schizofrenie paranoida de 22 de ani

02-12-2012
LILIANA72
Nu este medic/terapeut
LILIANA72
buna,
Sunt sora unui bolnav diagnosticat cu schizofrenie paranoida la varsta de 22 de ani, in prezent are 44. Urmeaza tratament cu Rispolept consta 37, 5, o fiola la 2 saptamani plus respiridona tablete de 4 mg cate una seara+rivotil si diazepam 2 tablete dimineata si la amiaza (tratamentul este fluctuant) in functie de evolutia bolii. Ceea ce ma ingrijoreaza pe mine, este faptul ca fumeaza f. mult ( 2 pachete pe zi uneori si mai mult), cunoaste cineva un antidot impotriva fumatului care sa nu interactioneze cu neurolepticile?...sau orice altceva care sa-i scada pofta de fumat.
Multumesc anticipat!
1 comentarii
0
02-12-2012, ora 19:49
op3n
Nu este medic/terapeut
op3n
Iti recomand un psiholog, care sa aiba un trecut in asa ceva. Daca fratele tau e in stare buna, dupa toate pastilele ce le ia, adica nu are halucinatii, stari delirante, e de dorit sa aiba si un comportament cat de cat labil, in influentarea lui. Oricum, o terapie cognitiv-comportamentala, ar putea sa il indrepte pe your brother. Dar aici, oricare ar veni cu nu stiu ce solutii, tot ceva de specialitate iti recomanda. Asta e in principal. Dar cum sa faci ca el sa se duca la psiholog pt asa ceva? Poti sa te rogi numai, ca tot Dumnezeu e in control la toti oamenii de care tot dam la fiecare pas. El ne-a facut, si stie cum sa ne faca sa vrem, facem, punem in plan ceva. Iti doresc succes! :)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul