Scapari de urina, dupa urinare

22-07-2010
reborn
Nu este medic/terapeut
reborn
Am scapari de urina de vreo 5-6 ani, am fost la medicul urolog, am facut vreo 2 analize la urina (deci nu e o cistita), am mai facut si-o uretrografie(si nimic anormal) si am renuntat sa ma mai duc la medic (pierdere de mult mult timp )

O detaliere a problemei: cand ma duc sa urinez nu am un jet normal e 20% tulburat -nu stiu exact cum sa explic aici;
spre final jetul scade si mai urinez cateva picaturi, dupa ce ies din baie mai urinez pe mine cateva picaturi, plus ca au fost momente cand mai aveam si niste usturimi dar foarte rar se intampla acest lucru;
dimineata in stare de erectie am 2 jeturi unul spre stanga si celalalt spre dreapta

Un lucru pe care l-am uitat sa-i spun medicului a fost ca acum 6 ani inchiriam jocuri pe consola si erau momente in care ma tineam mult.
2 comentarii
0
19-09-2011, ora 13:11
Doctorhouse
Nu este medic/terapeut
Doctorhouse
Prostata este o glandă care participă la constituirea lichidului seminal, cel ce poartă spermatozoizii. Această glandă este străbătută prin centrul ei de canalul prin care se goleşte vezica urinară.

Atunci cănd prostata se umflă, fie din pricina unui adenom de prostată, adică de boala necanceroasă, fie de cancerul de prostată, uretra de golire a vezicii urinare este sugrumată de prostată şi golirea vezicii este incompletă, iar urinarea este deasă şi cu jet slab.

Cum te uimeşte perfecţiunea alcătuirii fiinţei umane, stai şi te intrebi de ce Marele Creator n-o fi găsit altă soluţie ca scurgerea din vezica urinară să nu treacă prin nervul prostatei, fiind păndită de strangulare din cauza inflamaţiei glandei prostatei.Â



Anatomie

Prostata este de mărimea unei castane uscate, a unei nuci, adică dimensiunea este 2/3 cm. Prin creştere, ea poate ajunge la mărimea unei prune sau mai apoi a unei lămăi, iar cănd prostata este de dimensiunea unei portocale e vorba despre un cancer gradul III, iar cel mai grav grad de cancer inseamnă o prostată umflată de mărimea unui grapefruit.
Cancerul de prostată apare mai ales la periferia glandei, lăngă invelişul ei. Aşa că forma canceroasă nu aduce la inceput dificultăţi in urinare, indesirea micţiunilor şi negolirea vezicii.

Aceste fenomene de urinare deasă şi incompletă cu jet slab sunt simptome mai degrabă ale adenomului necanceros de prostată. Cum semnele acestea apar in boala canceroasă mai tărziu, se intămplă ca tumoarea canceroasă să fie descoperită tărziu, cănd deja s-au răspăndit metastaze in oase şi in alte zone. Cu atăt mai mult trebuie controlaţi cei care au antecedente in familie, adică au avut taţi sau bunici cu cancer de prostată. Descoperit in forme incipiente, cancerul de prostată se poate vindeca.



Medicamente

La inceputul bolii se pot prescrie medicamente. Unul dintre medicamente este alfablocant, care ajută la relaxarea colului vezicii şi al uretrei prostatice, astfel că fluxul urinar creşte cu 40% şi jetul de pipi este mai tare. Alt medicament este inhibitorul 5 alfa reductază, care blochează transformarea hormonului testosteron in dihidrotestosteron, ce stimulează creşterea prostatei. La inceputul bolii de prostată, in bolile uşoare şi medii, rezultatele cu medicamente sunt bune. Aceşti pacienţi trebuie insă monitorizaţi şi cănd medicamentele nu mai ajută la diminuarea simptomelor şi apar complicaţii se ajunge la chirurgie. Cănd cancerul este localizat şi nu depăşeşte capsula, operaţia scoate prostata cu capsulă cu tot şi se indepărtează şi ganglionii locali şi veziculele seminale. Circa 90% dintre cei operaţi in această fază trăiesc zece ani şi mai mult. Această operaţie de scoatere a prostatei cu inveliş cu tot se face fie prin chirurgie cu bisturiul, fie prin chirurgie laparoscopică miniinvazivă.





METODE. Dacă boala de prostată este adenom, deci boală necanceroasă, se scoate doar miezul prostatei şi rămăne invelişul, asta semănănd cu scobirea unei portocale, rămănănd coaja. Vărstnicii cu speranţă de viaţă mică sunt trataţi cu radioterapie, adică cu bombardament exterior de raze. Citostaticele nu prea dau rezultate in cancerele de prostată. Ele nu se dovedesc a fi eficiente. O metodă modernă este brahiterapia, adică introducerea cu un ac a unor seminţe radioactive chiar in prostată, in acest fel fiind atacată tumoarea din interior şi părjolirea se face chiar in conţinutul prostatei, fără să fie afectate ţesuturile vecine, ca in cazul radioterapiei din exterior.



CHIN. Urinarea deasă in necazurile de prostată apare mai ales noaptea, ziua existănd un control mai ferm al urinei. In mod normal, un bărbat fără necazuri la prostată nu urinează deloc noaptea sau maximum o dată. Cei cu suferinţe ale prostatei ajung să urineze de şapte-opt ori pe noapte, unii fac pipi din zece in zece minute şi nu mai dorm deloc, chinul fiind groaznic.

Ei au senzaţia că nu golesc vezica, şi chiar aşa se intămplă, iar jetul urinei este aşa de slab din pricina presiunii asupra scurgerii din vezică, incăt această urinare se numeşte urinare pe bombeul bocancilor.

O prostată normală are 15 grame. Cănd prostata inflamată impiedică scurgerea urinei prin uretră se produce o dilatare a vezicii umplută prea mult cu urină, apoi se dilată şi aparatul urinar superior, ajungăndu-se la complicaţii grave, cum ar fi insuficienţa renală şi chiar dializa.

Consulta un doctor neaparat!
0
19-09-2011, ora 19:09
reborn
Nu este medic/terapeut
reborn
La un urolg m-am dus de vreo 6 ori si nu mi-a zis ce am, asa ca am renuntat sa ma mai duc deoarece trebuia sa ma trezesc de la 6 si sa stau in picioare acolo vreo 4-5 ore.
Eu in general beau apa dimineata(vreo 2-3 cani), consider ca e un lucru sanatos. Nu mai stiu exact cat de mult ma duceam la baie inainte sa am problema asta, as putea totusi sa spun ca acum ma duc cam de 2 ori in plus fata de perioada in care nu aveam problema asta, noaptea ma duc maxim o data(in maxim o ora dupa ce ma pun in pat) la baie si asta in caz ca am baut apa.
Am facut o ecografie abdominala si nu mi-a gasit niciun adenom de prostată.

ps: n-am gasit niciun pret pe net la medicamentele recomandate
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.