Sinus deschis?

22-01-2012
ceburasca
Nu este medic/terapeut
ceburasca
Buna ziua!
Deja sunt foarte speriata dupa cate am citit pe internet, dupa simptomele pe care le am si dureri. As vrea sa va cer sfatul, sa stiu ce ma asteapta. Mi s-a scos un premolar de sus dreapta in urma cu 4 zile, A intervenit un medic mai grabit peste un altul care deja lucra. Primul medic i-a spus celui de-al doilea ca e foarte aproape de sinus dar acesta parea nici sa nu auda. Mi-a apasat in ea, desi nu ma durea, am simtit-o pana in varful capului. A iesit, am ajuns acasa. Dupa cateva ore mi-am dat seama ca pe acolo "suiera" aerul. Va spun si cum, chiar daca veti rade. Sunt fumatoare si atunci cand trag din tigara simt cum trag aer si pe acolo si ca vine de undeva de sus. Au inceput durerile, de sinus, zvacneste, ieri am facut febra. Am sunat la dactorul care mi-a facut extractia, mi-a zis sa iau augmentin si ne vedem luni. Am inceput sa iau antibioticul. Am sunat si la o alta clinica, mi s-a spus ca nu se baga nici un alt stomatolog in asta si sa merg de urgenta la spita, la chirurgie. Daca dorm pe acea parte sau stau aplecata ma apuca o durere cumplita. Intrebarea: sinusul este deschis? Si daca da, ce presupune acest lucru. Va multumesc mult!
7 comentarii
0
22-01-2012, ora 10:23
ceburasca
Nu este medic/terapeut
ceburasca
Nu-mi raspunde si mie cineva? Verific la 30 de minute postul si... nimic. :(
0
22-01-2012, ora 16:44
tema
Nu este medic/terapeut
tema
In primul rand nu mai fuma si nu mai sta pe acea parte.
Din cauz asta probabil ca ai si facut o infectie. Nu trebuia sa tii caldura ca se inmultesc bacteriile.
Mergi la urgenta la chirurgie maxilo faciala.
La locul extractiei se forma un cheag pe care trebuia sa il lasi acolo, ca sa se vindece mai bine.ai facut ceva greseli.
Poti sa iti pui pe obraz o batista cu apa rece si o tot schimbi ca sa fie mereu rece, daca vezi ca s-a incalzit obrazul.
Tii cam 20 de minute, nu tot timpul si vezi sa nu pui gheata ca iti poti ingheta pielea si oricum nu ajuta mai mult, ba poate face rau.. Batista rece este de ajuns.
Mai incearca la un alt cabinet unde are si radiologie. Cum sa nu te consulte? Pai daca stomatologul la care ai fost pleca din oras, ar fi trebuit sa ramai asa??? Probabil ca ii depasa problema.
Uite aici o lista cu medici de chirurgie maxilo faciala din mai multe orase, daca nu esti din Bucuresti ca sa mergi pe Plevnei.
http://www.doctorbun.ro/doctori/specializare/chirurgie-maxilo-faciala/
0
22-01-2012, ora 18:54
ceburasca
Nu este medic/terapeut
ceburasca
Multumesc pentru raspuns! Maine dimineata voi merge. Eu sper totusi sa nu fie nevoie de chirurgie. Greseli nu am facut eu prea multe. Nu am stat pe partea aceea, doar in somn m-am mai trezit asa iar cald nu am tinut deloc. Stiu asta, am facut muuulte extractii si cunosc indicatiile de baza. Multumesc frumos pt raspuns!
0
22-01-2012, ora 18:58
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Era bine daca tratai din timp caria si nu ajungeai la extractie, sau macar sa pastrezi radacina pentru a pune un pivot.
Pe viitor sa nu te mai grabesti cu extractiile ci cauta pe cat posibil sa pastrezi radacinile.
Sa nu bei si sa nu mananci nimic cald.
0
22-01-2012, ora 19:34
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Dupa ce se vindeca locul extractiei, sa urmaresti daca nu cumva faci o sinusita.
Este posibil, asa ca, daca o sa ai nasul infundat sau dureri la frunte sau la fata, ar fi bine sa faci un exudat nazal cu antibiograma.
Dupa o astfel de extractie cu probleme, este posibil sa se infecteze sinusurile.
Bacteriile au devenit rezistente la multe antibiotice si de aceea este important sa ceri sa se efectueze antibiograma, ca sa se afle exact ce microb este si la ce este sensibil, altfel risti sa te tratezi cu ceva la care este rezistent si mai mult rau iti faci.
Se dezvolta microbi rezistenti, nu scapi de ce aveai ( in caz ca iese ceva) si mai te si umplii de ciuperci, ca va trebui sa tot iei alte antibiotice. Iti mai strici si rinichii.
Vorbeste cu medicul tau si la primele semne de infectie la nivelul nasului, astepti sa treaca 10 zile de la ultimul antibiotic luat, ca sa nu iasa rezultatul fals negativ, daca faci analiza mai devreme si sa mergi sa faci exudatul nazal cu antibiograma.
Probabil ca va trebui sa iti dea trimitere la ORL.
Poate nu va fi nevoie, dar ti-am spus ca sa stii, daca va fi cazul.
0
23-01-2012, ora 15:09
ceburasca
Nu este medic/terapeut
ceburasca
Va multumesc f mult tuturor pentru sfaturi. M-am intors de la radiografie si dentist, mi-a spus ca am "doar" alveolita, ceea ce nu e chiar asa de usor. Sunt convinsa ca este vina medicului care nu s-a spalat pe maini, lucra la calculator, la dat la o parte pe medicul care extragea initial si mi-a scos maseaua, dupa care mi-a infipt in gaura acelasi pansament pe care il tinuse in mana si asta a fost. Poate ca nu e asa si vorbesc cu pacat. Acum nu mai conteaza decat sa treaca. Dupa ce am revenit de la dentistul care mi-a curatat alveolele m-a luat o durere cumplita! Acum iau de 2 zile augmentin. asa ca voi amana antibiograma. un sfat excelent! Multumesc inca o data!
0
23-01-2012, ora 18:28
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Daca trece aer pe acolo, atunci NU este 'doar' o alveolita. Consultati un chirurg. Sinusul nu se inchide de la sine.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Luarea în greutate după renunțarea la fumat
  • 1 din 10 supraviețuitori ai cancerului continuă să fumeze după diagnostic
  • O strategie mai bună pentru campaniile antifumat
  • Fumătorii care consumă prea mult sodiu au risc mai mare de artrită reumatoidă
  • Mă voi îngrășa dacă mă las de fumat?
  • Fumătorii sunt de trei ori mai predispuși la durerile cronice
  • Fumatul deteriorează o parte vitală a creierului
  •