Sa fie tiroida?

07-05-2009
Alexandra2009
Nu este medic/terapeut
Alexandra2009
Buna ziua. De cateva luni ma simt foarte rau.. in sensul ca sunt foarte obosita mereu. Dorm mai mult decat de obicei si ma trezesc deja obosita. Si mi-a crescut gusa.. nu exagerat de mult, dar e foarte deranjanta.. Am facut analizele la sange si urina.Voi scrie aici analizele ce au valori in afara limitelor admise.. si va rog sa ma ajutati cu un raspuns daca se poate. Medicul imi tot spune ca sunt ok , dar nu ma simt bine. Precizez ca in urma cu 2 saptamani am avut 2 interventii chirurgicale la molarii de minte.

Biochimie urinara
DENSITATE 1.030 (1015 - 1035 valori normale )

CALCIU IONIC 4.1 mg/dL ( 4.2.- 5.2 valori normale )
VSH 17 mm/h ( 6-11 valori normale )
LIMFOCITE % 51.4 % (17-48% valori normale )
MONOCITE # 0.2 (0.30-0.80 val.normale )
TROMBOCITE 348 (150.00-300.00 val.norm)

TSH 2.2 ( 0.4 - 7 valori normale )

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns daca se poate. Multumesc !
4 comentarii
0
09-05-2009, ora 19:05
gege
Nu este medic/terapeut
gege
buna..trebuie sa iei in calcul mai multe aspecte.de ex.pt tiroida trebuie sa faci mai multe analize si ecograf ca sa stii daca asta e cauza.neaparat sa mergi la endocrinolog(nu ai spus la ce medic ai fost)oboseala poate sa mai aiba si alte cauze:oboseala cronica, depresie, o infectie si mai sunt si alte boli.si eu ma confrunt cu o problema de genul acesta si nu mai stiu cum s o scot la capat.acum cativa ani am descoperit ca am pr cu tiroida dar nici un medic(de familie, neurologie.) la care fusesem nu ma trimis sa mi fac analize pt tiroida.apoi am fost la un endocrinolog, am facut tratament cativa ani dar a trebuit sa ma operez..si vreau sati spun ca nu aflam ca am pr cu tiroida dar se umflase si nu puteam sa inghit o pastila intreagai..intamplator am citit undeva ca asta ar fi o cauza.sfatul meu este sa mergi la un endocrinolog (tiroida iti face o gramada de probleme-vezi pe net)sa vezi daca ai pr cu tiroida.daca nu ai pr endocrinologice mergi la o.r.l.bafta
0
09-05-2009, ora 19:35
Alexandra2009
Nu este medic/terapeut
Alexandra2009
Multumesc frumos. Am mers la medicul de familie. I am zis ca ma deranjeaza gusa care mi-a crescut si a zis ca nu am nimic. Mereu zice ca nu pot avea nimic la varsta asta...Am vrut sa il rog sa imi dea o trimitere la un medic endocrinolog , dar a zis ca nu imi trebuie si mi-a dat sa fac doar TSH -ul.
Ai zis daca nu am probleme endocrinologice sa merg la un orl. De ce ? Am suferit doua operatii la o ureche. Prima in urma cu 2 ani, cu diagnosticul colobomos auris, iar a doua, acum o luna..in acelasi loc pentru ca s-a format un chist in urma primei operatii. Are vreo legatura ? Multumesc inca o data pentru raspuns
0
09-05-2009, ora 19:51
gege
Nu este medic/terapeut
gege
cum tia iesit tsh?sa stii ca pr cu tiroida nu se vad doar in tsh.tiam spus ca eu am descoperit singura ca am pr cu tiroida.insista la medicul de familie sati dea trim la endocrinolog mai ales ca ai spus ca esti obosita si nu stii cauzele.si in legatura cu o.r.l sper ca stii ca urechile, gatul si nasul au legatura f. mare intre ele.nu siu ce este colombos auris dar sper ca nu este vreo infectie(interna).ma gandesc case poate intinde si la gat si sati creeze discomfort.daca pr ta cu urechea e rezolvata neaparat mergi la endo.sper ca te.am ajutat macar un pic..pa.
0
09-05-2009, ora 19:57
Alexandra2009
Nu este medic/terapeut
Alexandra2009
TSH 2.2 ( 0.4 - 7 valori normale )

E bine sa fie 2.2 tsh -ul ? Sau e prea crescut ?
Am sa insist sa merg la endocrinolog.. Multumesc mult pentru sfaturi
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Analize pentru tiroidă – indicații, explicații și diagnostic de laborator
  • Insuficiența tiroidiană
  • Viața pacienților cu afecțiuni tiroidiene este afectată chiar și după stabilirea unui tratament
  •