Sa fie atac de panica?

26-09-2008
floryina
Nu este medic/terapeut
floryina
La mine a inceput acum 3 ani in august.
Inainte de a pleca la mare, cu o zi, m-am trezit cu stari de voma si ameteli. Am asuns la urgente si mi-au administrat calciu si in 3 zile am putut sa plec.Medicii mi-au spus ca este de la caldura si am si lipsa de calciu.
Acum 2 ani au revenit starile la 3 zile dupa ce am ajuns la mare si am dat vina pe caldura pentru ca mai pe seara nu mai aveam nimic.
Anul acesta s-au intensificat starile de ameteala. M-au luat aceste crize exact in ziua cand sa plec... la mare.
Am ajuns la urgente si mi-au facut un set de analize, mi-au iesit, toate, bune.
Acolo mi-au dat sa iau Betaserc(pentru vertij, ameteala) si mi-a mai trecut si acum iau in continoare, dar au mai aparut si alte simptome:
1. palpitatii, batai puternice ale inimii sau puls accelerat;
2. transpiratii;
3. tremuraturi sau tremur al intregului corp;
4. greata
5. senzatia de ameteala, de instabilitate sau de lesin;
6. teama de a nu-mi pierde controlul sau de a nu innebuni;
7. teama ca va muri;
8. valuri de frig sau caldura
Am citit pe acest forum sugestiile voastre despre atacul de panica sau anxietate.Sa fie oare teama ca o sa-mi fie rau si chiar de aceea mi se face rau, sa fie ceva psihic? Am incercat sa folosesc autosugestia dar nu prea ma ajuta pentru ca in momentele acelea sunt foarte speriata si nu stiu ce sa mai fac sa ma controlez. In fiecare dimineata ma trezesc cu teama sa nu mi se faca iar rau si sa nu ametesc.
Va rog, ajutati-ma, sunt foarte speriata!!!
6 comentarii
0
04-10-2008, ora 00:00
juganariuvictor
Nu este medic/terapeut
juganariuvictor
aceeasi simmtoma o am si eu, mi sa intamplat in germania am avut exact simptomele aceelea si imi mai este frica sa plec din cauza sa nu mi se intample ceva si stau tot in casa, sunt de profesie sofer si imi este teama sa nu patesc ceva sa nu fie cineva langa mine, as dori si eu o explicatie daka se poate va multumesc
0
06-10-2008, ora 00:00
floryina
Nu este medic/terapeut
floryina
Buna,
astept in continuare sugestiile voastre cu privire la problema mea!
Au trecut doua saptamani de cand am scris prima oare pe acest forum si in tot acest timp m-am simtit in continuare rau si tot ce pot sa fac este sa iau in continoare pastilele recomandate de medic pana luna viitoare cand o sa merg sa-mi fac un alt set de analize. Va multumesc anticipat celor care vor veni cu o sugestie in rezolvarea problemei mele.
0
18-10-2008, ora 16:20
andrano1
Nu este medic/terapeut
andrano1
buna florina,
Exact ce descrii tu, aeleasi senzatii le am si eu tot de 3 ani.Pe mine ma doare si capul fff tare, precizez ca nu ma doare numai intr-un loc anume, durerea poate fi la ceafa, in crestet, tample, frunte, etc. de murit, cred k nu murim din asa ceva.si mama mea a avut aceleasi stari tot timp de 3 ani: si imi spune ca e ca si cum murea si invia! Eu am trecut de faza cu urgentele:am vazut ca tot mai multi oameni cu probleme semanatoare ajung la urgente. Si eu am fost unul dintre ei.Am ajuns intr-o luna de 3 ori. Aproape ca doctorii nu mai vroiau sa ma primeasca!Senzatia e oricum de neputinta. Si mie imi e rau de vreo 4 zile. Azi abia m am ridicat din pat si am zis ca pic. e nu stiu ce sa zic, pt k am trecut pragul la "n" doctori. Nimeni nu mi a spus cocret ce am, in contextul in care anlizele imi ieseau bine.In prezent fac acupunctura, sunt la a 3 saptamana. Sper sa imi fie mi bine, pt k eu de 3 ani caut un leac! De controlat nu stiu ce sa iti spun pt ca si eu ma stapanesc cu greu. eu imi sun amicii si ii pun sa stea cu mine la telefon pana trece criza. In orice caz iti recomand sa vb cu amicii tau sau cu familia, cu oricine cand simti ca vine raul, eu asa mai ameliorez. Astept vesti de la tine!multa sanatate!!
