SOS cum sa scap definitiv de vaginita mea?

18-07-2007
unyka
Nu este medic/terapeut
unyka
Am 35 de ani, am nascut de doua ori, normal, am o viata sexuala normala, am luat anticonceptionale timp de 4-5 ani (Trikilar), iar in ultimii 3 ani am folosit numai prezervativul.
Acum vreo 3 luni, am mers la medicul ginecolog pt ca simteam o inflamare a uterului, urinam foarte des, chiar si noaptea, aveam o scurgere abundenta albicioasa si destul de des, la contactul sexual, simteam dureri. Diagnosticul a fost vaginita acuta. Mi-a gasit si o rana mai veche pe uter si un chist sebum mic.
Am facut si un PapaNicolau unde mi-au iesit modificari HPV.
Ca tratament am facut 12 zile spalaturi intravaginale cu galbenele si codita soricelului si ovule Cervucid si Cerviron. Apoi alte 10 zile dar numai cu Cerviron si spalaturi intravaginale zilnice, apoi alte 12 zile doar cu Cervucid (intreruperi in perioada menstruatiei) si apoi, timp de aproximativ 1 luna, alternativ, la doua zile, odata ovul cu Cerviron, odata cu Cervicid. Dupa perioada urmatoarei menstruatii am facut pauza de ovule si spalaturi intravaginale pt a putea merge sa fac analiza de hormoni HPV.
Ingrijorarea mea este ca nu ma simt deloc mai bine. Am o iritatie cuplita la nivelul organelor genitale externe si a anusului cu roseata si ulceratii, usturimi (dar nu la urinat). Fac bai mai fierbinti si ma ung cu Clotrimazol crema de 2 - 3 ori pe zi, dar degeaba. A trecut deja o saptamana si nu a aparut nicio ameliorare. Ce sa mai fac? Dati-mi un sfat...va rog mult.
5 comentarii
0
19-07-2007, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Probabil ca in urma spalaturilor intravaginale ati facut o vaginita candidozica. Introduceti un ovul pe zi, seara, timp de 2 zile, de Lomexin. Acelasi Lomexin, dar crema, puteti aplica pe labiile externe, tot seara, timp de 10 zile.
0
19-07-2007, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Un tratament naturist ar fi foarte indicat în cazul dv, altfel e greu să o scoateţi la capăt.
0
21-07-2007, ora 00:00
unyka
Nu este medic/terapeut
unyka
Mulţumesc mult pentru sfaturi.
Am studiat ceva mai mult problema pe care o am şi am impresia ca am gresit ceva foarte important. Diagnosticul de pe reţetă este CERVICITĂ ACUTĂ şi nu VAGINITĂ ACUTĂ cum am scris eu mai sus din neatenţie. Restul informaţiilor sunt corecte, dar cred că problema este mai gravă decât la vaginită.
Spuneti-mi vă rog daca se poate face vaginita candidozică şi pe fondul unei cervicite şi ce trebuie să fac în continuare.
Mulţumesc anticipat.
0
28-07-2007, ora 00:00
unyka
Nu este medic/terapeut
unyka
domnule doctor, la ce tratament naturist va-ti gandit pentru cervicita mea acuta?
Va rog lamuriti-ma!!!
0
28-02-2012, ora 22:15
sandman
Nu este medic/terapeut
sandman
Raspunsul meu soseste tarziu pentru dv insa poate ca il pot folosi alti utilizatori. Cervicita este o iritatie generata de obicei de o vaginita acuta. Rezolvati vaginita, tratati iritatia cu vitamina E si ar trebui sa fie totul bine. Iata tot ce stim noi despre vaginita:

EXPERIENTA : Suntem un cuplu. Am testat multiple tratamente in decursul a 6 luni pana am compilat un tratament care a rezolvat problema in 7 zile. Resursele noastre au fost articole medicinale ale comunitatii stiintifice internationale si sfaturile femeilor de peste tot din lume.
Gasiti la link-ul urmator documentarea noastra inclusiv sursele noastre : https://docs.google.com/document/d/1WnGn_rgPgsviGo7sYE5QFoUj-w81nk7H8_OEIujE9N4/edit?hl=en_US

Infectii vaginale, diagnosticare:
1) simptome: scurgere vaginala alba(gelatinoasa insa nu branzoasa) cu miros urat de peste, prurit (iritatie)
diagnostic: vaginita bacteriana
2) simptome: scurgere vaginala alba branzoasa fara miros, prurit
diagnostic: infectie micotica(yeast infection) - de obicei Candida
3) alte infectii care nu au fost investigate de noi si nu sunt tratate in ce urmeaza

GENERALITATI: Infectiile vaginale sunt cauzate de un dezechilibru al bacteriilor din vagin. Tratamentul presupune refacerea echilibrului oferind conditii propice bacteriilor bune, cresterea aciditatii vaginului. Bacterii benefice: lactobacilus(lactobacili), acidofilus, bifidus. Acestea inhiba proliferarea bacteriilor daunatoare. ATENTIE: aceste afectiuni au fost tratate cu antibiotice de spectru larg multa vreme de catre ginecologi, prin urmare multe din bacteriile daunatoare sunt acum imune la antibiotice. Atentie: irigatiile cu bicarbonat de sodiu DAUNEAZA lactobacililor coborand aciditatea vaginului.

