Ruptura de tendon cvadricipital

31-07-2011
MihneaAndrei
Nu este medic/terapeut
MihneaAndrei
Va rog sa imi recomandati ce sa iau impotriva durerii si inflamatiei. Am o durere foarte puternica deasupra genunchiului de mai bine de 1 an timp in care am luat mereu algocalmin chiar si 5 pe zi...
Se mai poate dupa atata timp reface doar prin fizioterapie?
7 comentarii
0
31-07-2011, ora 20:52
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
in primul rand nu este clar daca ruptura a fost totala sau partiala? daca a fost operata sau nu?
o ruptura totala de tendon qvadricipital fara operatie nu se vindeca niciodata si duce la pierderea practic totala a extensiei genunchiului
nu luati atat de mult algopyrina, pentru ca produce agranulocitoza, o boala deseori fatala
0
03-08-2011, ora 21:00
MihneaAndrei
Nu este medic/terapeut
MihneaAndrei
Sa o iau cu inceputul:
Am fost in iarna la un control la Bucuresti pentru ca aveam dureri foarte puternice de luni bune deja si la Spitalul Judetean de la mine din oras imi ziceau ca n-am nimic si ca ma doare pt ca ma gandesc eu ca ma doare :-). Am programat operatia pt vara asta si in iunie si am facut operatia.
Ce scrie pe foaia de externare: s-a practicat realinierea aparatului extensor si release al retinacului extern prin tehnica elmsie-trillat.
Acum la mai bine de 6 saptamani de la operatie durerile sunt la fel ca inainte: la fel de puternice si in aceeasi zona, deasupra genunchiului.
Vazand ca operatia mea e de la rotula in jos iar durerea e deasupra genunchiului am inceput sa ma ingrijorez ca cine stie din ce cauza mi s-a facut alta operatie decat ce aveam eu nevoie:) si am cautat pe internet unde am gasit ca acolo se afla tendonul cvadricipital.
Am vazut tot pe internet ca se potrivesc simptomele unei rupturi: nu pot ridica piciorul intins (nu pot incorda muschiul cvadriceps cand tin piciorul intins pentru ca imi provoaca o durere insuportabila (atunci cand rotula este trasa de muschi in sus).
Durerea apare este continua, iau analgezic si durerea revine la cateva ore, daca incerc sa o ignor devine insuportabila si se extinde in tot piciorul pana in sold. Muschil cvadriceps este extrem de atrofiat.
Acum am inceput recuperarea dupa operatie. Fac kinetoterapie si am observat ca am exact aceleasi probleme pe care le aveam inainte de operatie. Aceleasi restrictii de miscare (din cauza durerii).
La gimnastica durerile apar (presupunand evident ca am luat analgezic inaitne) la incordarea muschiului cvadriceps cand piciorul este intis la 180 de grade sau aproape, sau cand este la 90 de grade.
Daca incerc sa ridic piciorul (eu fiind intins pe spate) la un unghi intre 90 si 180 de grade nu ma doare.
La palpare se simte o umflatura/denivelare fata de genucnhiul celalalt la care am obs ca e plata zona aceea a tendonului cvadricipital.
Dupa descrierea durerii pe care amf acut-o mai sus, pare posibil sa scap de durere fara o alta operatie?
0
03-08-2011, ora 22:03
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
operatia Elmsie-Trillat se practica deobicei la luxatiile recidivante de rotula, este o realiniere distală a aparatului extensor al genunchiului. practic tuberozitatea tibiala (pe care se insera ligamentul patelar si indirect cvadricepsul) este mutata mai spre medial, si eventual dupa nevoi mai proximal sau mai distal.
in timpul operatie lezarea ligamentului cvadricepsului este imposibila (insa sa nu folosim acest termen dupa cazul Ciomu :D).
dupa aceasta operatie durerea este normala, atrofierea cvadricepsului la fel, durerea care apare la extensie este tot normala la inceput.
interesant ar fi de stiut unde simtiti durerea? proximal de patela, unde este ligamentul cvadricepsului sau distal (unde s-a efectuat transpozitia de tuberositas tibiae)
ati efectuat radiografia de control la 6 saptamani? ce a aratat?
daca sunt dubii asupra integritatii ligamentului cel mai rapid si cel mai usor ar fi efectuerea unei ultrasonografii care poate evidentia cu usurinta acest diagnostic. daca aveti probleme puteti oricum apela la medicul care v-a operat
0
04-08-2011, ora 17:29
MihneaAndrei
Nu este medic/terapeut
MihneaAndrei
Multumesc pentru raspuns.
Am pus la adresa de mai jos o imagine:
http://img33.imageshack.us/img33/1131/p0408111647.jpg
Sub varful degetului cu sageata simt durerea cand apas iar de unde se afla celalalt deget incepe rotula [pt ca e genunchiul cam umflat si am zis ca poate nu se vede :) ]
Multumesc.
0
04-08-2011, ora 17:30
MihneaAndrei
Nu este medic/terapeut
MihneaAndrei
Ce am scris mai sus este valabil cand piciorul este indoit la 90 de grade cum se vede in poza.
0
06-08-2011, ora 11:48
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
din pacate in ortopedie-traumatologie examenul fizic este cea mai importanta metoda de detectare a problemelor. din fotografia care ati postat imi pot da seama ca problema este proximal de patela cam cu 4-5 cm si daca nu ma insel pe parte mediala.
daca vreti sa aflati o parere obiectiva despre problema Dvs, cautati un medic cu experienta care sa va examineze sau consultati-va cu medicul care v-a operat
0
06-08-2011, ora 17:52
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
L-as completa pe stimabilul coleg: nu "din pacate", ci "din fericire" in ortopedie examenul-rege este cel clinic. Se pot evita astfel explorari imagistice costisitoare si inutile, insa presupune experienta clinica importanta si rigoare profesionala.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum devin tendoanele mai rigide și mai puternice
  •