0
20-10-2008, ora 12:53
floryina
Nu este medic/terapeut
floryina
Buna andrano 1,
Mersi pentru sugestii.
Astazi am fost le o clinica (Sanador- Bucuresti) cu analizele pe care le aveam facute si am fost la un medic generalist sa-mi interpreteze analizele. Mi-a spus intr-adevar ca am atacuri de panica si m-am programat pentru un tomograf cerebral sa vedem daca este si ceva neurovegetativ.
Sunt mult mai linistita pentru ca este primul medic, ce mi-a spus ceva concret. Ideea cu acupunctura mi se pare interesanta, acum cum te mai simti, da rezultate?
Astept raspunsul tau si iti doresc multa sanatate!
0
05-11-2008, ora 23:59
anielaminu
Identitate neconfirmată
anielaminu
Buna floryina,
Simptomele tale sunt cele caracteristice atacului de panica. Acesta reprezinta aparitia brusca sau intensificarea brusca a anxietatii acompaniata de simptome somatice si/sau psihice.(multe dintre cele descrise si de tine)

.Exista o stransa relatie intre agorafobie si atacurile de panica:multi agorafobici prezinta si atacuri de panica dupa cum si subiecti cu atacuri de panica dezvolta agorafobie evitand situatiile in care cred ca s-ar putea produce un atac de panica. Agorafobia este teama de a te afla in afara casei unde te simti in siguranta, teama de spatii deschise, multime sau locuri din care nu poti pleca si unde te temi ca nu vei putea fi ajutat in cazul in care nu te simti bine. Aceasta frica poate fi atat de mare incat ia forma unui atac de panica.
. Exista posibilitatea tratarii acestei tulburari. Studiile arata ca psihoterapia cognitiv-comportamentala da cele mai bune rezultate. Pentru asta e important sa te adresezi unui terapeut bun din orasul tau. Impreuna cu acesta veti descoperi despre ce e vb in cazul tau. In principiu, iti va explica ce presupune acest tip de terapie si cum se procedeaza in tratarea acestei tulburari.
Pot sa iti spun in cateva cuvinte ce preupune un atac de panica. La baza lui se afla o serie de evenimente care formeaza un cerc vicios ce presupune interpretarea catastrofozanta a unor simptome fiziologice sau psihice ce sunt considerate semne ale unei catastrofe iminente.
Astfel, pornind de la un astfel de stimul intern sau extern perceput ca amenintator, poti resimti anxietate care vine cu o serie de simptome fiziologice specifice.. Ca urmare simptomele fizice sunt interpretate gresit ca semne ale unui posibil dezastru si ajungi sa eviti diferite situatii ceea ce pe moment duce la diminuarea anxietatii dar pe termen lung o accentueaza. Astfel persoana e prinsa intr-un cerc vicios care culmineaza cu atacul de panica. O data declansat, acest atac de panica va fi mentinut de atentia pe care tu o dai senzatiilor fiziologice si de faptul ca vei incepe sa eviti diferite situatii si sa te asiguri in diferite feluri ca acest atac nu se vamai produce.
Cu siguranta un specialist te va putea ajuta sa intelegi mai bine prin ce treci si sa faci pasii necesari pt a scapa de probleme.
Succes iti doresc!
Psih. Aniela MINU
0
17-11-2008, ora 20:59
dannad
Nu este medic/terapeut
dannad
florina acelasi lucru il am si eu dar mult mai mult decat tine am fost si eu la medici si m au drimes la toate analizele dar degeaba dar sper sa se rezolve sau sa ne lase acasa sa nu ne m ai chinuim la munca si sa fim penibili, asa ca nu esti singura care sufera ne mai ajuta comunicarea asta sa ne mai spunem oful fara ca cineva sa rada de noi, daca doresti putem sa mai vb ok si multa incredere si capul sus nu esti singura cu asemenea probleme
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Prin transpirație eliminăm toxinele din organism
  • Alegerea corectă a deodorantului
  • De ce transpirăm?
  • De ce apar palpitatiile?
  • Transpirația excesivă (hiperhidroza)
  • Atacul de panică
  • Glicemia ar putea fi măsurată prin analiza transpirației
  • Cum recunoști atacul de panică?
  • Transpirație urât mirositoare - cauze și tratament
  •