Sarcina gemelara 8 saptamani, una oprita in evolutie la 6 saptamani

25-11-2013
Ionica29
Nu este medic/terapeut
Ionica29
Am 29 de ani si am ramas insarcinata pt prima data. am facut o ecografie endovaginala si mi s-a spus ca am un sac gestational de 8 saptamani care are embrion cu activitate cardiaca si inca un sac gestational care s-a oprit in evolutie la 6 saptamani dar in care nu se vede embrion. Mi s-a dat tratament cu acid folic, utrogestan si no-spa si mi s-a spus ca e posibil sa am sangerari ca sa elimin saculetul a carui activitate e oprita...Credeti ca acest saculet cu activitatea oprita poate afecta pe celalalt? daca iau utrogestanul pt mentinerea sarcinii se mai poate elimina sacutul fara activitate? sa fie oare problema aceasta un semn ca si cel de-al doilea cu embrion ar putea avea probleme? Imi doresc foarte mult bebele...dar sunt ingrijorata pt ca deja au inceput dureri de burtica...e drept nu-s permanente dar sunt..
3 comentarii
0
09-12-2013, ora 15:19
Dr. Clinica Marie Stopes Romania
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Clinica Marie Stopes Romania
Buna ziua,

Continuati tratamentul cu Utrogestan, Acid folic si No Spa. Sarcina oprita in evolutie nu va influenta sarcina de 8 saptamani. Sacul mai mic se poate resorbi in cazul in care nu se elimina.

O zi frumoasa!
0
27-12-2013, ora 00:14
ShAmira
Nu este medic/terapeut
ShAmira
Eu am avut inca de la inceput un punga cu sange situat din fericire in partea opusa a embrionului.mi s-a dat prontogest care contine progesteron pentru sustinerea sarcinii si clexane care este un anticoagulant pentru a ajuta embrionul sa se fixeze mai bine si pentru a elimina usor usor punga de sange.aveam scurgeri maronii care deveneau si negricioase.dupa 1 luna de tratament s-a eliminat complet.fara tratament nu as fi reusit.punga de sange probabil crestea si exista riscul de a impinge embrionul afara.din fericire a fost eliminat.in cazul tau este tot ceva similar.poate chiar mai usor pentru ca nu exista roscul de a creste sacul fara embrion.si poate chiar fi resorbit.dar progesteronul este esential in primele 3 luni.dupa 3 luni, placenta isi incepe singura activitatea de a produce progesteron si de aceea si scade riscul de avort spontan.
0
16-10-2014, ora 23:09
corina.matei
Nu este medic/terapeut
corina.matei
buna seara.cu aceasi problema ma confrunt si eu.dar eu abia acum sunt in 8 sapt..cum a decurs sarcina?ati eliminat celalalt sac?va rog spuneti mi si mie sunt fff ingrijorata...multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Concepția gemenilor - metode
  • Sarcina gemelara
  •