Sa va spun un adjuvant impotriva depresiei si a lipsei de energie (produs natural)

24-06-2013
FAMILIA MEA
Nu este medic/terapeut
FAMILIA MEA
salut la toata lumea!
vreau sa ma impartasesc cu voi despre un produs care pe mine ma ajuta in starea de depresie.
este vorba de ceaiul negru.dimineata cind ma scol desfac 2-3 pachetele de ceai negru si il inghit cu apa.vreau sa va spun ca e ca o bomba de energie, imi creste starea de concentrare, buna dispozitie si un tonus excelent.
vreau sa va spun ca efectele sunt din prima zi si de preferat dimineata de consumat, nu mai tirziu de orele 14-15 pentru ca are un continut de cofeina care poate provoca insomnie.
stiu ce inseamna depresia pentru ca si eu am si sper mult sa va ajute si sa fiti bine.
6 comentarii
0
24-06-2013, ora 20:30
FAMILIA MEA
Nu este medic/terapeut
FAMILIA MEA
Ceaiul negru, bogat in antioxidanti si substante active, este esential pentru un stil de viata sanatos. Protejeaza organismul impotriva a numeroase afectiuni, confera energie si stimuleaza activitatea cerebrala.

Descopera mai jos si alte beneficii ale ceaiului negru!

1. Ceaiul negru imbunatateste sanatatea sistemului cardiovascular

Ceaiul negru contine cantitati impresionante de antioxidanti, care previn oxidarea colesterolului si protejeaza sangele si arterele, ceea ce reduce riscul de afectiuni cardiace. In plus, flavonoidele din ceaiul negru imbunatatesc vasodilatatia coronariana si reduc riscul aparitiei cheagurilor de sange.

De asemenea, ceaiul negru este bogat si in polifenoli si mangan care reduc riscul de boli cardiace si stimuleaza functia muschiului cardiac.

2. Ceaiul negru previne cancerul

Polifenolii din ceaiul negru previn formarea de celule cancerigene in organism. Sunt de mare ajutor in special pentru prevenirea cancerului ovarian, pulmonar sau colorectal. De asemenea, ceaiul negru este util si in prevenirea cancerului de stomac, prostata si san. Compusii din ceaiul negru cauzeaza distrugerea celulelor canceroase si protejeaza celulele sanatoase.

3. Ceaiul negru este benefic pentru piele si par

Antioxidantii din ceaiul negru protejeaza pielea impotriva acneei si a altor afectiuni cutanate. In plus, ceaiul negru are aceleasi efecte precum peroxidul de benzoil, un ingredient prezent in numeroase produse cosmetice si tratamente pentru piele.

4. Ceaiul negru intareste sistemul osos

Numeroase studii arata ca persoanele care consuma ceai negru in mod regulat au un sistem osos mai puternic. Acest fenomen este datorat fitochimicalelor care se gasesc in ceaiul negru.

5. Ceaiul negru stimuleaza sistemul digestiv

Taninii din ceaiul negru au efecte terapeutice puternice asupra sistemului digestiv. Amelioreaza simptomele afectiunilor gastrice si intestinale si au un efect antidiareic. In plus, ceaiul negru reduce inflamatiile intestinale si simptomele cauzate de sindromul intestinului iritabil.

6. Ceaiul negru imbunatateste activitatea creierului

Spre deosebire de cofeina din cafea, cantitatile reduse din ceaiul negru stimuleaza circulatia sangelui catre creier. Cofeina din ceaiul negru este un stimulent puternic si este rapid absorbita si metabolizata de organism. Imbunatateste atentia si puterea de concentrare si relaxeaza.

Ceaiul negru reduce si nivelul de hormoni ai stresului, imbunatateste memoria si protejeaza impotriva bolii Parkinson.

7. Ceaiul negru mareste nivelul de energie

Cofeina din ceaiul negru stimuleaza metabolismul, mareste functia cerebrala si imbunatateste activitatea creierului. In plus, stimuleaza sistemul respirator, inima si rinichii.

8. Ceaiul negru intareste sistemul imunitar

Ceaiul negru este bogat in substante active, tanini, care lupta impotriva virusurilor de gripa, dizenterie sau hepatita. In plus, ceaiul negru inhiba dezvoltarea tumorilor canceroase si stimuleaza productia de celule care protejeaza organismul.

Autor: Mihaela Rotaru
0
24-06-2013, ora 20:42
FAMILIA MEA
Nu este medic/terapeut
FAMILIA MEA
ZILELE CE URMEAZA ASTEPT SA-MI SPUNETI DACA ATI INCERCAT SI CE REZULTATE A DAT;)
0
25-06-2013, ora 09:36
calogeropoulis aristia
Nu este medic/terapeut
calogeropoulis aristia
CEaiul negru sau verde o fi antioxidant da rface rau la nervi ca si cafeaua, cola, tigarile alcoolul
Toate sunt droguri, dar daca tie iti face bine, cum crezi, dar s-ar putea in timp sa iti dauneze.
Sanatate multa!
0
25-06-2013, ora 11:02
Psiholog Pentilie Marius
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Pentilie Marius
Ceaiul negru poate avea efecte benefice in depresie, cam orice energizant e bun chiar si cafeaua si cola, cafeina fiind o substanta psihoactiva, dar ar fi de evitat in tulburarea bipolara. Numai bine!
0
26-06-2013, ora 07:12
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Substanţele activatoare reduc emoţiile negative şi conferă o stare de energizare ce se poate transforma cu uşurinţă în iritabilitate. Astfel nu abordaţi cauzele depresiei, doar veţi diminua efectul. Rădăcinile bolii rămân la nivelul gândirii.
0
26-06-2013, ora 12:00
Psiholog Pentilie Marius
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Pentilie Marius
Ca adjuvant la psihoterapie sau medicatie nu are cum sa dauneze, lipsa de energie este un element central in depresie, daca un ceai contribuie la iesirea din acea stare in care nu iti vine sa faci nimic, cu atat mai bine.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul