Scaun bebe 3 luni - simptome giardia

17-02-2013
MihaelaC18
Nu este medic/terapeut
MihaelaC18
Buna ziua,

Sunt proaspata mamica a unui printisor de 3 luni si bineinteles sunt panicata, ca orice noua mamica, de tot ce tine de bebelusul meu. Pana acum am reusit sa ma linistesc tot cautand raspunsuri si intreband pe toata lumea, de probleme cu somnul, cu scaunele, ba avea diaree, ba era constipat, dar de 2 saptamani simt ca este ceva in neregula cu baietelul meu.
Au inceput problemele cu constipatia, iar recomandarea medicului a fost sa il tratez cu supozitoare cu glicerina pana isi revine, zis si facut, dar efecte nu prea au fost, de revenit nu si-a revenit. Dupa asta i-au aparut niste bubite albe pe limba si pe buza de jos, explicatia: a inceput sa descopere manutele si baleste, recomandare glicerina boraxata, frecat in interiorul gurii cu comprese sterile inmuiate in glicerina, a functionat. Initial am crezut ca este candida si asta e si problema constipatiei, s-a dovedit ca m-am inselat, slava domnului.
Apoi au inceput sa-i transpire manutele si picioarele, am ajuns la medic la o consultatie si diagnosticul a fost inceput de rahitism pentru ca are deficit de fier si de calciu. Acum e sub tratament cu calciu 3 ml de 2 ori pe zi si 3 ml de fier Thotéma o data pe zi 3 ml in 100 ml ceai de colici natural. De cand am inceput tratamentul cu fier, scaunele sunt verzi spre gri si lucioase. Oare deficitele de fier si calciu pot semnala giardia, tinand cont ca are 3 luni, iar apa din ceai e fiarta in fierbator, deci e clocotita practic? Printe simptome mai sunt si agitatia inainte de masa, nefiind un copil plangacios. De la inceputul saptamanii a inceput sa doarma si mai mult ca de obicei el fiind un copil foarte activ si mananca mai putine mese, iar nivelul de lapte e acelasi, adica 120 ml la o masa, de ieri a inceput sa manance mai mult, cel putin laptele praf ii fac 150 ml, dar nu il termina de fiecare data. In comportament nu s-a schimbat nimic, este la fel de fericit si zambitor, doar ca doarme mai mult, el de la 2 luni jumatate stand treaz aproape toata ziua, doctora spunandu-mi ca e normal ca e un copil activ si a inceput sa distinga formele si este foarte curios. Sunt foarte inspaimantata de problemele de sanatate, mai ales ca eu dupa nastere prin cezariana de urgenta, pentru ca a facut bradicardie, am sufeit si o interventie chirurgicala la o luna dupa, am facut peritonita si nu mai am atat de mult lapte ca la inceput chiar daca beau 1 litru de ceai pentru lactatie zilnic si bere cu lamaie de 2 ori pe saptamana dupa ce adoarme seara, cand doare intre 6 - 8 ore, ma gandesc ca pana a 2 a zi nu mai exista alcool in lapte, adica primeste 3 mese pe zi lapte de la san si 2 lapte praf Nan 1.
As dori un raspuns cu privire la giardia pentru ca la medic voi ajunge abia joi din pacate, iar la telefon nu ii pot detalia domnei o ora nelinistile mele.

Va multumesc frumos
2 comentarii
0
17-02-2013, ora 19:07
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Copilul nu are infectie cu Giardia, stai linistita...Asa trebuie sa arate scaunul in timpul tratamentului cu fier.Cine ti-a spus ca are rahitism, deficit de calciu si fier, medicul de familie sau l-a vazut un pediatru ? I s-au facut analize la sange ?
0
02-10-2013, ora 17:44
cl_gya
Nu este medic/terapeut
cl_gya
am un bebe de 5 luni si este alaptat la san, are 5 mese pe zi si 1 noaptea, si are scaun de 3, 4 ori, este normal, tin sa precizez ca nu plance, doarme bine noaptea este vesel se joaca, gangoreste, imi puteti spune daca sa ma ingrijorez?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Scaunul la sugar
  •