Sarea de Bazna, un remediu pentru dureri reumatismale şi nu numai

22-08-2011
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sarea de bazna este un produs natural extras de la mare adancime, din subsolul statiunii balneare Bazna, din judetul Mures. Folosita empiric de sute de ani, reteta ei cuprinde substante de-a dreptul miraculoase pentru sanatate: solutii suprasaturate de ape minerale foarte bogate in cloruri de sodiu, potasiu, magneziu, calciu, precum si iodura si bromura de sodiu. Dupa evaporarea totala a apei din compozitie, rezulta un conglomerat de cristale uscate, care ulterior sunt ambalate si comercializate in capsule etanse de 25 si 100 g.
_

- Focul viu -

Istoria sarii de Bazna incepe in anul 1672, toamna, dupa caderea primelor brume, cand cativa ciobani care-si pasteau turmele la marginea unei paduri, vrand sa se incalzeasca, au facut un foc in apropierea unor balti sarate. Pe neasteptate, de la focul lor s-a aprins si apa din balti, care s-a acoperit cu limbi de foc albastrui. Vestea despre focurile vii descoperite la Bazna s-a raspandit imediat, intamplarea a intrat in legenda, fara ca cineva sa-i acorde insa atentie. Abia la inceputul secolului al XIX-lea, o comisie de medici si chimisti din Viena a venit la Bazna, pentru a studia efectele sarii de-acolo, precum si ale climatului zonei, propice curelor balneare. Istoricul statiunii incepe insa cu initiativa unor medieseni, care au reusit ca in urmatorii ani sa atraga un numar mare de turisti pentru cura balneara. Rezultatul a fost de exceptie: sute de persoane cu diverse afectiuni au plecat sanatoase acasa. La inceputul secolului XX, statiunea a cunoscut o perioada de dezvoltare substantiala, dobandindu-si o faima care a trecut de hotarele tarii. In prezent, statiunea Bazna se afla intr-o perioada de renastere. Ea este vizitata anual de turisti, care revin sistematic, atrasi de eficienta tratamentelor.
Sarea de Bazna este un remediu natural cu aplicare externa, sub forma de comprese, cataplasme, bai locale, partiale sau totale, cu beneficii certe pentru sanatate, contribuind la ameliorarea sau vindecarea unei mari varietati de afectiuni. Efectul se datoreaza capacitatii ei de fi absorbita si asimilata rapida de organism, fapt confirmat de traditia indelungata a folosirii ei.
_

- Tratamente cu sare de Bazna -

Profilactic

Se recomanda persoanelor sanatoase, in scopul fortificarii organismului, a sistemului osos, locomotor, pentru imbunatatirea laxitatii ligamentare si musculo-articulare, in special pentru sportivi, dansatori profesionisti, balerini.

Terapie generala

* Boli si afectiuni reumatismale cu caracter inflamator cronic (stari alergice articulare si abarticulare dupa reumatisme articulare infectioase).
* Poliartrita reumatoida (poliartrita cronica evolutiva).
* Spondilita anchilozanta si spondiloze de toate felurile.
* Artroze si poliartroze (coxartrozele, gonartrozele, osteoporozele).
* Discopatiile lombare si spondilozele lombare fara fenomene hiperalgice de lumbago sau lombosciatica, fara semne nevritice sau cu deficit motor grav.
* Discopatiile dorsale si spondilozele dorsale.
* Discopatiile cervicale si spondilozele cervicale.
* Manifestari abarticulare izolate, pure sau asociate (localizari pe tendoane - tendinite, bursite, tenosinovite).
* Localizari pe muschi: mialgii, mioze, amiotrofii, tendinoze.
* Localizari pe teci fibroase: aponevroze, fascii, periost.
* Periartritele cu blocare partiala sau totala a mobilitatii umarului.

Afectiuni ortopedice

* Sechele dupa fracturi, entorse, luxatii, consolidari intarziate, fracturi vindecate sau tulburari circulatorii si trofice reziduale, redori articulare post-traumatice sau dupa imobilizare.
* Stari post-traumatice, stari post-chirurgicale ortopedice.

Afectiuni ale sistemului nervos

* Radiculite, poliradiculite, plexite, nevrite, polinevrite.
* Sechele post-traumatice ale sistemului nervos periferic, care nu necesita interventii operatorii, cu semne clinice obiective de restabilire functionala.

Boli ginecologice

* Inflamatii cronice ale uterului si organelor anexe, sterilitate primara si secundara, hipoplaziile uterine, nevralgii pelvine, unele tulburari menstruale, sechele postoperatorii.
_

- Modul de folosire -

* Pentru comprese: 25 g Sare de Bazna dizolvata intr-un litru de apa calda (1 doza mica).
* Pentru cataplasme: 25 g Sare de Bazna umezita si impachetata intr-o fasie de tifon.
* Pentru bai locale: la picioare (glezne si genunchi), la maini (cot si umar) - 100 g (1 doza mare).
* Pentru bai partiale: in pozitia sezut - 200 g (2 doze mari).
* Pentru bai generale: 300 g (3 doze mari)/ 40-50 litri apa.
Asalt Antireumatic, o formula originala de Gel cu Sare de Bazna,  este o solutie traditionala si accesibila pentru calmarea si ameliorarea durerilor reumatice si musculare. Totodata este o alternativa pentru cei care sufera de afectiuni reumatice sau musculare dar le sunt contraindicate baile la cada cu apa sarata precum si pentru cei care  nu au timpul sau banii necesari efectuarii unui tratament complet la o statiune balneo-climaterica.
Se aplica zilnic, direct pe piele, masand usor. Pentru o mai buna actiune a elementelor active se acopera zona cu o folie impermeabila. Se lasa sa actioneze ( de la 1 ora la 10 ore - respectiv o noapte). In cazul aparitiei unor iritatii, se spala cu apa. Nu are contraindicatii.
_

- De unde se poate cumpara -

* Sarea de Bazna se gaseste in toate magazinele naturiste din tara.
* Produsul se livreaza si sub forma semilichida, pentru utilizarea in baze de tratament si recuperare (micropiscine). Sarea fiind complet dizolvata, nu infunda filtrele sau instalatiile de reciclare a apei. La cerere, produsul poate fi odorizat.
* Sarea de Bazna poate fi achizitionata si de la producator, la pret mai mic (cautati pe google "sare de bazna");
* Produsul a fost testat dermatologic si este agreat de autoritatile medicale din Romania.
_
Copyright informaţii © Formula As şi saredebazna.ro
1 comentarii
0
28-01-2014, ora 21:15
danb30
Nu este medic/terapeut
danb30
Astea ce scrii tu sunt niste prostii imense... Bolile reumatice tin de muschi...muschii strang...cand strang pun presiune pe articulatii...1 te dor muschii ca sunt incordati la maxim 2 te dor articulatiile pe care muschii stransi la maxim pun presiune! De ce strang muschii? Pentru ca e alimentat de un focar care produce inflamatie..acel ceva ce produce inflamatie produce in fiecare secunda non stop...zi de zi 24 de ore din24 fara oprire. Acea inflamatie cronica care da acel reumatism de care vorbesti tu...daca citesti..teoria inflamatiei cronice o sa vezi ca..inflamatia cronica e asociat cu o zona extinsa...adica pe o suprafata mare. Ca inflamatia sa ajunga in ani sa se extinda pe o suprafata mare...ea de fapt distruge anumite structuri le fibrozeaza..e ca dupa razboi.tu vii cu cataplasme puse pe piele? Sa faca ce mai exact?sa.ti repare fibroza instalata?cum scoate cataplasma ta inflamatia produsa de corp?ca eu nu inteleg mecanismul.adica sa presupunem ca o pun pe piele..ea intra si repara capilariile muschilor care sunt un pic cam distruse? Pai nu are cum..logic nu are cum...pentru ca jetul cu care corpul produce inflamatia incontinuu e ca un robinet.tu pui cataplasma...ia sa presupunem...substantele din cataplasma intra in piele se duc sa repare...dar in secunda 1 sunt anihilate...pentru ca jetul cu care corpul produce inflamatie e mult mai puternic decat ceea ce intra din cataplasma in mine. Iti dau un exemplu...e ca si cum eu am o masina plina de noroi...tu vii cu un furtunas cu care vrei s.o speli..iar eu langa mine am un furtun de turnat beton.deasupra masinii pe unde curge noroi pe masina...ai senzatia ca o sa cureti ceva? Eu o sa astup masina in noroi mai repede decat dai tu cu furtunul. Nu.mi place ca vii cu lucruri care nu sunt logice! Am observat si eu de cand m.am pus sa studiez boala asta..ca e o intreaga filiera care scoate bani buni dupa urma bolnavilor cu rezultate zero!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
03-11-2023, ora 13:20
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Carbunele vieții
Carbon Elixir
Conține molecula C60 - Premiul Nobel. Superantioxidant este de 172 de ori mai puternic comparativ cu vitamina C, antiaging, protecția împotriva radicalilor liberi și radiațiilor 5G, booster imunitar, îmbunătățirea funcției creierului, accelerarea creșterii părului, îmbunătățirea performanțelor sportive, crește semnificativ rezistența generală a organismului.
Vezi detalii
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: