Am mancat o supa de pui si mi-a ramas in gat un os

30-04-2008
cris22x
Nu este medic/terapeut
cris22x
Am sa incep cu o poveste nemuritoare, vreau sa explic cat mai bine poate ma puteti ajuta cu ceva.
Stiu ca poate par cel mai mare prost de pe pamant in momentul asta dar o sa incerc sa fiu cat se poate de sincer.
Acum doua saptamani jumate am mancat o supa de pui si am inghitit un os, bine, nu l'am inghitit, mi'a ramas in gat, am incercat cu paine, m'am chinuit, am vazut ca nu reusesc si m'am culcat sperand ca rezolv problema dimineata. Dimineata m'am asezat la masa si am mancat, si am simtit cum am inghitit osul respectiv, ok toate bune si frumoase dar totusi simteam o intepatura pe acolo, o jena si inghiteam mai greu. Mi'am zis.. nu'i nici o problema mi'am facut o leziune acolo bla bla, am fost la ORL i'am explicat cucoanei situatia ( la o policlinica cu plata ). M-a consulatat asistenta nicidecum doctora ( ea nu se deranja sa se ridice de pe scaun, era prea ocupata cu ziarul ). S-a uitat in gatul meu si mi'a zis : nu vad nimic, nici urma de os, nici altceva, ai doar o infectie in gat, s-a inflamat putin, iti dau niste antiinflamatoare si trece. Ok, tot atunci am observat ca am limba incarcata, lucru care nu mi s-a mai intamplat. M'am dus linistit acasa, am luat tratamentu ( Ospen, Decasept, Aspirine ) si dupa doua zile ma simteam mai bine, nu ma mai intepa in gat, nu ma durea, dar totusi simteam ca si cum am faringele inflamat pt ca inghiteam foarte greu. Am zis ca daca "doctora" spune ca nu'i nimic sa las asa, beau ceaiuri, nu mananc fierbinte, etc. De atunci au trecut doua saptamani, inghit greu, mai nou ma cam ustura gatul o zi, dupa care trece si iar ma ia, nu e o usturime grava, pur si simplu un discomfort, simt un gust acru in gat, gura, cateodata e amar, nici eu nu mai stiu daca ma credeti. Bineinteles eu din ce m'am uitat in oglinda, in afara de limba albicioasa nu vad nimic. Chestia e ca nu'mi mai trece, se amelioreaza azi, maine iar simt asa. In seara asta pe langa acreala din gura daca imi fortez putin gatul scot niste "puroi" daca ii pot spune asa, sa zicem saliva alba concentrata... La fel inghit greu, deja sunt complexat si la masa am cana de apa langa mine de frica sa nu'mi ramana prin gat. Simptomele sunt reale, nu am boli inchipuite, ca am auzit ca exista si asa ceva. Daca era ceva mai grav presupun ca "doctora" ar fi observat nu ? Nu pot sa cred ca o simpla infectie in gat poate dura atat. Nu ma deranjeaza usturimea si gustul acru, ma deranjeaza ca nu pot inghiti cum trebuie. Ospenu, decaspetu si aspirinele alea n'au facut minuni, as mai cumpara o data dar imi e ca dau niste bani aiurea. Am luat site'u asta de la cap la coada si deja m'am speriat si mai tare. Streptococ ? rinita ? faringita ? amigdalita ? sincer nu mai inteleg.
Nu sunt speriecios din fire insa mi'am pierdut complet increderea in doctori pentru ca majoritatea ori nu te baga in seama ori te trateaza cu indiferenta, stiu ca doar nu o sa puna suflet pentru fiecare in parte dar o doza de interes nu ar strica. Ce'i de facut ? cumpar ceaiuri minune de pe toate siteurile fantoma ? i'au iar ospen aspirine ? Nu sunt un caz disperat, insa deja a inceput sa ma enerveze. Tare imi e ca ma duc maine la doctora de familie ( pe care nu o cunosc, ca nu am prea avut probleme de sanatate ) si imi da trimitere la vreo doctorita prefacuta fara chef de munca si plictisita.
Precizez ca nu fac febra, nu ma DOARE gatul la propriu, nu am nasul infundat, nu prezint simptome de raceala, n'am avut probleme de sanatate recent, n'am facut absolut nici un tratament
12 comentarii
0
30-04-2008, ora 00:00
tigeratlantic
Nu este medic/terapeut
tigeratlantic
e cam dubios... fati o radiografie sa vezi daca ai ceva vreun os, rana

Decaseptul e foarte bun pentru puroi


nu mai scoate puroiul afara ca nu e bine, daca inghiti puroiul sa nu se intample ceva si mai rau, deci pana nu iti faci o radiografie ceva sa vedem daca ai ramasita de os, rana ceva nu dau diagnostic

precizez ca sunt medic ORL
0
30-04-2008, ora 00:00
tigeratlantic
Nu este medic/terapeut
tigeratlantic
eu banuiesc ca ai, , puroi la amigdalita', uitete mai atent la amigdalite, vezi ceva dubios, alb? daca ai intradevar puroi foloseste Lekoklar, antibiotice dar totusi o radiografie nu ar strica
0
30-04-2008, ora 00:00
cris22x
Nu este medic/terapeut
cris22x
deci inca am sentimentul de "corp strain" in gat. Pe baza asta am mers si atunci la ORL pentru ca stiam ca am inghitit osul respectiv si totusi simt o iritatie acolo, ca si cum ar fi o zona uscata. Dupa ce am luat ospenul nu mai simteam iritatia respectiva acolo adica nu ma mai "intepa" "zgaria" nimic. Pur si simplu cateva zile m'am simtit bine, pt ca puteam sa inghit normal dar nu trecuse de tot. Nu stiu ce sa zic. Chestia ciudata e limba, am o depunere alb galbuie de la jumatatea ei spre gat si cu cat inainteaza spre interior cu atat pare mai "plina".
E o coincidenta ? Nu o aveam asa inainte sa se intample episodul cu osul. Am mancat in seara asta si inghit destul de greu, beau apa pentru ca am impresia ca imi raman resturi de mancare acolo. Deci sincer in momentul asta m-ati readus la stadiul initial cand credeam ca mi-a ramas ceva in gat.Eu nu ma pricep la anatomie, nu stiu de unde incepe limba dar sa zic ca iritatia asta e undeva la baza ei. Nu vad nimic pe amigdale, sunt putin cam rosii.. nu le'am verificat mereu sa stiu exact cum arata cand sunt ok, dar presupun ca e normal.
Am baut un ceai cald astazi si cred ca ala nu mi'a facut bine. Am inteles ca maroritatea iritantilor sunt mancaruri crocante, fierbinti si orice ar putea sa ma zgarie. O sa merg la doctora de familie si ii explic situatia sa vad unde ma trimite, fac si radiografia.

Daca mai vrea cineva sa'si dea cu parerea poate sa o faca...
I
0
30-04-2008, ora 00:00
cris22x
Nu este medic/terapeut
cris22x
Imi cer scuze pentru double post. In caz ca e o rana, presupun ca fiind pe faringe se vindeca foarte greu pt ca e o zona sensibila. Si daca mananc cald, fierbinte, ii incetinesc vindecarea ? Mi-am adus aminte ca atunci cand am mers la consultatie, am intrebat eu, daca am o zgarietura acolo si ma inteapa cand inghit e posibil sa mi se para ca e inca un os acolo ? Si mi-a spus ca da, am senzatia de corp strain in gat.
Daca ar fi asa, ar trebuie sa repet tratamentul cu ospen aspirine si decasept si sa incerc sa beau lichide reci ceai, lapte si mancaruri moi ?
Bine ca oricum merg la doctor iar...
Multumesc
0
01-05-2008, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Este bine sa faci un exudat faringian+antibiograma..(ca sa nu ei antibiotic la intamplare )
depunerele pe limba se intalnesc..in cazul unei micoze local...sau in cazul unei probleme gastrice...aciditate marita, reflux gastro esofgian.
vorbeste cu med. de familie despre regimul tau alimentar, cere o trimitere la exudat si peste cateva zile o sa fie clar ce tratament trebue sa urmezi!
0
01-05-2008, ora 00:00
tigeratlantic
Nu este medic/terapeut
tigeratlantic
Nu lua antibiotic la intamplare!dar totusi este bine sa vedem daca ai ceva acolo, sa nu ramana asa cu impresia!Numai bine!
