Sindromul Cushing - sfaturi

21-08-2009
teona27
Nu este medic/terapeut
teona27
ma interesaza sa stiu daca exista cineva care s-a operat de acest sindrom- mai exact daca a avut un chist pe glanda supararenala dreapta si s-a operat?sa imi de-a mai multe informatii.Eu m-am operat, sunt foarte bine acum-am slabit 10 kg, am ajuns la greutatea pe care o aveam inainte sa incep a mai ingrasa.Vroiam sa stiu daca v imi va mai aparea acesta boala pe care am avut-o de 5 ani, fara sa imi dau seama??
41 comentarii 12 Înainte ›
0
10-10-2009, ora 13:21
amo52
Nu este medic/terapeut
amo52
buna teona! si eu am avut cushing, tot un chist pe suprarenala dreapta. m-am operat acum 3 luni. am slabit, dar mai am putin de dat jos. eu am f multe vergeturi, tu ai avut? cum ai scapat de ele?
0
13-10-2009, ora 10:01
teona27
Nu este medic/terapeut
teona27
Buna,
eu nu am avut vergeturi, asa ca nu pot sa te ajut cu vreun tratament doar kilograme in plus si pilozitate un pic pe fata si spate care mia cazut.Spune-mi te rog daca ti-a scos glanda suprarenala dreapta de tot..ca mie mi-au scos-o de tot.Acum ma sint bine, am ramas cu frica sa nu-mi mai reapara..mai ales ca o fost si prima mea operatie.tu cum te simti, in ce oras te-ai oparat...??
0
13-10-2009, ora 17:46
amo52
Nu este medic/terapeut
amo52
eu m-am operat la Bucuresti la Floreasca, trimisa de la Parhon, pt k la mine e o poveste mai complicara. sistemul medical... eu sunt din craiova si aici endocrinologi nu s-au dat seama ce am pt k analizele de la tiroida imi ieseau bine si nu puteau sa se gandeasca la suprarenale...Eu m-am ingasat f mult -30 de kg- dar eram si insarcinata(nu s-a finalizat sarcina)...Acum am inceput sa slabesc, mai am de dat jos 10 kg. si eu am avut pilozitate un pic pe fata care a disparut, dar am vergeturi pe tot corpul( au inceput sa se mai reduca, dar mai e mult). Da, si mie mi-au scos toata glanda, dar mi-au explicat k asa e normal, analiza de la A. P. mi-a iesit bine... Acum sunt bine, astept sa merg la control pt k sunt sub tratament(Prednison). tot prima operatie a fost si pt mine, dar la mine a fost mai greu pt k eu ma pregateam sa devin mamica nu sa aflu k trebute sa renunt la vis pt k sunt bolnava.
tu mai iei tratament? Din cate mi-a explicat doctora nu ar recidiva, dar numai cel de sus stie ce ne asteapta pe viitor.
mi-ar placea sa-mi mai spui cum au decurs lucrurile pt tine dupa oeratie. eu m-am operat in iulie. tu?
0
15-10-2009, ora 10:43
teona27
Nu este medic/terapeut
teona27
Buna,
eu am 27 de ani, si tot timpul am fost slaba, in ultimi 5 ani ma ingrasasem mai mult 18 kilograme dar la inaltimea mea nu se cunostea( 1, 74 -68 kile) si tot tineam cure de slabire- slabeam 4 kile si ma ingrasam la loc ff repede si plus ca aveam fata rotunda, si oboseam f des si raceli foarte dese cu tuse seaca.Medicul de familie spunea ca nu am nimic, imi dadea calciu cu MG, si antibiotic pentru raceala.Iar in ultima luna inainte sa descopar eram din ce in ce mai obosita, si am crezut ca am ceva la plamani, m-am dus de capul meu la CT, si culmea nu aveam nimic la plamani, ci chistul de 4 cm de pe suprarenala.M-au trimis la endocrinologie iar in urma analizelor la sange mi-a spus doctorita care este una dintre cale mai bune in specialitate ca am acest sindrom, si sa ma operez cat mai repede si sa-i multumesc lui D-zeu ca l-am descoperit la timp.Eu sunt din Iasi, aici m-am si operat. Operatia a durat 25 de minute, laparoscop.Eu am 6 luni de cand m-am operat.Am slabit acum am 54 kie si sunt bine.Eu nu iau nici un medicament, analizele mi-ai iesit bune dupa o luna, cortizolul s-a reglat, cealalta glanda a preluit functiile.Dupa operatie nu stiu de la ce ori de la anestezie ori ca a scazut nivelul de cortizol am avut mai multe reactii- ma dureau muschii, dupa aia oasele imi pocneau, mi-a cazut parul ff mult -asta dupa 4 luni de la operatie.Dar ma bucur ca mi-ai trecut crizele de panica si frica acuta pe care le aveam inainte mi era frica sa merg cu masina, avionul, de aglomeratie- mi se facea rau, dar imi e frica in continuare sa nu-mi reapara.Imi pare rau de sarcina ta, dar e mai bine pentru tine iti vei reveni complet, si cu siguranta vei face un copil sanatos in curand.:)) pentru ca acum nu mai exista nici un pericol.
0
15-10-2009, ora 11:30
teona27
Nu este medic/terapeut
teona27
imi pare bine ca am gasit sa vb cu cineva pe acesta tema..credeam ca sunt singura din Romania, avand in vedere ca se spune ca e boala rara...:))
1
15-10-2009, ora 12:58
amo52
Nu este medic/terapeut
amo52
si eu ma bucur ca pot vb cu tine despre sindrom. si mie imi cada parul fff rau, m-am gandit k poate avea legatura cu schimbarile hormonale prin care am trecut. si eu ma simtf bine acum, dar imi doresc sa mai slabesc si sa scap de aceste vergeturi inestetice. eu am facut o usoara depresie, dar de cand am inceput facultatea si nu mai stau singura in casa sunt mai bine. Din partea familiei am tot sprijinul, dar ei au serviciu si nu aveau tot timpul liber k sa stea cu mine si oricum ma inchisesem mult...
Sunt convinsa k o data cu trecerea timpului vom uita prin ce am trecut si vom considera k a fost un fleac.
Imi doresc f tare sa-mi reaca vergeturile, dc nu voi merge sa ma operez cu laser.
N-am inteles, tie acum iti mai cade parul?
tu ai copii? tie ce ti-au spus medici dc exista riscuri pt o sarcina?
1
16-10-2009, ora 14:17
teona27
Nu este medic/terapeut
teona27
si mie mi-a cazut ff mult acum o luna , medicul mi-a spus ca din cauza stresului pe care l-am avut..iar consecinta lui se declanseaza cam la 4 luni asa cum mi s-a intamplat si mie..Am luat niste pastile PERFECTIL , gasesc in farmacii si un tratament naturist cu ulei de ricin in care am pus o fiola de vitamina A, C, si E Acum nu imi mai cade.. Si eu am avut depresii, si imi era frica sa stau singura- noroc ca l-am avut pe sotul meu, prieteni si colegii de la serviciu., plangeam de la orice chestie minora.daca ma durea ceva imediat intram in panica, plangeam si mi se parea ca mai am alte boli.cred ca denemisem un pic hipocondra...si a 2 -a zi ma duceam sa ma controz.mi-a facut in 6 luni cred ca vreo 10 radiografi si analize la sange...
Mie mi-au recomandat sa fac un copil cat mai repede.toti medicii, pentru ca este o problema hormonala si ca nu exista nici un risc..dar acum cine mai stie.Eu as vrea sa ma apuc de la anu sa fac un copilas..dar mie cam frica...daca iar ma voi ingrasa..sau sa imi apara alt chist.naspa.
Nu am copii.inca...
Oricum acum sunt mai linistita, si m-am impacat cu ideea..putea fi mai rau..noi am avut noroc...puteam sa ajungem obeze..si nu stiam de la ce...si acum ma consider o persoana "speciala.".ca am avut aceasta boala rara..:))
Si acum toata lumea daca sunt bolnava..de ce am slabit asa de mult si sa ma mai ingras ca imi statea mai bine.si imi vine sa le spun vreo doua...si le spun ca la mine zicala grasa, frumoasa si sanatoasa nu s-a potrivit.:))Am trecut aceste luni prin multe schimbari..si fizice si psihice.am crezut ca o iau razna, si ma intrebat Doamne de ce tocmai mie.dar acum sunt constienta ca am avut noroc..datorita Lui.De exemplu eu nu am avut niciodata inainte de operatie ovulatie...si acum am nici nu stiam ce e aia..si iar ma speriasem..:)) iar viata sexuala era la pamant..nu simteam nevoia de loc...iar acuma.:)).
Si mi-a fost frica..asteptam se trec pe 6 luni de la operatie..ca mai citisem un caz pe net despre un tip care tot asa avuse sindrom cushin si i s-a scos suprarenala deapta si rinichiul drept..iar dupa 6 luni ia aparut si la plamanul drept si era din ce in ce mai naspa..si iimi era ff frica..daca patesc la fel.
Ai sa vezi dupa 6 luni, ai sa da-i uitarii.si cum spui tu..a fost un fleac...:))
0
19-10-2009, ora 09:24
amo52
Nu este medic/terapeut
amo52
eu cred k tipul despre care ai citit tu, avea o tumoare maligna cu metastaze, iar dc tie ti-a iesit bine analiza de la anatomie patologica n-ai dc sa-ti faci griji. Nu stiu cum as fi reactionat dc mi-se mai intampla si asta...sunt studenta la farmacie si am ceva cunostiinte medicale si... cam stiu ce inseamna un tratament pt cancer...Ii multumesc lui Dumnezeu k a fost doar atat..
Mi-ar placea sa tinem legatura...chiar imi face placere sa vorbesc cu tine.
La sfarsitul luni voi merge la control, abia astept pt k am foarte multe intrebarii. vreau sa stiu tot ce se intampla in organismul meu..
anul acesta pt mine a fost cel mai ciudat.. la inceputul anului s-a intamplat sa raman insarcinata, m-am bucurat 5 luni jumate de sarcina, a fost o perioada roz chiar dc imi era destul de greu pt k ma ingrasasem f mult si datorita edemelor, iar in mai am aflat k sunt bolnava si am facut hipertensiune.Si a inceput calvarul...am renuntat la sarcina(momente groaznice, dureri imense atat fizice cat si psihice), apoi la o luna operatia( emotiile primei operatii, stii cum e) si cand am ajuns acasa am crezut k viata mea va reveni la normal, dar n-a fost asa...la 3 saptamani bunicul meu a facut infarct...si a plecat sa aiba grija de bebele meu(Denis).GROAZNIC
N-am reusit sa ma linistesc. M-am apucat sa invat pt k pierdusem toata sesiunea de vara pt k fusesem numai prin spitale si trebuia sa imi dau examenele in toamna, dar f greu am trecut peste emotii. Multumesc lui Dumnezeu k nu am pierdut si anul scolar(m-ar fi demoralizat total).
Sper sa nu-mi mai ofere nici o surpriza anul acesta.
Mi-am propus ca pana in ianuarie sa-mi revin la greutatea mea, iar cu vergeturile, dc nu o sa apara modificari, ma voi opera cu laser in vara, in vacanta.
Dc mi-ar fi spus cineva k o sa-mi fie dat sa trec prin toate astea n-as fi crezut.le aveam pe toate, iar dintr-o data m-am trezit k nu mai am nimic. A fost lectia pe care trebuia s-o primesc k sa apreciez tot ce am, sa-mi apreciez sotul care mi-a fost alaturi n toate momentele grele, pe mama care a stat cu mine in tot cest timp, pe tata, pe fratiorul meu, pe cei care mi-au fost alaturi.
0
19-10-2009, ora 16:25
teona27
Nu este medic/terapeut
teona27
si mie imi face placere sa stau de vorba cu tine, chiar ma simt si mai bine!!!!!!..:)

Si mie mi s-a intamplat la fel, credeam ca am tot ce-mi doresc, si ca nimic nu mi se poate intampla.Eu aveam hipertensiune de mult, dar nu stiam, eu respiram ff greu si oboseam ff.mult si credeam ca e de la plamani.si ma umflam foarte tare dupa ce mancam, de fapt si daca beam apa tot ma umflam in burta..zicea lumea ca sunt insarcinata.

Dar ai ideea de la ce apare aceasta boala?????oare e pe fond nervos( stres) sau hormonal..???Eu sunt o fire foarte calma, si ma enervez foarte rar, nu vad ce la ce a pornit totul.De fapt am o banuiala..acum 5 ani am luat niste anticonceptionale si de atunci incepusem sa ma ingras...cine stie...
Dar tie ti-a aparut in timpul sarcinii, sau atunci s-a declansat...??
1
20-10-2009, ora 15:27
amo52
Nu este medic/terapeut
amo52
Din cate m-am documentat eu cortizolul este asa numitul hormon al stresului. la mine s-a cam adeverit k ar fi fost pe stres pt k anul trecut in iunie am facut cununia religioasa si m-am ocupat mai mult singura de organizare si a fost destul de solicitant pt mine (o nunta de 475 de persoane unde am incercat sa ne satisfacem dorintele noastre si pretentiile parintilor...). Dupa nunta am plecat in concediu si am inceput sa devin mai agitata si orice ma deranja si am si inceput sa ma ingras.. dupa o saptamana mama s-a speriat de cat putusem sa ma ingras...
Toata vara am continuat cu chefurii, gratare, noptii nedormite si kg acumulate...
In iarna mama imi tot spunea k sa nu mai mananc asa mult, iar mie atunci imi venea sa mananc si mai mult, iar in ianuarie, dupa ce luasem 14 kg, m-a dus la un ecograf abdominal( facusem o infectie urinara si ne gandeam sa nu am ceva la rinichi) care a iesit bine(inclusiv suprarenalele) si apoi la endocrinolog care mi-a vazut ecografic tiroida(bine) si mi-a dat sa-mi fac dozarile hormonale pt tiroida(au iesit bine).
Toata luna ianurie am mers la sala si am tinut regim si am slabit 4 kg, iar in februarie am aflat k eram insarcinata in 9 saptamani si n-am mai tinut regim.
Medicul ginecolog m-a trimis sa mai intreb s-un alt endocrinolog pt k eram f unflata la fata si la picioarele.
si urmatorul endocrinolog mi-a zis cand i-am aratat vergeturile: normal, draga, daca te-ai ingrasat 30 de kg".sistemul medical...
M-am dus singura si mi-am facut dozarile hormonale pt suprarenale( imi dadusem seama dupa culoarea rosie- violacee a vergeturilor) si mi-a iesit cortizolul f mare si am facut si un ecograf si mi-a iesit un chist pe suprarenala dreapta. cea care mi-a pus diagnosticul a fost doc. ginecolog si tot ea m-a trimis la Parhon de urgenta.
Acolo mi-au confirmat diagnosticul si mi-au zis sa incerc sa duc sarcina pana la 7 luni(aveam 5 luni jumate), dar n-au stiut sa-mi spuna despre copil decat ceea ce citisera in carti pt ik nu mai avusesera cazuri, decat o tipa careia i-au facut chiuretaj pr avea tromboze si starea ei era f grava. Si m-au bagat pe antihipertensive pt k aveam tensiunea constant 150/ 80 si uneori imi crestea si la 170-180.
Cand m-am intors la doctorea mea ginecolog, mi-a spus k nu are cum k bebe sa fie ok pt k-l puteau afecta medicamentele pe care le luam, din cauza tensiuni pe care o facusem si-n plus nu se stia dc eu voi rezista pana la 7 luni cand iarasi nu se stia dc copilui s-ar fi acomodat la mediul extern( riscul orcarui prematur) si impreuma am luat hotararea k-i mai bine asa.
Si a fost mai bine asa pt mine.
Nu regret nimic din ceea ce am facut, de si ma doare cand ma gandesc ce nu asa visasem sa fie, dat acum mi-am reluat vechile planuri acelea k facultatea e prioritare si.ca atunci cad va fi momentul vom avea si un copil chiar dc acum ni-l dorim mult mai mult.
Acum m-am linistit mult mai mult decand vb cu tine si vd ca tot ce mi-se intampla sunt lucruri normale si nu sunt nici nebuna nici bolnava nu mai sunt.
1
21-10-2009, ora 12:28
teona27
Nu este medic/terapeut
teona27
ma gandeam la predinson...eu nu am luat, doctorita mi-a spus sa astept pana cealalta suprarenala sa-si intre in functiune, mi-am facut saptamanal analiza la cortizol, si s-a reglat foarte repede, ea mi-a spus ca daca i-au sa nu inhibe cealalta suprarenala si a avut dreptate.ma gandeam, ca nu cred ca e bine sa mai ei...fati analizele, si incearca nu nu mai ei...
0
01-12-2009, ora 19:35
puia_elena
Nu este medic/terapeut
puia_elena
Tatal meu a fost depistat anul trecut ca avand un macroadenom hipofizar si a fost operat trasfenoidal, s-a absorbit o treime din el, apoi a fost operat de ambele suprarenale(pe suprarenala stanga avand un adenom).As vrea sa stiu daca sunt persoane operate de ambele suprarenale si cum reactioneaza organismul in lipsa lor.Mentionez k urmeaza un tratament cu predninson 3 pastile/zi de 5mg.Si as mai vrea sa stiu ce se intampla cu ACTH-ul produs de hipofiza in lipsa glandelor suprarenale.
1
08-01-2010, ora 21:00
Nelinistita
Nu este medic/terapeut
Nelinistita
Amo52, te rog spune-mi si mie cat aveai cortizolul inainte de operatie? eu il am 259, valori normale 50-250. Mie mi se pare cam mare, desi medicul zice ca nu trebuie sa ma alarmez, insa, am trecut printr-o experienta neplacuta cu un enocrinolog si deja increderea mea in medici nu mai e aceeasi. Nu ma culc pe o ureche. De aceea as vrea sa stiu cam cat era la tine, sa fac o comparatie, si apoi sa merg sa fac un RMN. Te rog mult, daca vezi acest mesaj nu ma ignora.
0
11-01-2010, ora 13:12
amo52
Nu este medic/terapeut
amo52
pt nelinistita: nu cred k ti-a iesit o valuare f mare. eu l-am avut dublul valori normale. eu te sfatuiesc sa-l mai repeti la un alt laborator, eventual dc in orasul tau este un centru synnevo. poate ai trecut printr-o perioada de stres sau esti insarcinata de ti-a iesit o valuare putin marita. sper k iti sunt de ajutor
1
11-01-2010, ora 13:20
amo52
Nu este medic/terapeut
amo52
pt puia_elena
atat eu cat si teona27 nu am avut si tumori hipofizare asa k nu prea stim ce sa-ti raspundem. in timp ce eram internata la Parhon am intalnit mai multe persoane diagnosticate cu boala/ sindrom cushing dar cazurile erau diferite in functie de varsta pacientului, de stadiul boli si de cum reactioneza organismul. unde s-a operat tatal tau? ce medic curant are? de cat timp este operat? multa sanatate tatalui tau!
0
11-01-2010, ora 17:50
puia_elena
Nu este medic/terapeut
puia_elena
S-a operat la spitalul Sf Ioan din Bucuresti, Dl doctor Copaescu l-a operat.si prima glanda suprarenala si o parte din adenom i-au fost extirpate acum un an iar suprarenala stanga i-a fost extirpata acum o luna.Iar endocrinolog D-na doctor Martin.Multa sanatate si voua.
0
11-01-2010, ora 19:41
Nelinistita
Nu este medic/terapeut
Nelinistita
Multumesc, amo52, nu am Synevo in orasul meu, insa tot la un laborator particular foarte bun am facut analizele. Nu am cum sa fiu insarcinata ( :)) normal ca nu stiai asta ) dar e adevarat, am trecut printr-o perioada de mare stres. Inca odata iti multumesc pentru raspuns.
0
28-01-2010, ora 19:29
ella35
Nu este medic/terapeut
ella35
mi-am facut de curand analizele, adica dozarile hormonale si cortizolul mi-a iesit mare, peste 500, deja am intrat in panica.ajutor!!!!!!
0
28-01-2010, ora 19:33
ella35
Nu este medic/terapeut
ella35
nu am mentionat, am 35 de ani, 160 cm si 90 de kg
0
29-01-2010, ora 09:59
amo52
Nu este medic/terapeut
amo52
buna ella35! dc ti-ai facut dozarile hormonale? ti-a recomandat un medic endocrinolog? mergi si cere parere unui endocrinolog, el te va sfatui ce este cel mai bine sa faci.. multa sanatate!
0
29-01-2010, ora 15:28
ella35
Nu este medic/terapeut
ella35
da. asa e...n-am descris situatia...in noiembrie am avut o criza.. in urma careaia tensiunea mea era 18cu9. am ramas cu o durere de cap pe partea stanga, Neurologul mi-a dat trimitere catre RMN, diagnosticul fiind de "sa turceasca partial vida". Asa am ajuns la endocrinolog care mi-a facut dozarile hormanale. Luni urmeaza sa imi faca testul cu dexametazona si sa imi faca ecograf la glanda suprarenala...
0
29-01-2010, ora 18:22
amo52
Nu este medic/terapeut
amo52
nu stiu f multe despre diagnosticul tau la RMN. cred k esti pe maini bune. astept sa ma ti la curent cu rezultatul de la ecografie. de unde esti? unde mergi la endo?
0
29-01-2010, ora 21:24
ella35
Nu este medic/terapeut
ella35
sunt din vaslui, am 35 de ani un kinder de 10 ani...si merg la dr.vulpoi de la endocrine, iasi
0
01-02-2010, ora 12:54
teona27
Nu este medic/terapeut
teona27
Buna,
mergi la aceeasi doctorita la care am fost si eu, este ff.buna...esti pe maini bune... multa bafta.!!!!!
0
02-02-2010, ora 12:25
ella35
Nu este medic/terapeut
ella35
buna teona!!!.am fost la iasi, mi-au facut un alt set de analize...si maine imi vor da rezultatele.partea proasta e ca dr Vulpoi a plecat ptr 3 luni in Franta. Voi fi preluata de dr. Cristea. Stii ceva de ea...
0
02-02-2010, ora 12:36
teona27
Nu este medic/terapeut
teona27
buna,
chiar daca e plecata, cu siguranta te-a lasat pe maini bune...eu nu-l stiu de el...si la mine a fost plecata chiar inainte sa-mi primesc analizale pentru ACTH, ca sa pot intra in operatie..dar ma lasat pe mainile asistentei ei care a fost o draguta...si vb si cu ea telefon, asa ca sa nu-ti faci griji.
Sa-mi spui te rog rezultatul la analize..ai facut radiografia. la suprarenale.?????.
0
02-02-2010, ora 12:41
ella35
Nu este medic/terapeut
ella35
maine vb vb cu asistenta ei dr roxana balcan.
mi-a facut testul cu dexametazona si dupa rezultate va decide daca mai fac si radiografia...nu ai adresa de mess?
0
02-02-2010, ora 13:09
amo52
Nu este medic/terapeut
amo52
in rest ce alte simtome mai ai?
0
10-05-2010, ora 21:34
dda
Nu este medic/terapeut
dda
Buna
Pentru Teona si Amo 52 - cand ati fost diagnosticate cu acest sindrom ati facut si analize pentru prolactina? Ati avut si prolactina marita? Ce analize ati facut inainte de a va pune medicul acest diagnostic? Astept raspunsul vostru si va doresc multa sanatate.
0
14-05-2010, ora 12:51
amo52
Nu este medic/terapeut
amo52
Buna, dda! Analizele pe care le-am facut au fost cortizolul si pt diagnostic diferentiat acth. intradevar eu am facut si prolactina dar rezultatul nu a fost relevant intrucat eram insarcinata si normal k a fost crescut. Numai bine si tie!
Adaugă un comentariu / răspuns
41 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: