Ruptura parţială de coafă de rotatori

20-10-2014
Iris2
Nu este medic/terapeut
Iris2
Buna ziua,

În urma cu 3 săptamâni, pentru a evita o căzătură de la înălţime, m-am agăţat cu mâna dreaptă de o balustradă şi m-am ales cu o ruptură parţială de coafă de rotatori.
Am urmat indicaţiile medicului curant (imobilizare in bandaj Dessault, aplicare de gheaţă şi administare internă de Voltarene), insă ameliorarea e insignifiantă. Peste o săptămână sunt programată la RMN şi in funcţie de rezultat se va decide dacă este sau nu cazul să se intervină chirurgical.

Vă rog să-mi spuneţi dacă există ceva ce mai pot face in sprijinul vindecării - fie că e vorba de un regim alimentar, administrarea unor suplimente sau practicarea unor exerciţii- orice care ar putea să mă ajute să evit operaţia. Mentionez că am 49 ani, nu sufăr de vreo altă afecţiune şi, inainte de accident, făceam mişcare la nivel moderat (mergeam de 2, 3 x pe săptămână la fitness).

Vă mulţumesc
4 comentarii
0
20-10-2014, ora 21:29
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Nu se pune problema de medicamente, suplimente sau regim alimentar, deoarece ar fi impotriva logicii elementare.
Se discuta in termeni de imobilizare/mobilizare, repaus/kinetoterapie, interventia putand fi discutata la minimum 8-12 saptamani de la traumatism, in functie de examinarea clinica.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
21-10-2014, ora 11:45
Iris2
Nu este medic/terapeut
Iris2
Am înţeles.

În ceea ce priveşte logica la care am apelat atunci când am întrebat despre suplimente şi/sau regim alimentar, ea avea ca premisă faptul că in unele cazuri de fracturi se recomandă o alimentaţie bogată in calciu sau suplimente cu minerale, ele fiind de folos in procesul de vindecare.
Sau că, in cazuri de afectare a cartilajelor se recomandă suplimente pe bază de condroitină sau colagen.
Mă gândeam că poate există ceva asemănător şi pentru refacerea muşchilor, dar desigur că alegerea cuvântului "regim", care duce cu gândul la restricţie, nu a fost una fericită.

Vă mulţumesc.
0
21-10-2014, ora 12:09
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Va raspund punctual:
- in cazul fracturilor NU se recomanda """alimentaţie bogată in calciu sau suplimente cu minerale""", deoarece nu influenteaza procesul de vindecare;
- in cazurile de afectare a cartilajului acele suplimente mentionate NU au nici un efect demonstrat stiintific (fac parte din clasa suplimentilor alimentari, adica a acelor substante al caror efect NU a fost demonstrat).
In cazul D-voastra se discuta in termeni de imobilizare/mobilizare, repaus/kinetoterapie etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
21-10-2014, ora 15:11
Iris2
Nu este medic/terapeut
Iris2
Am înţeles.
Vă mulţumesc încă o dată pentru timpul acordat.

Toate cele bune!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.