0
01-05-2008, ora 00:00
cris22x
Nu este medic/terapeut
cris22x
Astazi ma simt mult mai bine, nu mai simt "corp strain" si inghit mult mai bine. Si depunerea de pe limba incepe sa dispara si puroiul respectiv nu mai e.
Mi s-a recomandat exudat, multumesc, o sa merg la medic ca sa fiu sigur.
0
04-05-2008, ora 00:00
tigeratlantic
Nu este medic/terapeut
tigeratlantic
la exudat o sa afli sigur ce ai, este cea mai buna forma daca nimic nu era concret inainte!
0
07-05-2008, ora 00:00
doncescuanca
Nu este medic/terapeut
doncescuanca
Buna ziua. Ma numesc Anca, sunt din Constanta.Am o fetita de 10 ani. Acum trei ani am constatat ca nu vede bine cu ochiul drept, in sensul ca nu respecta liniile caietului de clasa 1. Nu am realizat decat la sfarsitul anului scolar ca fetita mea nu vede bine. Am fost de atunci la circa 7-8 medici, din Constanta si Bucuresti. După consultatie, acestia mi-au spus ca fetita are hipermetropie inegala, respectiv diferenta foarte mare intre dioptrii: 1, 75 la stangul si variabil 3-4 la dreptul, ca are afectat nervul optic drept, ca este genetic si ca acest lucru este pentru toata viata, nu se poate trata, nu se poate opera.Toti medicii mi-au spus ca este afectat nervul optic drept, că nu au mai vazut asa ceva si asa trebuie sa traim cu ideea ca nu putem face nimic.La vremea respectiva, am fost foarte speriata mai ales ca nici eu nici sotul meu nu avem probleme oculare. Fetita a purtat ochelari conform medicatiei, ne-am chinuit cu exercitii oftalmologice, cu ocluzor la ochiul bun pentru a-l forta pe cel drept, afectat. In aceasta iarna, fetita a avut un gangion la gat, umflat in partea laterala. Am zis ca este o raceala si, cum fetita are si amigdalele mărite, m-am gandit ca trebuie sa fie de la acestea. M-am gandit ca nu poate fi otita sau oreion deoarece nu i s-a umflat decat pe o parte a gatului, sub ureche. Am fost la urgenta, avea roşu în gât, mi s-a dat tratament pentru raceala si si-a revenit imediat. Cu toate acestea, medicul de la urgente, o doctorita in varsta de la Sinaia, mi-a sugerat sa ma duc la un endocrinolog pentru un control la glanda tiroida. Am ras atunci si mi-am spus ca este ceva trecator si ca in mod sigur nu poate fi vorba de glanda tiroida. Cu toate acestea, am ascultat acest sfat, am fost la trei medici endocrinologi la Constanta si Parhon.Am facut analizele specifice TSH, FT4, ATR.Cu stupoare am constatat ca, fetita mea, desi are 10 ani, 1, 55 m si 52 kg, deci foarte inalta pentru varsta ei, o greutate peste medie, de fapt, are lipsa acuta de hormoni, are hipotiroidie, si ca si acest lucru este genetic. De circa o luna a inceput tratament cu Euthyrox 25, o pastila dimineata. Am fost efectiv socata ca ambele probleme sunt "genetice" si am cautat pe internet daca cele doua se pot asocia si sa existe aceeasi cauza. Am constatat ca se poate face RMN sau CT pentru a vedea ce probleme sunt la nervul optic. La centrul de imagistica mi s-a cerut trimitere de la medicul oftalmolog.Le-am solicitat la doi medici oftalmologi trimitere pentru RMN. Stupoare insa: unul dintre oftalmologi- persoana destul de in varsta , cu experienta, iesit la pensie de la judeteanul din Cta, mi-a spus ca nu vrea sa-mi dea trimitere ca o sa-l creada tampit cei de la RMN, in conditiile in care fetita mea are ceva genetic la nervul optic si cu ideea asta trebuie sa ne consolam, sa termin cu ideile astea idioate care-mi vin peste noapte. La al doilea medic, am fost refuzata categoric, nici nu a auzit de fisa sau de bilet de trimitere. Cred ca avea aceeasi parere cu cel dinainte. Initial, am crezut ca este o intelegere intre specialisti si cei de la RMN, sa nu se mai dea trimiteri, pentru a nu se mai solicita plata de la CAS, ca să se plateasca consultatia cash de catre particular ( desi platesc la asigurari şi CAS sume enorme lunar ). Stiu ca oricum a fost o problema cu aceste plati, reprosuri intre CAS si centrul de imagistica din Cta, ca se fac plati partiale, se cer si bani de la bolnavi si de la CAS (oricum problema nu trebuia sa ma afecteze pe mine ca si asigurat, dar asta este). Nu-i nimic, mi-am zis, o sa suport consultatia, este 6, 7 mil. lei Rol. Am dus-o pe fetita la RMN. Am negociat cu ea sa stea cuminte 50 de minute . Orice, mi-a spus fetita, dar sa nu-i faca injectie. Are o frica morbida pentru injectii ! Asa ca i s-a facut RMN nativ fara substanta de contrast. M-am dus acolo sustinand sus si tare ca fetita mea are o problema la ochiul drept, nu vede bine, are probleme cu nervul optic.Cu frica, m-am gandit ca si problema lipsei de hormoni sa nu fie data de vreo conjunctura intre hipofiza si nervul optic sau chiasma optica asa cum am mai citit pe internet. Cei de la RMN, multumiti ca fac totusi plata cash, mai ca nu mi-au reprosat ca nu prea stiu ce spun, ca fetita este cam mica, ca multi adulti nu au suportat si au plecat in timpul examinariii.Ce tot îi dau intr-una cu nervul optic drept, ca fata nu vede si este posibil sa nici nu ma fi luat in serios prima data. In cele din urma, s-a constatat ca de fapt nu este vorba de niciun nerv optic drept afectat. Are o sinuzita sfenoidala cronica si mastoidita stanga. Punct. Nu inteleg nici acum de ce timp de trei ani 7 medici oftalmologi nu mi-au sugerat macar sa fac si un consult ORL daca nu chiar mai mult RMN sau CT. Oameni buni, treziti-va ! Ce îi costa sa-mi dea un sfat minim, ca pot sa fac ceva putin mai mult decat un simplu consult ofta, in conditiile in care am fost numai la cabinete medicale particulare nu la spitale unde ma gandeam ca m-ar fi tratat cu superficialitate. NIci la particular nu au rabdare, se grabesc, nu-ti accepta intrebarile, nedumeririle, unul dintre medici mai ca nu m-a facut sa plang. A tipat efectiv la mine. Eu întrebam cat timp sa continui cu medicatia - are o sacosa de medicamente de luat si are totusi 10 ani, mi-este mila de ea - daca se poate face operatie cu laser pentru dioptrie si la ce varsta , daca se poate face operatie pentru ameliorarea nervului optic. Nu sunt oftalmolog!. Mi-a tipat ca ce tot îi dau intr-una cu operatia, nu inteleg ca nu vede si nu ca vedea mai bine niciodata! Nervul optic nu se opereaza. Am inteles asta acum dar nu am inteles de ce tipa pe banii mei. Poate îmi explica si mie cineva... Eram doi pacienti in acelasi timp intr-un cabinet de circa 10 metri patrati, nu exagerez : pentru fetita mea, medicul îi dicta asistentei sa scrie ce medicamente să ia si cum, iar celuilalt pacient îi îi cerea sa privească peste capul meu la tabloul cu litere si cifre. De fapt, cred ca eram prea aproape de el si nu vedea peste mine.De tot rasul! Dar accept orice, orice, numai sa fie bine pentru copilul meu. Acum ca m-am desteptat, pot sa fac si medicina, nu? Am terminat dreptul si ASE-ul si fac studii în continuare. Chiar trebuie sa fac si medicina? Ce parerea aveti dragi oameni buni? Cei care nu ţipă ! Si sa va mai spun ceva. Am mai fost si la un spital renumit din capitala, nu dau adrese si nume, de jena, auzisem despre un medic ofta foarte bun, recomandat, de alti pacienti. M-am interesat telefonic cand este de garda, am luat chiar si trimitere de la medicul meu de familie, de frica sa nu ma lase la poarta sa intru in institutie, că la particular nu-ti trebuie, nu-i asa ? Aveam nevoie doar de un sfat, de o consultatie, chiar si la cabinetul privat al medicului, că nu ştiam unde are cabinet particular. Stupoare, medicul a început sa tipe la copilul meu iniţial, apoi la mine, ca o