteam sal ducem aici la un medic finca nu prea intelegea germana si medici de aici nu au fost deacord nam avut alta solutie decat sal tratam in tara dar situatia iete foarte grea momentan ieste internat la spitalul din gataia de psihiatrie de vro 3 sap si nu ie deloc mai bine medicu ia dat diacnosticul de pshihoza acuta si deva din scrisofenie si nea dat si speranta ca in jur de o luna asi va reveni in 2 luni va fi ca un om normal va putea merge si la servici dar cu parere de rau trebe sa spun ca situatia ie la fel ca si inainte problema ieste ce voi face in cazul in care nusi va reveni doctorul mia spus ca nu are voie sal tina mai mult de 50 de zile in spital ieu ma intreb ce se va intapla cand va iesi de acolo ce vom face cu iel mai bine zis ce am putea face cu iel finca noi in tara nu avem pe nimeni parintii sunt decetati binici la fel deci clar singur acasa nu poate sta are nevoie de ingrijire medicala specializata finca iel nu recunoaste ca ar avea o problema si sustine ca medicamentele le bea aiurea deci parerea mea ieste ca nu poate sa locuiasca singur am incercat sal covingem sa vina la noi in germania dar nu vrea ieste foarte violet cand i se pronunta acest cuvant germania si nu nea ramas alta solutie decat sa cautam un camin pe luga durata unde va putea fi ingrijit dar nu gasim acest loc va rog din suflet daca stiti un loc in jurul timisori sau chiar in timisoara vas fi recunoscatoare sami lasati si mie um mesaj.va multumesc din suflet
0
27-08-2011, ora 15:25
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Cititi si aici ultimele 2 -3 mesaje:

http://forum.romedic.ro/prod/Schizofrenie_simpla?_04138.html

Este acolo un link catre youtube, trebuie urmarit neaparat.

In rest n-ar strica sa mai folositi din cand in cand niste aliniate si semne de punctuatie.
0
28-08-2011, ora 21:22
calin_turcan
Nu este medic/terapeut
calin_turcan
Analizaţi: Sub termenul de schizofrenie a fost ascunsă o (stare) sensibilitate a creierului care permite primirea transmiterea gândurilor, imaginilor, vederea superficială a energiei, stafiilor, spiritelor. Din cauza lipsei totale de informaţie a lumei înconjurătoare în ce priveşte spiritele, stafiile, fluxu negativ de informaţie (creat special de sistemul de control în care intră şi religiile) primit de utilizator a fost special inclus în categoria boală a creierului schizofrenia. Şi lupta se face nu cu boala dar cu evoluţia şi posibilitatea de a folosi una din funcţiile creierului.
0
20-06-2012, ora 19:48
Neacsu
Nu este medic/terapeut
Neacsu
Pentru Calin.
Exista 'spirite". Ele se numesc ingeri, si sunt de doua feluri: ingeri buni si ingeri rai (diavoli). Si, chiar daca nu prea crezi, exista si Dumnezeu. Apeleaza la El, daca te supara ingerii rai.
0
27-06-2012, ora 15:21
calin_turcan
Nu este medic/terapeut
calin_turcan
Pentru: Neacsu

Îl prefer pe Zamolxe
0
23-08-2013, ora 15:26
rise_solei
Nu este medic/terapeut
rise_solei
Ma da-o-n colo... e chiar naspa. Ma distreaza forumul asta. Intr-adevar nu-i de ras dar oamenii de felul asta ( bolnavi cu capu ) sunt de batjocura lumii inconjuratoare. Va dau un sfat: vedeti lumea asa cum este. Un schizo e un om care are un coeficient de inteligenta mare DAR din cauza ca nu impartaseste cu cei din jur geniul care e in el si desconsidera parerile celor din jur ajunge lent dar sigur mai intai nesociabil apoi schizoid apoi schizofrenic si odata diagnosticat de societate cu hartii de la doctori vorba se propaga si imediat societatea e cea care-l marginalizeaza chiar daca are sanse sa se vindece de schizofrenie. Societatea se caracterizeaza mai mult prin spiritul de competitie decat prin iubire. Lumea in general e comoda in a observa schimbarile in bine ale unei persoane care a clacat dpdv psihic si nu-si reactualizeaza informatiile despre o astfel de persoana. Chiar daca cei apropiati vad schimbarile in bine inertia asta devine o influenta care de multe ori e foarte apasatoare din partea vecinilor si apoi a celor mai de departe. Simptomele pozitive sunt ereditare in timp ce simptomele negative nu sunt ereditare. Vorbesc de schizofrenie.

Simptomele pozitive nu pot fi vindecate desi raspund la tratament. Simptomele pozitive sunt legate direct de leziuni neuronale si flux informational alterat in creier mai ales in lobul frontal. Simptomele negative pot fi vindecate fara tratament deoarece acestea sunt o consecinta a deciziilor constiente ale pacientului. Pentru autoevaluare: daca pacientul este capabil sa invete lucruri noi atunci se incadreaza automat in simptomatologia negativa adica
retelele neuronale din creier nu sunt afectate grav. O persoana care are o retea neuronala cat decat intacta poate invata lucruri noi. O persoana care are reteaua neurala afectata grav nu mai este capabila sa acumuleze informatii noi intrucat reteaua este scindata. Lumea in general si tot ce ne inconjoara este in schimbare. In astfel de conditii un pacient cu simptome pozitive este incapabil sa-si reactualizeze informatiile din creier iar daca reactualizeaza le reactualizeaza in buna parte eronat. Creierul uman dispune de o retea neurala in permanenta schimbare. Schimbarea are loc la noile interconexiuni care se formeaza. Exemplu: omul are o informatie care este reprezentata in creier din ( sa zicem ) doar doi neuroni care prin sinapsele lor stabilesc o conexiune intre ei in timp ce alte sinapse sunt libere adica neconectate. In momentul in care apare o schimbare in acea informatie unele legaturi intrasinaptice sunt anulate in timp ce alte
sinapse sunt interconectate intre cei doi neuroni. Partea din informatie care ramane neschimbata este reprezentata prin conexiunile intersinaptice care raman neschimbate. Un pacient cu simptome "pozitive" are nevoie de medicamente supresoare din motiv ca acele conexiuni eronate sa se realizeze mai lent. Cu cat cineva duce o viata mai "stresanta" ( dinamica de schimbare informationala este mai mare ) cu atat mai mult trebuie sa fie si mai organizata intrucat doar o retea neurala cat mai organizata poate sa se adapteze mai bine ( sa stabileaza noile legaturi sinaptice ). Astfel schizofrenia nu este neaparat ereditara si se poate declansa chiar si la o persoana fara un istoric familial cu aceasta boala. O cauza primara este: dezordinea sau o viata dezorganizata sau neplanificata.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exercițiile de aerobic ar putea ajuta persoanele cu schizofrenie
  • Frații persoanelor cu schizofrenie au un risc mai mare pentru același diagnostic
  • Schizofrenia
  • Mutațiile genetice care cresc riscul de schizofrenie
  • Tehnica neurologică ce îmbunătățește performanțele cognitive
  • Vitaminele din complexul B luate împreună cu tratamentul reduc simptomele schizofreniei
  • Primul test fiziologic pentru depresie și schizofrenie
  •