TRATAMENTUL presupune crearea unui mediu propice pentru bacteriile benefice si inserarea artificiala de bacterii benefice. Tratament de maxim 10 zile, sau pana dispar simptomele in totalitate, dupa 3 zile se observa imbunatatiri majore :
* acidifierea vaginului (mediu propice bacteriilor benefice) :
- irigari zilnice(de 400ml ) cu 2 linguri de otet per litru de apa, se foloseste un irigator vaginal. Alternativa este sa se introduca in vagin 2 capsule de gelatina cu acid boric, se gaseste in farmacii la pungute de 30g.
- de obicei apar si iritatii ale tegumentului vaginului care vor face actul sexual dureros, solutia este sa se introduca in vagin o capsula uleioasa de vitamina E care va ajuta pielea sa se vindece.
* repopularea cu bacterii benefice :
- inserare de 5 ml de iaurt activ (contine toate bacteriile benefice) in vaginpeste noapte, cu o seringa fara ac. Nu se iriga vaginul dimineata. Aveti grija ca pe recipient sa scrie ca are "culturi lactice vii " si sa NU aiba nici un fel de aroma si nici zahar. Alternativ, se poate introduce in vagin o capsula cu probioticele mentionate: lactobacili, acidofili, bifidus.
- peste zi iaurtul sau capsulele nu sunt practice, dar se poate folosi un unguent vaginal precum macmiror complex sau multigyn (multigyn-ul este dureros in contact cu iritatiile tegumentului).

ALIMENTATIE:
***** benefic:
-- mancare picanta, usturoi si ceapa(antibiotice naturale). Ceaiul de echinaceea este antibiotic deasemenea.
-- iaurt cu bacterii vii pentru imbunatatirea metabolismului (bacterii daunatoare in vagin indica de obicei prezenta bacteriilor daunatoare in intestine).Varza murata contine lactobacili (acreala vine de la acidul lactic produs de lactobacili). Kefir-ul contine lactobacili.
-- muraturi (cresc aciditatea din intestine)
-- sucuri bogate in vitamina C, suc de merisor: previn infectiile urinare, o complicatie des intalnita la infectiile vaginale
-- hidratare intensa pentru a ajuta vaginul sa se spele singur (peste 2l de apa pe zi)
-- fructe, legume, orez negru/brun contin vitamina E, aminoacizi esentiali, fier, calciu, mangan, cupru, seleniu, zinc, complexul B
***** daunator:
-- zaharul si alcool-ul trebuie scoase din alimentatie in totalitate pe durata tratamentului pentru ca favorizeaza proliferarea bacteriilor daunatoare.
-- orezul alb contine mult zahar
-- produsele de panificatie contin zahar si drojdie (ajuta micozele)
-- prajelile slabesc metabolismul introducand toxine in sange (ulei ars).

SEX: se recomanda acte sexuale protejate si utilizarea lubrifiantilor pe durata tratamentului. Igiena obsesiva bucala(apa de gura) si genitala (sapun cu ph neutru clatit bine). Partenerul sexual poate fi purtatorul bacteriilor deci se recomanda aplicarea cremei macmiror zilnic pe penis (gland, preput) si in jurul penisului pe testicule. Iartul activ aplicat timp de 5 min pe zi functioneaza la fel de bine.

IGIENA: Vaginul se spala singur. Nu este necesar sa se faca irigatii decat in caz de urgenta. Atentie, dupa o sterilizare completa a vaginului vor aparea preponderent bacterii daunatoare. La exterior se va folosi un sapun intim cu ph neutru.

PREVENIRE:
-- tratamentele cu antibiotice de orice natura pentru alte afectiuni, vor cauza ca efect secundar, moartea bacteriilor din vagin rezuntand in aparitia bacteriilor daunatoare. Se va folosi acest tratament preventiv cand se iau antibiotice.
-- saliva nu este un lubrifiant sanatos pentru ca e plina de bacterii. Se recomanda folosirea apei de gura inaintea actului sexual.
-- un corp perfect sanatos poate intretine o cultura bacteriana sanatoasa atat in intestine cat si in vagin. Modificati alimentatia pentru a intretine un mod sanatos de viata, pentru inceput eliminati prejelile, alcoolul si, macar reduceti, dulciurile.
--se va monitoriza starea vaginului cu atentie si se va repeta tratamentul de la primul semn de recidiva.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce e de facut daca sunt omise pilule anticonceptionale
  • Tipuri de contraceptive combinate disponibile in Romania
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Greseli in administrarea contraceptivelor
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Vaccinul antiHPV
  • 61% mai puține cazuri de negi genitali după introducerea programului de vaccinare anti HPV
  • Ce diferenţiază infecţiile HPV care dispar de cele care preced cancerul?
  •