S-a nascut cu un dintisor

30-10-2007
lynda33
Nu este medic/terapeut
lynda33
Nepotul meu s-a nascut cu un dintisor, doctorii nu ne-au dat explicatii dar din cunoscuti ni s-a spus ca va avea probleme de vorbire si va vorbi tarziu.Dumeavoastra ce stiti despre aceste cazuri?
8 comentarii
0
30-10-2007, ora 00:00
giana
Nu este medic/terapeut
giana
Parerea mea e ca n-are nici o importanta cat de repede va vorbi, sau cat de tarziu, iar probleme de vorbire va avea daca o sa dati amploare acestui lucru mai mult decat trebuie.S-a nascut cu un dintisor si atat, nu-i ceva extraordinar, pur si simplu nu se intampla de obicei, insa nu-i ceva iesit din comun si care neaparat va avea si consecinte negative;poate va vorbi mai repede decat va asteptati voi.Considerati-l un copil obisnuit si exact asta va fi!!
0
30-10-2007, ora 00:00
ileana_cons
Nu este medic/terapeut
ileana_cons
Nu exista absolut nici o legatura intre aparitia precoce a dentitiei (nu este chiar o raritate) si dezvoltarea limbajului. Din pacate, accesul la informatia medicala la noi in tara este asa cum este- este dificil de discutat cu medicul curant- si in afara de asta, "circula" in popor tot felul de prostioare care au consecinte proaste pe termen lung. Asa ca nu va ingrijorati- dintisorul acela nu are legatura cu nimic altceva.

Multa sanatate,
Dr. Ileana Constantin
Medic rezident psihiatru
0
17-11-2007, ora 00:00
biluta
Nu este medic/terapeut
biluta
buna seara,
baietelul meu, acum in varsta de aproape 1 anisor s-a nascut cu 2 dintisori jos. A fost un motiv de mare stres in familia noastra, deoarece medicul de familie, la 1 sapt de la nastere, cand mi-a vazut copilul a spus ca este o malformatie si ca trebuie sa merg neaparat intr-un spital din resedinta de judet pentru investigatii deoarece mai are si alte malformatii, niciodata nu este o singura malformatie! N-are rest sa mai detaliez prin ce-am trecut, cert este ca la 2, 5 luni am ajuns la un stomatolog pediatru care m-a asigurat ca nu-i nimic iesit din comun, adica nu-i o malformatie. De atunci mergem lunar la stomato. Am facut greseala sa-i dam suzeta si de la ea si apoi de la tetina biberonului gingia s-a inflamat si dintii se miscau. D-na dr stomatolog m-a invatat cum si cu ce sa-l spal pe dinti astfel incat dupa 2-3 zile gingia nu mai era inflamata, si apoi nici dintii nu s-au mai miscat. Nu v-am intrebat despre structura dintelui, cum este smaltul, pare sanatos? La baietelul meu smaltul este f slab, unul dintre dinti, pe la 4 luni s-a ingalbenit tare si tot acela s-a si tocit, acum este la jumatate. Au si migrat, este spatiu intre ei acum. La 8, 5 luni i-au iesit 2 dinti sus si de atunci nimic, desi dr. stomato prezisese ca va avea eruptii timpurii.Am scris o gramada, imi cer scuze, daca credeti ca va pot fi de folos cu ceva, dati-mi de veste. Multa sanatate bebeului si crestere usoara!
0
30-11-2007, ora 00:00
lynda33
Nu este medic/terapeut
lynda33
Buna seara.Pana la urma nepotelului meu medicul stomatolog i-a scos dintisorul pe motiv ca se poate inneca cu el.N u se tinea prea bine dintisorul si era perfect de alb.In locul lui ii creste altul lucru care ma sperie putin.sa vedem cum or mai evolua lucrurile.
0
30-11-2007, ora 00:00
biluta
Nu este medic/terapeut
biluta
Si noua la fel ne spusese medicul stomatolog, ca daca dintii nu se intaresc va trece la extractia lor pentru a nu-i inghiti si a se inneca cu ei, lucru care nu s-a intamplat deoarece d-na doctor este f buna si m-a invatat cum sa-i ingrijesc dintii, si asa cum am spus, lunar mergem la control. Totul este bine. Cred ca dintele, daca era alb se putea pastra in gurita, din experienta mea. Din ce oras este nepotelul, noi mergem in Constanta la ortodont pediatru. Mai stiu cazuri de copii nascuti cu dinti carora li s-au extras dintisorii natali, nu mai cresc altii pana la cei permanenti. Eu am luptat mult sa tinem cat mai mult acesti dinti pe arcada.Dar oricum sanatosi sa fie ca astea trec. Va doresc multa sanatate si sa ne traiasca toti Andreii si Andreele!
0
07-02-2011, ora 09:30
bica.lumy
Nu este medic/terapeut
bica.lumy
Nepogtelul meu s-a nascut pe 1februari 2011 si are doi dintisori jos. sunt rozii si dunt mai ca un crant, ce inseamna asta? Va rog sa ma ajutati ! Este ceva rau? Va multumesc, mult!
0
07-02-2011, ora 11:11
biluta
Nu este medic/terapeut
biluta
buna ziu, nu cred sa fie vreo problema ca are dintisorii. baiatul meu s=a nascut cu 2 dintisori jos, cred ca am mai scris in alte postari. cititi ce-am mai scris pe acest subiect. sa nu-i dati suzeta caci se vor misca dintii si gingia se va inflama. andrei, baiatul meu are 4 ani si 2 luni, are cei 2 dinti in gura, e perfect sanatos, plin de viata si de energie. cei 2 dinti migrasera pentru ca restul dintilor au erupt destul de tarziu, dupa 9 luni, dar cei 2 dintisori s-au apropiat unul langa altul dupa ce-au iesit vecinii lor. are o dantura sanatoasa, toti dintii sunt frumos iesiti, cei 2 sunt un pic mai galbeni si mai scurti dar nu se observa!daca va mai pot fi de folos, nu ezitati sa scrieti. multa sanatate si crestere usoara!
0
03-06-2015, ora 13:48
nestor andrei
Nu este medic/terapeut
nestor andrei
Biluta, spune mi te rog cum i ai ingrijit dintisorul? Bebele meu s a nascut cu un dintisor jos si de la el i s a format o afta foarte mare pe limba in partea de jos...au trecut 2 sapt d3 cand o are si nu i se mai vindeca. Pt acest motiv as vrea sa merg la un stomatolog sa ii extraga dintisorul... nu stiu ce sa fac, ce ma sfatuiti?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Evaluarea sugarului de două luni
  • Evaluarea sugarului de trei luni
  • Evaluarea sugarului de patru luni
  • Evaluarea sugarului de cinci luni
  • Evaluarea sugarului de șase luni
  • Evaluarea sugarului de șapte luni
  • Evaluarea sugarului de opt luni
  • Evaluarea sugarului de nouă luni
  • Evaluarea sugarului de zece luni
  •