urmărim, a ţipat la asistente în faţa altor pacienţi internaţi, oameni în vârstă, operaţi la ochi; le-a cerut asistentelor să se facă " o anchetă" - exact aşa s-a exprimat- ce asistentă a fost de serviciu când eu m-am interesat telefonic care este programul acesteia pentru pacienţi. De groază! Oare li se face acestor medici vreodată şi un consult psihiatric? Sau sunt doar consideraţi cei mai grozavi din start şi asta este. Crede-ţi-mă, nu aţi văzut încă totul şi nu aţi auzit încă nimic. Există oameni traumatizaţi psihic de către medici la care s-au dus să se trateze şi ori au fost superficiali cu ei, ori le-au făcut viaţa un iad ţipând la ei. Eu îi cred pe medicii din spitale că au salarii mici şi de aceea sunt stresaţi! Dar cei de la particular ce au? Stresul banilor! Nu se gândesc că îşi pierd clienţii ? Că un client nou vine la el recomandat de către un alt client vechi mulţumit de prestaţia sa, de comportamentul său vizavi de persoana bolnavului. Nu aţi avut niciodată impresia că bolnav fiind, o vorba bună, o încurajare făcută de medicul care vă consultă să aibă un efect psihologic benefic asupra dvs.? Parcă tratamentul nici nu mai are rost că te simţi deja mai bine!
Acum, până rezolv şi "problema" cu Facultatea de Medicină, până mă înscriu şi o termin, mă poate ajuta cineva cu un sfat pentru tratarea sinuzitei sfenoidale cronice şi a mastoiditei stanga? Mulţumesc anticipat pentru răspuns!
0
20-05-2008, ora 00:00
ukuma
Nu este medic/terapeut
ukuma
Buna Cris. Am sa incep si eu sa spun daca iti vine sa crezi ca mi s-a intamplat acelasi lucru ca si tine (coincidenta f mare de altfel). Acum sunt de 2 sapt de cand mi s-a intamplat asta si ma simt bine, am luat si eu pastile, medicamente si la fel ca si tine simteam acea senzatie in gat ca mi-a ramas ceva acolo. Nu puteam sa inghit bine in primele zile, imi era foarte frica, nu stiam ce sa mai fac si dupa vreo 5 zile m-am dus la medic, am crezut ca mi-a ramas si mie in gat. Doctorul mi-a spus ca sunt prea panicoasa si ca nu e nimic pe gat si mi-a dat medicamente. Am fost iar la control si mi-a spus ca a trecu totul dar acum am ramas si eu cu senzatia aceea la inghitire, cred ca o sa mai treaca un timp pana sa scap de acea senzatie asa ca eu cred ca si in cazul tau e la fel.
0
05-04-2013, ora 19:25
Alex1s
Nu este medic/terapeut
Alex1s
Va salut ! Cred ca am si eu aceasi problema cu gatul... De 2 saptamani Simt ca am ceva in gat, dar am fost la doctor si mia zis ca am doar o senzatie si am o zgarietura mica, mia dat un tratament sa il iau lam luat 1 saptamana la rand si tot nu mia trecut, am fost la farmacie am luat tot felul de bomboane si sparyuri dar tot simt zgarietura pe gat, dar simt doar in partea dreapta a amigdalitei, intr-o zi imi trecuse numai simteam deloc acea zgarietura vreau sa zic ca decate ori ma trezesc dimineata numai o simt dar dupa ce mananc sau beau ceva gata iar apare.. dar cum am zis ca intr-o zi imi trecuse de tot asa mi sa parut si simteam cum asi fi avut niste scame... 2 zile la rand asta am simtit oricum era mult mai bine decat zgarietura.. dupa aceea imi trecuse definitiv asa a fost parerea mea dar dupa 1 zi iar mia aparut acea zgarietura, Datimi un sfat si mie ca deja m-am saturat de acea zgarietura :((.. va rog frumos.. Multumesc Anticipat.

IMi cer scuze pentru Greselile gramatice !!! si pentru eprimarile incorecte.. @ Sper sa ma inteleaga cineva !
0
05-04-2013, ora 19:57
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
numai un medic ORL.. are competenta sa se pronunte despre starea mucoasei faringelui si a amigdalelor
nici med de familie nici alt medic nu are sursa de lumina si anii de studii asupra acestor boli
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.