Sarcina imediat dupa avort?

31-05-2007
taniusk
Nu este medic/terapeut
taniusk
Buna ziua. Problema mea este ca pe 5 mai a trebuit sa fac o intrerupere de sarcina in 10saptamani de evolutie(din cauza unei gripe in sapt.6), iar in mod normal ar trebui sa-mi vina menstruatia zilele acestea, dar totusi nu am simptome premenstruale, din contra, am impresia ca sunt cumva asemanatoare cu starile din timpul sarcinii (mai exact: dureri usoare abdominale, usoara oboseala si ameteala dimineata, somnolenta in unele zile si din contra insomnie in altele - nu am avut nici atunci nici acum stari de greata, voma, etc). Intrebarea mea este in cazul in care am ramas din nou insarcinata (desi am avut doar 3 contacte sexuale in care partenerul ejacula in exterior si imediat dupa contact faceam spalaturi vaginale) pot pastra copilasul? Exista riscuri pentru dezvoltarea lui daca nu a fost pauza macar de un ciclu menstrual? Astept raspuns cu nerabdare si multumesc anticipat.
4 comentarii
0
31-05-2007, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
1. Este posibil să fiţi din nou insărcinată. Aceasta se explică prin faptul că după avort de regulă vine mai intii ovulaţia şi apoi menstra.
2. După avorturi este bine să nu aveţi raporturi sexuale 3 săptămini (6 săptămini după unii autori).
3. Nu există risc crescut de malformaţii faţă de o sarcină care s-ar fi dezvoltat in alte condiţii.
4. Se pare că este nevoie de consiliere in cazul dv: nu ar strica să ţineţi legătura cu medicul de familie.
0
21-11-2010, ora 12:22
marymary2528
Nu este medic/terapeut
marymary2528
buna ziua..am si eu o intrebare.am facut un avort pe 5noiembrie si am avut contact exact la 2 sapt, e posibil sa fi ramas insarcinata?imi este frica si daca sunt o sa l opresk dar nu stiu daca sunt riscuri sa am probleme de sarcina sau copilu nu stiu ce sa fak imi dati un sfat va rog frumos.inca un avort nu as putea suporta si asa repede nu este normal cel putin vreau sa decurga normal sarcina sa nu am probleme nici eu si nici copilu va multumesk.
0
02-07-2013, ora 21:45
An33
Nu este medic/terapeut
An33
Buna seara, pe 27 iunie am facut un avort nu am avut dureri sau sangerari, abea a 5-a si a6-a zi am avut sangerari foarte putin, dupa 6 zile de la interventie am avut contact sexual neprotejat si a ejacuat in mine exista riscul 100% sa raman imediat gravida? mentionez ca am fugit imediat la baie si am incercat sa ma curat si am avut si putin sangerari imediat dupa contactul sexual..banuiesc ca sa scurs tot. Va rog sa imi raspundeti sunt speriata.Nu vreau sa ajung la al 3-lea chiuretaj.
0
27-07-2013, ora 08:39
Elllla23
Nu este medic/terapeut
Elllla23
Daca am facut'o cu o zi inainte de intrerupere neprote4jat exista riscul sa fi ramas insarcinata iar?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul