S-a stropit cu piatra vanata in ochi

20-03-2010
evelina2u
Nu este medic/terapeut
evelina2u
Tatal meu, in timp ce stropea astazi niste pomi, i-a intrat piatra vanata in ochi !( In solutie era piatra vanata si aracet) S-a clatit bine insa nu poate sa tina ochii deschisi mai mult de 3 secunde, ii lacrimeaza intruna si ii sunt foarte rosii. Ce ar trebui sa faca? Ce picaturi ar putea folosi? E sambata seara si nu cred ca as gasi la ora asta un oftalmolog disponibil. Va rog daca stiti ceva solutii... Va multumesc !
2 comentarii
0
20-03-2010, ora 20:14
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Nu clatit, ci spalat larg, din abundenta, cu apa de robinet / fantana sau chiar cu ser fiziologic [ gasesti flacon mare, ce normal se foloseste la perfuzie, in farmacii ] a ochilor si neaparat trebuie sa se prezinte la o clinica de oftalmologie in oricare spital sau in triajul unui spital de urgente.cu aceste arsuri chimice oculare se pierde timp pretios stand acasa riscandu-se astfel agravarea leziunilor.
0
20-03-2010, ora 22:11
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna seara! Simptomatologia este sugestiva pentru o arsura corneo-conjunctivala.Mergeti la medicul oftalmolog pentru stabilirea gradului arsurii si conduita terapeutica adecvata; dupa spalarea abundenta cu ser fiziologic, se recomanda, in cazul afectarii corneene, administrarea de midriatic( Tropicamida 0, 5% -1 picatura de 5 ori pe zi), antibiotic( de exemplu, Nettacin -1 picatura de 5 ori pe zi), epitelizant( Corneregel)-1 aplicatie in sacul conjunctival inferior de 5 ori pe zi, eventual, pansament pana la epitelizare completa ; medicamentele diferite se administreaza la interval de cinci minute;tratamentul se va face 10 zile si este necesara evaluare oftalmologica zilnica, pana la epitelizare completa; numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.