Sanse recuperare dupa extragere corp metalic din cornee

04-02-2015
drerd
Nu este medic/terapeut
drerd
Pe 23.01 mi-a sarit un corp metalic in ochiul drept, in cornee, in dreptul pupilei. Fiind navigator n-am putut merge la doctor imediat, pe 24.01 mi-a fost extras 70% din corpul strain pe vapor, iar restul a ramas acolo.
A fost extras pe 26.01, impreuna cu inelul de rugina din jurul lui. Doctorul a folosit intai un ac indoit pentru a scoate corpul strain si apoi un fel de freza pentru inelul de rugina.

A doua zi dupa interventie vedeam bine, dar apoi 3-4 zile am avut dureri/tensiune in spatele ochiului, ca de muschi incordat si nu vad foarte bine, cam 85% din cum vedeam normal. Acum durerile/tensiunea au disparut dar vederea tot afectata e.
Ca tratament mi s-a dat Systane, o picatura la 6 ore, o saptamana.

Nefiind in tara imi este greu sa vizitez un doctor de incredere, dar totusi o sa merg la unul aici. Imi puteti spune ce as putea face in cazul asta ? Interventia anterioara a fost facuta ca la carte sau.?
1 comentarii
0
04-02-2015, ora 20:51
drerd
Nu este medic/terapeut
drerd
Am fost la alt medic, se pare ca mai aveam un corp minuscul în cornee. Mi l-a extras cu un ac, a aplicat un antibiotic, mi-a pus un bandaj şi a spus sa îl ţin o zi.
Ca tratament mi-a prescris Lotemicin, o picătura la 3 ore timp de o săptămână, (un amestec de corticosteroizi şi antibiotice) şi Toptear, un lubricant, o picătura la 6 ore timp de o săptămână.
Rog un medic oftalmolog să-mi confirme dacă tratamentul este ok pentru o recuperare fără probleme.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Corneea dezvoltată din propriile celule ar putea fi o soluție la deficiențele de vedere
  • Administrarea antibioticelor oftalmologice intracornean
  • Curiozitate: cum cresc ochii?
  •