Sangerare de nidatie sau ciclu? Sunt insarcinata?

29-06-2008
mdiana
Nu este medic/terapeut
mdiana
Pe 2 iunie am inceput sa iau anticonceptionale, dar nu le-am luat corect. Am luat prima pastila in ziua a 6-a (facusem o pauza de 2 luni si era primul blister). Desi stiam ca pot incepe pana cel tarziu in ziua a 5-a pentru a fi protejata si ca in acest caz oricum este bine sa folosesc mijloace de bariera timp de minim o saptamana, n-am intrerupt blisterul si am continuat sa le iau. Pe 4 iunie am facut sex cu prietenul meu, ne-am protejat, dar el a avut un mic accident si i-a alunecat prezervativul. Nu a ejaculat in mine, dar speriata fiind de posibilitatea unei sarcini am fugit la farmacie si intr-o ora am luat postinor2 (si a doua pastila la 12 ore conform prospectului). Prima mea intrebare este pot avea probleme daca am luat postinor si in acelasi timp foloseam si contraceptive (eram la a 3-a pastila)?

Dupa aproximativ doua saptamani pe 24 iunie am facut sex neprotejat cu prietenul meu (luam deja de doua saptamani si ceva anticonceptionale, mai aveam 5 pastile de luat). A ejaculat in mine si de data asta nu am mai apelat la postinor deoarece stiam ca poate avea efecte secundare daca este luat atat de des (abia ce luasem unul cu doua saptamani inainte). Initial nu mi-am facut griji, dar acum incep sa apara niste semne si nu stiu daca e vorba de nidatie sau de cilcu.

Ideea e ca mie imi vine ciclul foarte regulat. Cand iau anticonceptionale in a 3-a zi de cand termin blisterul si dureaza destul de mult cu sangerari abundente. De data aceasta a intarziat o zi (a fost ziua a 9-a de la contactul neprotejat) si a durat putin 2-3 zile si au fost doar cateva pete (mult mai putin decat era normal). Cand am vazut asta m-am gandit automat la nidatie si la faptul ca sunt insarcinata.

Pe de alta parte, exact in perioada asta am sustinut si licenta si am fost foarte stresata din cauza asta. In plus sangerarea, desi mult mai slaba decat de obicei nu mi s-a parut ca ar avea o alta culoare mai inchisa sau ceva de genul. In plus am avut simptome specifice menstruatiei. Cam cu 5-6 zile inainte sa se produca m-au durut sanii (desi mai putin decat in mod normal) si in ziua de dinainte si in prima zi de sangerare am avut dureri abdominale destul de puternice. Din cate stiu procesul de nidatie nu presupune dureri...

Am uitat sa va spun, dar mie dupa postinor nu mi-a aparut acea sangerare de privare (eu am mai folosit postinor si in trecut si nici atunci n-a aparut cei drept dar n-au fost probleme).
3 comentarii
0
29-06-2008, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Cele relatate nu au legatura cu nici o nidatie, in schimb pot avea legaturacu bramburirea ciclului provocata de efectul aditiv al reluarii anticonceptionalelor si al Postinor-ului. Este de presupus ca problema se va rezolva de le sine in urmatoarele saptamani, daca nu veti mai abuza de Postinor.
0
26-08-2008, ora 00:00
juncu alexandra
Nu este medic/terapeut
juncu alexandra
Buna ziua!In primul rand vreau sa va felicit pentru acest site!Am o mare rugaminte pt domnul doctor Dragomir!Am o problema si as vrea sa imi raspundeti daca puteti si sa imi dati un sfat pt ca nu stiu ce sa fac!Pe data de 03.07.2008.am avut contact sexual cu prietenul, insa in timpul actului s-a rupt prezervativul fara ca sa simtim!A doua zi cam la 12 ore am luat prima pastila de postinor.A doua zi am luat-o pe urmatoarea, tot la 12 ore.Cam la 7 zile dupa am avut o sangerare care a tinut 4 zile, un fel de menstruatie, cred ca e vb de acel ciclu fals, datorita postinorului.Mie menstruatia tr sa imi vina pe data de 24.07, dar nu avenit.si de atunci nu am mai avut menstruatie, absolut deloc.Am facut teste de sarcina, cam patru, ultimul pe data de 21.08, si toate au iesit negative.Va rog ajutati-ma!Va multumesc!
0
13-01-2010, ora 20:39
psihorox
Nu este medic/terapeut
psihorox
buna seara
am si eu, ca de altfel toata lumea care intra pe forum, o dilema: este posibil ca toate cele 5 teste de sarcina pe care le-am facut (mentionez de la producatori diferiti, in momente diferite) si care au iesit toate pozitive (ce-i drept a doua liniuta nu era la fel de pronuntata ca prima dar vizibila la toate) sa fie gresite?
am avut cm pe 13 dec, e foarte regulat (cu o precizie de ceas elvetian chiar) si teoretic trebuia sa-mi vina pe 10 ian; in schimb (cand eram convinsa ca sunt insarcinata) m-am trezit in data de 13 ian cu dureri abdominale ca la ciclu si cu sangerari (nu asa de abundent ca la un ciclu obisnuit dar totusi).
voi merge cu siguranta la un specialist dar pana atunci.ma poate lamuri cineva?????
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul